reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia

My na następne idziemy dopiero 9 maja. Prawie 1,5 miesiąca spokoju. ;0 Chociaż ostatnio nie było tak źle, Adaś zapłakał tylko przy ukłuciu, w domu był troszkę marudny ale jak się przespał 2 godzinki to mu przeszło. ;)

reklama
zaliczyliśmy szczepienie dzisiaj :) mała zniosła to bardzo dzielnie!!! (poprzednie szczepienie było okropne),fajnie że były tam bardzo mi łe babki które zabawiały Lenkę i zapłakała tylko chwileczkę :D :)

następne szczepionko 24 maja ,jeśli dobrze pamiętam :)

mała waży 6800g!! :)

Gratulascje dla Lenki za dzielne zniesienie szczsepienia.Mimoże młodsza od Mateuszka to waży
więcej o 400gr.Takiego to mam "kruszka" w domu.

My w końcu też zaliczyliśmy kolejne szczepienie, na następne idziemy 31 maja, a potem chyba jak Ala będzie miała 13 miesięcy.

my juz dawno po szczepieniu. Filip nawet nie zauwaza,ze byl kuty ;) tak samo przy pobieraniu krwi,nawet nie zaplakal. ale ja plakalam :( jak dowiedzialam sie,ze moj maluszek ma niedoczynnosc tarczycy. wizyta u endokrynologa juz za nami. jesczez tylko sczzegolowe badania i od wtorku zaczynamy leczenie :(

Ależ dzisiaj było spokojne szczepienie, bez żadnego płaczu. Szczepiłam szczepionką 5 w 1. Następne kłucie dopiero 20 czerwca, ale wtedy będą już 2 ukłucia bo WZW i Hiberix.

Odświeżam wątek. Mieliśmy dziś szczepienie przeciwko odrze, różyczce i śwince i muszę pochwalić że Marcin był bardzo dzielny i grzeczny. Zapłakał tylko przy wpuszczaniu i po wszystkim. Zaskoczył mnie reakcją bardzo pozytywnie.

Ja tez szczepilam Kamilka ta szczepionka przeciwko odrze,swince,rozyczce(MMRII)Tez zniosl ja bardzo dobrze(tak mi sie wydawalo przynajmniej....)bo tydzien po dostal kataru.lekkiej wysypki na pleckach,i goraczkowal 3 dni,wogole w nocy niespokojny,zrywal sie z krzykiem i plakal,myslalam ze to od zabkow takie stany ale... dowiedzialam sie ze ta szczepionka ma wiecej PRZECIW niz ZA,podobno ma straszne skutki uboczne,wychodzace nawet po kilku m-cach!!!!teraz to juz jest i tak po fakcie ale jak czytam o tym w internecie to strasznie zaluje ze nie wiedzialam o tym wczesniej bo bym go chyba nie szczepila.a teraz kazdy dzien bedzie niepewnoscia????Kurcze co WY O TYM MYSLICIE????:-(

reklama
WPISZCIE W GOOGLE-szczepionka MMRII to same zobaczycie jakie okropnosci tam sa napisane,nie chce nikogo straszyc ale....:-(

Do góry