reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie negatywne skutki szczepienia?

Pomyślę o innych pampersach, a moze polecacie jakies konkretne?
Tez staram sie przemywac wodą. A smaruje przy kazdej zmianie pampersa
Spróbuj tych naturalnych - bambusowych lub celulozowych, w przeciwieństwie do tych z plastikiem w składzie - przepuszczają powietrze. Bambo nature, Moltex czy Eco by Naty w dużych opakowaniach są „przyjazne” cenowo.

reklama
Spróbuj tych naturalnych - bambusowych lub celulozowych, w przeciwieństwie do tych z plastikiem w składzie - przepuszczają powietrze. Bambo nature, Moltex czy Eco by Naty w dużych opakowaniach są „przyjazne” cenowo.
Bardzo bardzo dziękuję!
A nie myślałaś o materiałowych wielorazowych. Oddychają i zatrzymują co trzeba.
Szczerze mowiac to nie.. I co z tym? W sensie pielucha jest brudna i co? Pytam serio... Od razu prac? Przeciez jak to zostawie to zrobi sie smrod. Czyli od razu prac każdą, osobno? A jak sie sprawdzi te rozeiazanie przy naszych biegunkach? Ciezko mi to sobie wyobrazić

Bardzo bardzo dziękuję!

Szczerze mowiac to nie.. I co z tym? W sensie pielucha jest brudna i co? Pytam serio... Od razu prac? Przeciez jak to zostawie to zrobi sie smrod. Czyli od razu prac każdą, osobno? A jak sie sprawdzi te rozeiazanie przy naszych biegunkach? Ciezko mi to sobie wyobrazić
Można stosować specjalne bibułki które zapobiegają brudzeniu pieluchy a przepuszczają mocz. Stosowałam pieluchy przy problemach jak uczulały zwykle czy latem w domu. Wieczorem nastawiałam pranie i po sprawie. Na ubrudzone, wiadomo bez nieczystości, miałam w łazience pojemnik. Zaprane wkładałam do pojemnika i później wystawiałam pranie w pralce z większą ich ilością.

Ostatnia edycja:
@Thalidomide sprawdziłam - serio drogie te pampersy 😳
Bambo nature wychodzą najtaniej z tego co pamietam (ok złotówki za 1 pampers). Wiesz, są droższe niż te z plastikiem w składzie, ale tez są naprawdę super przewiewne. Mój syn od urodzenia jedzie na Eco by Naty i przez ponad 14 miesięcy swojego życia i obfitych kup nigdy nie miał odparzenie pupy

Ostatnia edycja:
To chyba zależy od dziecka. U nas Bambiboo z rosmana nie sprawdziły się. Słabieńko chłonęły, a wysypki jak były, tak były. 🙄
Wielorazowe przeciekały bokami, no i zapach jednak mocno nieprzyjemny. Ja jak najwięcej wietrzyłam pupę, ale przy biegunce to nie przejdzie.
@DropKick , konsultowałaś się z pediatrą, co dać na tą biegunkę? Przecież taki maluszek nie może mieć aż tak długo biegunki.

To chyba zależy od dziecka. U nas Bambiboo z rosmana nie sprawdziły się. Słabieńko chłonęły, a wysypki jak były, tak były. 🙄
Wielorazowe przeciekały bokami, no i zapach jednak mocno nieprzyjemny. Ja jak najwięcej wietrzyłam pupę, ale przy biegunce to nie przejdzie.
@DropKick , konsultowałaś się z pediatrą, co dać na tą biegunkę? Przecież taki maluszek nie może mieć aż tak długo biegunki.
Pewnie ze tak. Polecił dokladnie to co stosowalam juz na własną rękę. Probiotyk i smecte...

reklama
Do góry