reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia

do tego stopnia ze jak powiedzialam ze chce inna szczepionke na pneumokoki kupic /synflorix/ to mi powiedziala ze nie zaszczepi ta szczepionka ... cale szczescie ze prevenar zrobiuli 13 bo synflorix mial tylko 10 skladnikow wiec jednak dalam sie przekonac na prevenar ... a przewiduje ze zrobilabym wojne w przychodni ...
No właśnie mea mi pediatra powiedziała, że synflorix też jest już 13-składnikowy :confused2:

mysle nad pneumo po 7 miesiacu
bo wtedy sa dwie szczepionki do roku i jedna po roku
czy ktos tez taka opcje wybrał:confused:
My właśnie rozważamy taką opcję... tylko nam pediatra zasugerowała po 6 miesiącu :baffled:

reklama
mi jeszcze raz pneumo teraz zostalo i jeden infanrix ... a co potem ?? bo ja jakos nie wiem co sie dalej szczepi ...

Mea my juz po trzeciej dawce, kolejna dopiero za ponad rok :-) U nas w sumie bylo 3 x Infanrix hexa, 3 x Prevenar 13-sto składnikowy, 2 x rotarix. Kolejne szczepienie to to na różyczkę odrę itd w 13 miesiecu, a infanrix dopiero gdzieś w okolicy drugiego roku życia z tego co pamiętam.

my na pneumokoki zaszczepimy za radą pediatry w 6 miesiącu i zostaną nam 3 dawki.
na meningokoki jak skończy roczek.
rotawirusy odpuszczone.
i jeszcze 2 razy będzie pentaxim.

Ostatnia edycja:
a my juz szczepienia mamy z głowy
kolejne po roku uffff
no chyba ze zdecydujemy sie na pneumo
ale jeszcze myslimy czy zrobic po siodmym miesiacu czy po roczku

My dziś po szczepieniu- trzecia dawka 5 w 1. Mała nawet nie zakwiliła- skutecznie ją zabawiłam, że nawet się nie zorientowała. Tylko już po ukłuciu się skrzywiła ;-). Po raz pierwszy tak się stało, bo zawsze płakała- może nie bardzo, ale jednak. Mam nadzieję, że zniesie dobrze po szczepionce. Poprzednimi razy nie było problemu, więc mam nadzieję, że i teraz.

my wczoraj mielismy szczepienie 3... i kolejne jednak bedzie 22 czerwca i pozniej nareszcie upragniony spokoj do 13 miesiaca:)

reklama
ja wczoraj nie poszlam ... mam nadzieje ze w srode za tydzien juz pojde i zaszczepimy infanrix i prevenar :) no i wzw za miesiac ...

Do góry