reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia

reklama
No to my tez juz dawno po 3 szczepieniach ale jeszcze w czerwcu ta zółtaczka i spokoj na jakis czas :)

hmmm nawet nie wiedziałą,że taki temat jest ...My też już mamy za sobą te główne ,żółtaczka była w nich ,bo braliśmy 6w1 +rotawirusy ...no i teraz na lipiec jestesmy zapisane na pnemokoki :tak:

To szybko Wam poszło:tak: u nas jeszcze jedno i później przerwa półroczna ale my opóźnienie mamy.
my mamy tez jeszcze jedno przed nami bo nasza pani doktor takie dłuzsze przerwy robi pomiędzy szczepieniami i jak mamy 6 w1 to ona chce zeby było pół roku pomiedzy szczepieniem na zołtaczke w szpitalu i tym teraz w tej 3 dawce..

My mamy za sobą obowiązkowe (5w1), rotawirusa i 2 dawki pneumokoków. Końcem czerwca mamy ostatnią dawkę pneumokoków i wzw B. Moja pediatra (którą sobie bardzo cenię) także jest przeciwna zbytnim obciążaniu jednorazowo kilkoma szczepionkami maluchów, stąd to nasze małe opóźnienie :tak:. Po za tym ona nie zmusza do płatnych szczepionek. Ja jednak sama chciałam, bo strasznie boję się wszelkich chorób, a szczególnie pobytu w szpitalu takiego maluszka. Wiem też o wszystkich powikłaniach poszczepiennych i strasznie drżałam po każdym szczepieniu. Na szczęście Julka dobrze zniosła wszystkie dotychczasowe szczepienia :-). Mimo wszystko chciałabym mieć już z głowy te szczepienia.
Dziewczyny wiecie może co z meningokokami, kiedy na nie szczepić i ile jest dawek?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry