reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Sylvanas trzymam kciuki za udaną wizytę:-)
Ja gdzieś czytałam, że usg robione do 8 tc mogą pokazać, że ciąża jest mniejsza i są właśnie wahania co do wieku ciąży często o 1-2 tc. Dlatego lekarze zalecają często usg po 8tc, gdzie już w miarę dokładnie można ocenić wiek ciąży.

reklama
Witam, ja już po wizycie, dzidzia ładnie się rozwija:-) Z usg termin wychodzi na koniec stycznia. Oto zdjęcie mojego skarba:-)
usgm.jpg

Nie wiem czemu, ale program sam przekręcił zdjęcie, a nie wiem jak to zmienić.

Od tego zazwyczaj jest lekarz/ginekolog prowadzący ciążę. Nie powiedział Ci? Skoro już wg USG masz powiedziane jaki tydzień jest, to sobie może od tego licz. Ale to ginekolog kieruje na badania, on Ci powinien powiedzieć na kiedy następne USG. :)[/QUOTE]

mówił, że od usg. ale nie doprecyzował mi w którym ja jestem dokładnie tyg wg usg - robił mi w trakcie wizyty i tylko powiedział "jakiś 7 tydzień".
a ja w ciąży mam tak że trochę mniej kojarzę ;-) zamiast poprosić żeby mi co do dnia ten termin wyliczył... dlatego miałam nadzieje na pomoc praktyków, czy raczej "praktyczek" ;-)

Dziewczynki jest moj Malenki Robaczek :) Serduszko bije tak jak powinno... Rozwija się książkowo :) To 8t3d :) Termin porodu 14-02-2011 piękna data :) Nie mam niestety fotki bo tak szybko zeszlam z lezanki ze ginka nie zrobila zdjecia :) Jestem przeszczesliwa :)

angelka123 super ze wszystko OK... powiedz mi tylko co z tymi bakteriami... z tego co pamietam pisalas o licznych bakteriach. Mnie wczoraj wyszlo 25 leukocytów a dzisiaj 1-3 leukocytow ale za to liczne bakterie... juz kurcze nie wiem, znowu mam powtorzyc badania??
Przyjaciolka pielegniarka konsultowala wynik z lekarzem i sugerowal zmiane plynu do higieny intymnej z powodu tak roznych wynikow badan w ciagu 2 dni... Co o tym sadzicie
?? Do lekarza (NFZ) ide 17 lipca, na USG (NFZ) ide 20 lipca. Moj prywatny wyjechal na wakacje i moze mnie przyjac dopiero 3 sierpnia :wściekła/y:

reklama
Do góry