reklama
Witam.Moja wnusia ma 2m-c i 10dni mieszka w niemczech a wczoraj została zaszczepiona szczepionką 6 w1 i Prevnar przeciw pneumokokkom.To wszystko ramach kalendarza szczepień bezpłatnie i bez pytania czy ona się na takie szczepienia zgadza. Mała jest zdrowa ssie pierś więc dlaczego szczepią na pneumokokki i to w jednym dniu dwie szczepionki w udo:-( martwię się czy taka ilość szczepień jej nie zaszkodzi!!!!!!!!może ktoś mnie uspokoi.Pozdrawiam
U nas wzywają do szczepienia i nie trzeba o niczym pamiętać.
Szczepienie MMR miałam wyznaczone 3 dni po skończeniu roczku przez Agnieszkę. Dobrze mówicie, że to szczepienie jest w 13-14 miesiącu życia. 13 miesiąc zaczyna się jak dziecko skończy rok, a 14 jak skończy 13 miesięcy. Tak więc roczniaki mogą być już szczepione (lub za miesiąc).
z kalendarza szczepień: Określony w części IA PSO wiek dziecka należy rozumieć jak w przykładzie: dziecko, które ukończyło 3 lata, jest w czwartym roku życia.
Szczepienie MMR miałam wyznaczone 3 dni po skończeniu roczku przez Agnieszkę. Dobrze mówicie, że to szczepienie jest w 13-14 miesiącu życia. 13 miesiąc zaczyna się jak dziecko skończy rok, a 14 jak skończy 13 miesięcy. Tak więc roczniaki mogą być już szczepione (lub za miesiąc).
z kalendarza szczepień: Określony w części IA PSO wiek dziecka należy rozumieć jak w przykładzie: dziecko, które ukończyło 3 lata, jest w czwartym roku życia.
dominika2000
Fanka BB :)
A my będziemy szczepic(jeszcze sie własnie zastanawiam) przeciwko grypie, czy ktoraś z Was szczepiła swoje dzieci?
Pycha
mama Mai i Marty
ja sama 2 razy miałam szczepionke przeciw grypie i za każdym razem strasznie to odchorowałam, tak więc jestem przeciwnikiem tej szczepionki
reklama