reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia opóźnione

Witam, z powodu niewyjaśnionej choroby mojego dziecka mamy odroczone przez neurologa szczepienia do 9 miesiąca życia (na razie ale raczej po tym czasie już będziemy szczepić). I tu moje pytanie czy któraś z mam rozpoczynała szczepienia swoich dzieci w tak późnym wieku? Jakie szczepienia wybraliście? My mamy tylko żółtaczkę ze szpitala i nic więcej...

reklama
Moja sąsiadka też długo nie szczepiła bo nie chciała więc jak Twoje z powodu choroby nie było szczepione to jak byś chciała normalnie szczepić to będzie w normalnych odstępach czasowych według kalendarza... Dużo osób szczepi 5w 1 lub 6w 1 więc to Twoja decyzja musi być 😊

Tak jak lekarz odroczył szczepienia, tak potem da wskazówki czym szczepić. Być może zobaczy wskazanie do refundacji tych szczepionek, które dla zdrowych i donoszonych dzieci są płatne. Mysle, że na tę chwilę nie ma co się nad tym zastanawiac - to będzie "zmartwienie" lekarzy co i kiedy podać, żeby realizować program szczepień a nie zaszkodzić.

Jest na fb grupa Szczepienia - rozwiewamy wątpliwości. Tam mozna zapytać i wypowiadają sie specjalisci.

Często neurolodzy odraczają niepotrzebnie, więc warto to skonsultowac.

Moja córka nie miała w ogóle szczepienia na rotawirusy, bo wszystkie żywe szczepienia miała odwołane do roku, a potem już było za późno. Resztę miała w miarę w terminie.

Najlepiej konsultować to z lekarzami i ewentualnie wypytać o wszystko.

@aniaalamaja mój syn i córka mieli szczepienia odroczone. Syna szczepilam dopiero po skończonym roku. Córkę też. Neurolog dawał wytyczne. Moje dzieci w miarę możliwości mają już niemal wszystkie obowiązkowe szczepienia i dodatkowe. Zwłaszcza te, które zabezpieczają układ nerwowy.

Do góry