reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienie przeciw Covid dla dzieci 5-11 lat. Zaszczepicie?

reklama
Dobra, widzę musimy się trzymać karmienia, bo chyba cię to ubodło.
Złotym standardem jest karmienie piersią, w drugiej kolejności pokarm matki, dalej z banku. I potem kilka innych opcji, w tym mieszanki i glukoza.
Karmienie własnego dziecka jest niemożliwe chyba tylko w przypadkach urazów mózgu, które skutkują niewydzielaniem prolaktyny. (A i takie kobiety dają radę karmić naturalnie). A założę się, że liczba takich zaburzeń nie pokrywa sie z popytem na preparaty mlekozastępcze.
A dzień dobry, Tu kobieta bez urazu mózgu a z hipoplazją piersi przez co nie mogła karmić dziecka piersią i musi podawać mm. Jak można takie głupoty pisać?! Uraz mózgu? Chryste...

A dzień dobry, Tu kobieta bez urazu mózgu a z hipoplazją piersi przez co nie mogła karmić dziecka piersią i musi podawać mm. Jak można takie głupoty pisać?! Uraz mózgu? Chryste...
Chryste…
Widzę też uparłaś się, żeby to wałkować, mimo że temat dotyczy szczepień konkretnej grupy wiekowej.
Tak, razem z hipoplazją piersi pominęłam również podwójną mastektomię (jednak te sa znane na długo przed porodem i można zaplanować żywienie dziecka) i pewnie kilka innych patologii anatomicznych. Nadal jeśli zliczymy takie przypadki to nie pokrywają się z popytem na mm. Czy też zanegujesz, że większość rodziców kupuje ten produkt bez zastanowienia i z wygody?

PS. Dla mnie karmienie mm jest OK. Podobnie jak używanie chusteczek nawilżanych i pampersów (stosuję na własnym dziecku). Przykłady dotyczą zakładania ich bezpieczeństwa przy jednoczesnym założeniu szkodliwości szczepień. Nikt nie wymaga od chusteczek czy pieluch z nowym komponentem zapachowym 10letnich testów!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tylko po co podawać przykłady które nie mają ze sobą ani grama styczności? Ja też się uparłam? Wrzucajcie logiczne argumenty. Przyszłam tu poczytać wszystkie za i przeciw a tu się robi cyrk że głowa mała i zaraz dyskusja bedzie zamknięta bo całkiem rozmija się z tematem.

@BlairBitchProject nie ma chyba sensu :) Badania psychologiczne pokazują, że osoby, które prędzen uwierzą w teorie spiskowe niż w dane naukowe to osoby z bardzo ograniczoną zdolnością logicznego myślenia i wnioskowania, do tego nie umiejące oceniać źródeł, z których pochodzą informacje...co skutkuje sięganiem po te łatwo dostępne jak Fb, Instagram, wujek, ciocia...

Tu nie będzie logiki niestety, będzie zacietrzewienie i sprowadzanie dyskusji na tematy poboczne (prowadzenie jej emocjami), a potem "dobranoc" :) Tak po prostu chyba jest :) Niestety w Pl wyjątkowo dużo osób ma te trudności. W takiej Danii to może ułamek społeczeństwa, u nas prawie połowa. To typowe dla krajów bloku wschodniego...ale jak zapytasz kogoś to hoho, jest obywatelem Europy ;)

Ale już wytłumaczyć czemu to dla Ciebie dwa różne światy wytłumaczyć nie umiesz :) Jakbyś się głębiej zastanowiła to mogłabyś dojść do wniosku, że Twój lęk jest iracjonalny. Dlatego tak się przed tym bronisz :)

@BlairBitchProject nie ma chyba sensu :) Badania psychologiczne pokazują, że osoby, które prędzen uwierzą w teorie spiskowe niż w dane naukowe to osoby z bardzo ograniczoną zdolnością logicznego myślenia i wnioskowania, do tego nie umiejące oceniać źródeł, z których pochodzą informacje...co skutkuje sięganiem po te łatwo dostępne jak Fb, Instagram, wujek, ciocia...

Tu nie będzie logiki niestety, będzie zacietrzewienie i sprowadzanie dyskusji na tematy poboczne (prowadzenie jej emocjami), a potem "dobranoc" :) Tak po prostu chyba jest :) Niestety w Pl wyjątkowo dużo osób ma te trudności. W takiej Danii to może ułamek społeczeństwa, u nas prawie połowa. To typowe dla krajów bloku wschodniego...ale jak zapytasz kogoś to hoho, jest obywatelem Europy ;)
Tak tak, my polaczki debile totalni :)
A Europa to kontynent, Rosja, blok wschodni również w nią wchodzą, zapewne miałaś na myśli Unię, ale co ja tępy Polaczek mogę o tym wiedzieć 😊😊

Żenujące jest natomiast to, że jeżeli ktoś ma odmienne zdanie to zaraz są wycieczki personalne, odnoszące się do pochodzenia czy inteligencji. Tak jakby ktoś ze wschodu był gorszy od ludzi z zachodu.

Tak tak, my polaczki debile totalni :)
A Europa to kontynent, Rosja, blok wschodni również w nią wchodzą, zapewne miałaś na myśli Unię, ale co ja tępy Polaczek mogę o tym wiedzieć 😊😊

Żenujące jest natomiast to, że jeżeli ktoś ma odmienne zdanie to zaraz są wycieczki personalne, odnoszące się do pochodzenia czy inteligencji. Tak jakby ktoś ze wschodu był gorszy od ludzi z zachodu.
To są znów badania, nie osobiste zdanie :) Brak zdolności do jakiejkolwiek rzeczowej dyskusji jest aż porażający u przeciwników szczepień na Covid. Ja rozumiem strach, rozumiem złe doświadczenia, ale nie rozumiem wiary w te teorie spiskowe, przeszacowywania niebezpieczeństwa związanego ze szczepionką, a niedoszacowywanie tego związanego choćby z kwasem hialuronowym. Tak po prostu jest. Rozumiem, że łatwiej jest uznać, że to personalne wycieczki, a trudniej zastanowić się nad sobą, ale to są wnioski psychologów, nie moje osobiste. Poznałam je bo fascynowało mnie to zjawisko :)

To są znów badania, nie osobiste zdanie :) Brak zdolności do jakiejkolwiek rzeczowej dyskusji jest aż porażający u przeciwników szczepień na Covid. Ja rozumiem strach, rozumiem złe doświadczenia, ale nie rozumiem wiary w te teorie spiskowe, przeszacowywania niebezpieczeństwa związanego ze szczepionką, a niedoszacowywanie tego związanego choćby z kwasem hialuronowym. Tak po prostu jest. Rozumiem, że łatwiej jest uznać, że to personalne wycieczki, a trudniej zastanowić się nad sobą, ale to są wnioski psychologów, nie moje osobiste. Poznałam je bo fascynowało mnie to zjawisko :)
Ale jaki brak dyskusji ? Nie chcę się szczepić, bo wolę żeby mój organizm sam sobie radził z infekcjami i tyle. Nie biorę leków, nie biorę supli, nie jem mięsa, nie mam żadnych kwasów ani niczego innego. Cały czas dziewczyny tu przedstawiały swoje stanowisko, ale najłatwiej nazwać je ciemnogrodem ze wschodu 💁

reklama
Tylko po co podawać przykłady które nie mają ze sobą ani grama styczności? Ja też się uparłam? Wrzucajcie logiczne argumenty. Przyszłam tu poczytać wszystkie za i przeciw a tu się robi cyrk że głowa mała i zaraz dyskusja bedzie zamknięta bo całkiem rozmija się z tematem.
Podałam cały szereg przykładów i z niezrozumiałych dla mnie przyczyn został rozwałkowany tylko temat karmienia formułą.
Zaskakujące, że taki argument nazywasz nielogicznym a nie taki, że szczepienia są groźne.

Do góry