reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia

My mamy szczepienie 8 listopada, i bieżemy szczepionke 5 w 1, tez doradzona przez położna i lekarza, u mnie kosztuje podobno różnie, w zalezności od apteki, najtaniej niecałe 100zł.

W poniedziałek idziemy na usg bioderek, wreszcie się doczekaliśmy, bo dluga kolejka jest, i już sie nie załapalismy, żeby je zrobić do 3 tyg, życia małego, jak niby kazali, no ale to tylko 1 tydz, pozniej ;-)

reklama
Właśnie wróciłam ze szczepienia. Miałam szczepic tradycyjnie, ale mnie nasza pani doktor namówiła - ponoc zdarzaly sie zachorowania na krztusiec po tradycyjnej szczepionce. W tej skojarzonej krztusiec jest dobry, i to mnie ostatecznie przekonało. Zaplacilam 120 zl. i szczepionka obejmuje tezec, krztusiec, blonnice, polio, hib.
No a Romek darł sie wniboglosy jeszcze przed szczepieniem :( Wyszlam cała mokra :-(

MYCHA I EDI- byłam dzisiaj na wizycie u pediatry który całkowicie rozwiał moje obawy co do tego programu szczepień za darmo.Wszystko jest ok, szczepinoki bardzo dobre , nie robi się żadnych testów na dzieciach po prostu sprawdzają tylko czy poziom przeciwciał po podaniu szczepionki jest wystarczający i tyle.Ponadto ten pediatra wysłał też swojego chrześniaka który już zaliczył te szczepienie.Na razie czekam , dzisiaj dzwoniłam to podobno szczepionki mają być na koniec miesiąca a jak nie będzie ich do tego czasu to rezygnuję bo nie mogę dłużej czekać i sama sobie zapłacę za szczepionki

A mnie kazali dzwonić pod koniecprzyszłego tygodnia,więc jeszcze nie będzie tak późno.Też się dopytywałam w tej przychodni o te szczepienia i powiedziała babka,że czasem to jest taki Full Wypas:) i oprócz tych szczepionek 5w1 lub 6w1 są dodatkowo na pneumokoki i meningokoki:)fajno byłoby gdyby to wszystko się udało:)ja też czekam tylko do końca miesiąca bo Wojtuś powoli kończy 7 tydzień:)

Może się uda z tymi szczepionkami chociaż nasz pediatra mówił że więcej chętbych niż tych szczepionek

Jesteśmy już po szczepieniu:tak:, malutka zniosła je bardzo dobrze. Lekarz powiedział, że te szczepionki skojarzone są mniej bolesne i rzadziej zdarzają się jakieś gorączki itp. atrakcje poszczepienne.;-) Za 6 tyg. kolejny wydatek 130 zł, ale dla naszego Myszolka wszystko!;-)

Zazdroszcze Wam,ze mozecie pozwolic sobie na taki wydatek. :-( Ja niestety nie moge tego zrobic dla Mojej Kochanej Coreczki. :-( :-( :-( Za tydzien mamy szczepienie,a ja tak sie ogromnie go boje,ze az mi sie plakac chce,jak pomysle,ze beda mi 2 razy kuc Zuzancie. :-(

Ja idę z Patrycją 26 na szczepienie.Też to 5 w 1.U mnie koszt około 120zł.Jak wasze maluchy reagują na te szczepionki?Są spokojne przez reszte dnia czy marudne?

Mija, moja mała jak na razie (odpukać;-) )ma się dobrze po szczepionce, przespała cały dzień i gorączki też nie ma.:tak: ;-)

Agutko, Ty się nie przejmuj, do tej pory wszyscy i my tez bylismy szczepieni tradycyjnie i jestesmy zdrowi i cali;-) , ale wierzę, że przykro Ci bedzie słuchać płaczu małej bo to zawsze serce boli. U mnie w przychodni dzisiaj tylko ja szczepiłam skojarzoną, to naprawdę nie jest jeszcze takie rozpowszechnione.;-)

reklama
Agutko ja też będe szczepiła Oleńkę tradycyjnie i nie chodzi tu o koszty. Krzysia tak szczepiłam i wcale nie było tak tragicznie z płaczem (tylko w chwili wkłucia) a i skutków ubocznych nie było. Tak więc nic sobie Kochana nie zarzucaj. Wcale nie jesteś gorszą mamą, bo nie zaszczepisz Zuzi szczepionką skojarzoną.
Jesteś najcudowniejszą mamą dla swojej Ukochanej Królewny :happy: .

Do góry