reklama
Majka_22
Fanka BB :)
Monia, odczekaj!
Ze swojego doświadczenia mówię - odczekaj. Niech lekarka mówi, co chce. Miałam to samo - Adaś po długiej chorobie, dwa razy przekładałam, lekarka patrzyła na mnie jak na nawiedzoną, w końcu zaszczepiłam po 2 tygodniach od antybiotyku i żałuję. Znam jeszcze jednen przypadek podobny do naszego - szczepienie po długiej chorobie MMR...
Beti - Ty mądra kobitka jesteś...
Ze swojego doświadczenia mówię - odczekaj. Niech lekarka mówi, co chce. Miałam to samo - Adaś po długiej chorobie, dwa razy przekładałam, lekarka patrzyła na mnie jak na nawiedzoną, w końcu zaszczepiłam po 2 tygodniach od antybiotyku i żałuję. Znam jeszcze jednen przypadek podobny do naszego - szczepienie po długiej chorobie MMR...
Beti - Ty mądra kobitka jesteś...
calzedoniafruczka
Agata napisz coś więcej o tej szczepionce na odrę.
Monia - Tosia nie jest szczepiona na to. Odroczylam.
Monia - Tosia nie jest szczepiona na to. Odroczylam.
AGATA777
- ROUVAX – szczepionka p/odrze – firma Aventis Pasteur, Droga podania – podskórna lub domięśniowa.
- ATTENUVAX – szczepionka p/ odrze –firma Merck Sharp & Dohme, Droga podania – iniekcja podskórna.
- RIMEVAX – szczepionka p/ odrze – firma SmithKline Beecham, Droga podania – iniekcja podskórna.
AGATA777
To tak na szybko .Potem zadzwonię do lekarza i zapytam się ,bo nie wiem od jakiego wieku są te co podałam.
Nie wiem zy dobrze zrozumiałam, ze byli 1,5 miesiąca na antybiotyku?!
Wedle naszej szczepiącej, szczepienie moze odbyc się zaraz po infekcji wirusowej, jak tylko objawy ustąpią i jest z dzieckiem dobrze, a po antybiotyku trzeba odczekac minimum tyle co dziecko brało atybiotyk, bo antybioty nie działa tylko pare godzin, tylko jest przedłuzone działanie, szczepionki przewaznie są "żywe" i nie bedzie do konca ochraniac dziecka tak jak powinna.
Dziekuje za uwage Paulina
Wedle naszej szczepiącej, szczepienie moze odbyc się zaraz po infekcji wirusowej, jak tylko objawy ustąpią i jest z dzieckiem dobrze, a po antybiotyku trzeba odczekac minimum tyle co dziecko brało atybiotyk, bo antybioty nie działa tylko pare godzin, tylko jest przedłuzone działanie, szczepionki przewaznie są "żywe" i nie bedzie do konca ochraniac dziecka tak jak powinna.
Dziekuje za uwage Paulina
AGATA777
Oprócz MMR są jeszcze następujące szczepionki :Priorix
Typ szczepionki: szczepionka przeciw odrze, śwince i różyczce, żywa,
Antygeny: atenuowane szczepy wirusa odry, świnki i różyczki
Podmiot odpowiedzialny: GlaxoSmithKline Biologicals S.A., Belgia
Postać: proszek i rozpuszczalnik do sporządzania roztworu do wstrzykiwań
Dawka: 0,5 ml. 3. Szczepionka: Priorix-Tetra
Typ szczepionki: szczepionka przeciw odrze, śwince, różyczce
i ospie wietrznej, żywa,
Antygeny: atenuowane szczepy wirusa odry, świnki, różyczki i ospy wietrznej
Dawka: 0,5 ml.
Typ szczepionki: szczepionka przeciw odrze, śwince i różyczce, żywa,
Antygeny: atenuowane szczepy wirusa odry, świnki i różyczki
Dawka: 0,5 ml. 3. Szczepionka: Priorix-Tetra
Typ szczepionki: szczepionka przeciw odrze, śwince, różyczce
i ospie wietrznej, żywa,
Antygeny: atenuowane szczepy wirusa odry, świnki, różyczki i ospy wietrznej
Dawka: 0,5 ml.
AGATA777
Mi mówiono i zresztą nigdy bym nie postąpiła inaczej 2 tygodnie po wirusowej infekcji to minimum .
AGATA777
ROTELN-IMPFSTOFF HDC MERIEUX(RÓŻYCZKA) I MASERN-IMPFSTOFF MERIEUX (ODRA
Szczepionki nie są w Polsce zarejestrowane, dlatego może być problem. Oświadczenie winno sprawę załatwić (lekarz winien nie robić problemu).
Tyle na dzień dzisiejszy jak dowiem się jaka szczepionka na świnkę dam znać.No i jeszcze 1 uwaga najlepiej zamówić przesyłkę z apteki ,co by pani dr pokazać min że była dobrze transportowana.
Szczepionki nie są w Polsce zarejestrowane, dlatego może być problem. Oświadczenie winno sprawę załatwić (lekarz winien nie robić problemu).
Tyle na dzień dzisiejszy jak dowiem się jaka szczepionka na świnkę dam znać.No i jeszcze 1 uwaga najlepiej zamówić przesyłkę z apteki ,co by pani dr pokazać min że była dobrze transportowana.
Ostatnia edycja:
reklama
calzedoniafruczka
Chyba już wszędzie szczepia Priorixem. U mnie na pewno.
Podziel się: