reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia

My dziś zaliczyliśmy 3 szczepienie i przy okazji ważenie i mierzenie.
Podaje wymiary Oli:tak: :
długość: 62 cm
waga: 6650
Pani doktor pochwaliła moja panienkę, a Ola w prezencie dostała śliniaczek z misiem:happy: .

reklama
My byliśmy wczoraj na szczepieniu, mój synek zuch, nie płakał przy szczepieniu po raz pierwszy!!! normalnie byłam w szoku
i wymiary! ;-)

waga : 7.kg
długosc: 67cm

My w sorde bylismy na trzecim juz ostatnim szczepieniu :-) Teraz przez kilka miesiecy spokoj z kluciem mojej malej pupki :happy: Oliwka rozplakala sie gdy pielegniarke wbila Jej igielke w tyleczek ale azraz przestala, nie musialam Jej nawet uspokajac :no::-) Moja Mała Dzielna Dziewczynka ;-)

My też już po trzecim szczepieniu , a Milusia nawet nie jęknęła, taakaaa dzielna była, że hej! 7,5 kg, 70 cm . Wizyta u neurologa przeszła pomyślnie - pani doktor dopatrzyła się jedynie dosć słabego kręgosłupa, ale stwierdziła, że jeszcze ma czas.
Gorzej było u ortopedy na kontroli, słabo kostnieje lewe bioderko, piję teraz codziennie wapno , bo to może być kwestia diety bezmlecznej - parszywa skaza :( ciężko to mleko czymś zastąpić.

A co z pneumokokami? szczepicie? bo mnie lekarka strasznie namawiała, podobno naprawdę warto, tylko że to koszt rzędu tysiąca :szok: chyba nie damy się zwariowac i poczekamy

A co z pneumokokami? szczepicie? bo mnie lekarka strasznie namawiała, podobno naprawdę warto, tylko że to koszt rzędu tysiąca :szok: chyba nie damy się zwariowac i poczekamy

Nam lekarz powiedział, że teraz nie ma sensu dopiero jak niunio pójdzie do żłobka czy przedszkola to jedną dawkę podać. Ja chciałam szczepić teraz ale mnie od tego odwiodła

Thea nas lekarka spytala tylko czy Oliwia pojdzie do zlobka lub czy ma kontakt z dziecmi ktore chodza do zlobka lub przedszkola. Ale skoro nie ma takiego kontaktu to nie widzi potrzeby. A koszt to faktycznie 900zł bo jedna dawka u nas w przychodni kosztuje 300zl a sa potrzebne az 3. DLatego my zaszczepimy Małą moze za rok. Bo wtedy bede ja czasami podrzucac mojej Mamie do przedszkola.

Mamy dzisiaj szczepienie. Spróbujemy z emlą i opiszę czy rzeczywiście coś to dało. Ciekawe ile ważą moje klocki!!!!

Margolis czy to jest już wasze 4 szczepienie? Ja czekam na wezwanie i jakoś nie mogę się doczekać. Nie żebym była spragniona kłucia Ali ale wydaje mi się, że już pora na kolejne szczepienie.

reklama
Nam wyznaczają termin następnego szczepienia przy poprzednim szczepieniu. A idziemy na ostatnią dawkę WZW. Dzieci musiały być 6 tygodni od ostatniego szczepienia ale nie wcześniej niż po 6 miesiącu życia.

Do góry