reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital olkusz!!!

Strasznie Wam zazdroszczę, że macie to już za sobą;-) Teraz Bettii a ja chyba oszaleje do mojego terminu :zawstydzona/y: Ile pampersów trzeba mieć w szpitalu? Co do opieki po porodzie to sie przejmowac nie będe - spiernicze je i już;-)

eldcia ja na twoim miejscu nie czytałabym opinii o szpitalu w Olkuszu z tego powodu ze wszelkie opinie są stare - za czasów Stanka a wtedy naprawdę wesoło nie było. Mimo wszystko od zmiany ordynatora zmieniło się (i dalej się zmienia) wiele rzeczy na lepsze. Każda z nas tutaj miała/ma obawy przed porodem w Olkuszu właśnie ze względu na złe opinie a sama widzisz, że dziewczyny już piszą całkiem inaczej.
Sala do porodów rodzinnych i znieczulenie z tego co wiem jest bezpłatne więc to też spory plus.

reklama
Hej dziewczyny!
Zbliża się też mój termin. Na KTG trzeba się jakos zapisywać czy robią z marszu?
A, i co do torby spakować? Dla siebie, dla dziecka?
Pozdrawiam

kochag ja na ktg dzwonilam wczesniej zeby nie czekac jakby ktos jeszcze byl i robili z marszu bez zadnych pytan po co i dlaczego chce.
Dla siebie do szpitala zabierz koszule do porodu i po, kapcie, klapki pod prysznic, 2-3 paczki podkładów poporodowych, łyżka, widelec, nóż, ręczniki, kubek, papier toaletowy, ladowarke do telefonu, termometr, wkładki latacyjne.
Dla dziecka pampersy i husteczki nawilżane ale to tak na zapas jakby ci powiedzieli że nie mają to wtedy dajesz swoje. I ubranko na wyjście.
To chyba na tyle, na nic nie brałam do czytania. Powodzenia, oby było szybko i mało bolało:-)

Dziewczyny a jak to jest z lewatywą?? Robią przed porodem czy tylko na życzenie?? I czy trzeba mieć zakupiony w aptece zestaw do lewatywy??

Lewatywa jest wykonywana w Olkuszu i wydaje mi się że tam jest ona obowiązkowo i rutynowo przeprowadzana:baffled: Kupuje się w aptece tzw. eneme.

Moja siostra rodziła w Katowicach i ona sama sobie robiła lewatywe bo tam nie była ona rutynowo robiona tylko na życzenie....

W przeglądzie olkuskim jest artukuł na temat Stanka i szpitala warto przeczytać choć histria mrozi krew:baffled::szok:

Ja mam pytanie jak jest z nacinaniem krocza? czy za każdym razem jest ono rutynowo wykonywane?

eldcia lewatywa i nacięcie są rutynowo przeprowadzane, ja będąc w szpitalu 3 dni nie widziałam dziewczyny która by nie chodziła jak "kaczka" tj. po nacięciu. I tak mi położna powiedziała że raczej nacinają bo lepiej tak niż jakby miało nas porozrywać.

dziewczyny a czy Wy dostałyście po urodzeniu dziecka jakies niebieskie pudełko z próbkami albo od swoich lekarzy?

Pytam bo moja znajoma to dostała i od lekarza prowadzącego ciążę i ze szpitala...

A ja dostałam tylko poradnik karmienia piersią, który narazie mi się przecież nie przyda...

reklama
eldcia lewatywa i nacięcie są rutynowo przeprowadzane, ja będąc w szpitalu 3 dni nie widziałam dziewczyny która by nie chodziła jak "kaczka" tj. po nacięciu. I tak mi położna powiedziała że raczej nacinają bo lepiej tak niż jakby miało nas porozrywać.

nacięcie jest rutynowe przy pierwszym dziecku przy drugim w zależności od potrzeb że tak powiem;-)

ja nie miałam w Olkuszu lewatywy bo brakło zestawów w aptece :szok: to mówicie zeby w domy zrobic czy spokojnie można na szpital zaczekać

eldcia - może się spotkamy na porodówce :-D 5 lat temu dostałam sporo próbek jak jest teraz nie mam pojęcia za 4 miesiące się przekonam :)

Widzę, że sporo się zmieniło na lepsze ja za poród rodzinny płaciłam 5 lat temu 200 zł

Ostatnia edycja:
Do góry