reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital olkusz!!!

reklama
Pierwszą dawkę dostał jak miał 6 albo 7 tygodni drugą jak miał 6 miesięcy a trzecią po skończeniu roku.Tylko że to było w Anglii bo on się tam urodził i oczywiście szczepionki miał wszystkie za darmo,za trzecią dawkę tylko płaciłam bo byliśmy już wtedy w Polsce!POZDRAWIAM:-)

Ja będę szczepić na pneumokoki. Rozmawiałam już z lekarką. Pierwszą dawkę można dać jak dziecko ma 6tygodni ale ja szczepiłam wtedy na Rota więc dostanie pierwszą dawkę jak skończy 6 miesięcy. Szczepionka kosztuje coś około 280zł (jedna dawka). Dziecko dostaje dwie lub trzy dawki (zależy od tego kiedy zaczynasz szczepić). No i nie mylmy pojęć szczepionka NIGDY nie da gwarancji, że się na coś nie zachoruje, bo to tak nie działa, to ma wywołać w organizmie szybszą reakcję przy zetknięciu się z wirusem czasem zdarzy się, że organizm od razu zwalczy a czasem działa tak, że przechodzi się daną chorobę łagodniej. Owszem szczepy się mutują a szczepionka jest tylko na te podstawowe co nie zmienia faktu, że i tak organizm malucha łagodniej przechodzi chorobę przy zetknięciu z jakąś mutacją. Siostrzenice męża niestety załapały a nie były szczepione, Teraz pełno tego dziadostwa dlatego ja się dezyduję ;) (strasznie się rozpisałam). Ale oczywiście każdy decyduje za siebie. Znam osoby, które w ogóle na nic dzieci nie szczepią :)

reklama
ja tez dziecko szczepilam na pneumokoki.szczepionke mialam refundowana z opieki spolecznej

a to ciekawostka - powaznie szczepione tak droga refundowała OS ?
mozesz zdradzic jakie warunki trzeba spełniac ?

--------------------------
no straszna cisza tutaj - a sama długo tu do was nie zagladałam, przyznaję - bo piekna pogode we wrzesniu mielismy wiec z Milusia całymi dniami na dworku siedziałyśmy...:)

Do góry