reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia

Olisiaa a co mają szczepienia do szkarlatyny? Przecież na szkarlatyne nigdy szczepienia nie było i nie ma

reklama
Ja kupuje engerix. W szpitalu, w którym pracuje po rozmowie z położną zdecydowałam się na nią. Podobno każdy lekarz wybiera ja dla swoich dzieci/wnuków. Koszt nie jest wysoki, tylko później trzeba pamiętać aby kolejne dawki kupić.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Olisiaa a co mają szczepienia do szkarlatyny? Przecież na szkarlatyne nigdy szczepienia nie było i nie ma
Nic nie ma szkarlatyna do szczepien, tylko kilka postow wczesniej pojawila sie odpowiedz ze o szkarlatynie dawno sie nie slyszalo i czy istnieje.....wiec napisalam tylko ze istnieje bo corka przechodzila
A szczepienia to osobny temat, nie mialam na mysli polaczenia tych dwoch rzeczy, takze jesli to zle zabrzmialo to przepraszam
Ogolnie tylko zatytuowalam post "co do szczepien i szkarlatyny...." bo pojawilo sie kilka postow o szkarlatynie i nie chcialam wszystkich dziewczyn cytowac :)

Tak samo na m
Nic nie ma szkarlatyna do szczepien, tylko kilka postow wczesniej pojawila sie odpowiedz ze o szkarlatynie dawno sie nie slyszalo i czy istnieje.....wiec napisalam tylko ze istnieje bo corka przechodzila
A szczepienia to osobny temat, nie mialam na mysli polaczenia tych dwoch rzeczy, takze jesli to zle zabrzmialo to przepraszam
Ogolnie tylko zatytuowalam post "co do szczepien i szkarlatyny...." bo pojawilo sie kilka postow o szkarlatynie i nie chcialam wszystkich dziewczyn cytowac :)
Aa☺ tak to fakt szkarlatyna jest, i zwłaszcza w przedszkolach ma się bardzo dobrze. Mononukleoza też paskudztwo w przedszkolu idzie szybko załapać

Dziewczyny a czy któraś sie orientuje czy moge ja zapisac sie do pediatry na konsultacje (odnośnie szczepień) zanim urodzę dziecko?
Troche głupie pytanie, ale obawiam sie, ze internista moze mi niechętnie odpowiadać, a ja bym chciała skonsultowac szczepionki wlansie podawane w 1 dobie, wiec w szpitalu moge nie miec okazji/nie zdazyc

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny a czy któraś sie orientuje czy moge ja zapisac sie do pediatry na konsultacje (odnośnie szczepień) zanim urodzę dziecko?
Troche głupie pytanie, ale obawiam sie, ze internista moze mi niechętnie odpowiadać, a ja bym chciała skonsultowac szczepionki wlansie podawane w 1 dobie, wiec w szpitalu moge nie miec okazji/nie zdazyc

Nie wiem czy na nfz mozna umowic w ciazy jeszcze, zawsze mozna prywatnie:)
Ja cofeczke szczepilam w pierwszej dobie szczepionka engerix, sama kupilam w aptece i podali, teraz bede zmieniac szpital i tam gdzie rodze podobno nie mozna miec wlasnej szczepionki i szczepia wszystkie dzieci ta refundowana. Dlatego przed zakupem szczepionki warto jeszcze w szpitalu sie dowiedziec czy podadza taka.

Ja sie wahałam. Ale boje sie niektórych chorób. A teraz jak sa jazdy z odbieraniem praw rodzicielskich, to boje sie jeszcze bardziej... to jest chore, ale No boje sie :/

Ja mam synka szczepionego tylko w szpitalu. Ale narazie mamy odroczenie od neurologa do końca roku. Nie wiem, czy się odwaze go zaszczepić nawet jak będę miała zgodę

reklama
Do góry