reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

mnie w nocy dopadły takie skurcze że myślałam że to ''już '' bo zwijałam się z bólu , a apogeum bólu miałam w krzyżu . Bóle zaczęły się ok godziny po przytulankach . jednak po 5 rano ustały , boli mnie tylko podbrzusze i krocze . Jestem ledwo żywa , bo na prawdę bolało jak skurwy*yn i to wszystko na nic :-( Jak te przytulanki nie dały rady to ja już nie wiem co może .

Okna i podłogi w domu wszystkie umyłam ,a wczoraj to nawet całą działkę z kup od psów posprzątałam :-p

reklama
Delfin na mnie tez nic nie działa żadne sprzątanie przytulanki ani spacery ani ćwiczenia... zostaje tylko czekać aż naszym malenstwom się znudzi siedzenie w brzuchach;)

Delfin na mnie tez nic nie działa żadne sprzątanie przytulanki ani spacery ani ćwiczenia... zostaje tylko czekać aż naszym malenstwom się znudzi siedzenie w brzuchach;)

i chyba sobie odpuszczę dzidzi zachęcanie do wyjścia , bo uparta jest po mamie jak mój M stwierdził :zawstydzona/y: A po wczorajszym to się boje przytulanek bo taki ból a i tak nic z niego nie wynikło :-( Troszkę jestem zawiedziona bo się nastawiłam że skoro szyjka skrócona itp to dzidzia wcześniej będzie z Nami

Delfin slyszalam wlasnie ze na niektorych przytulanki dzialaja wywolaniem skurczy, ale nie sa one na tyle silne zeby zostaly tylko pomecza i przechodzi :( moja kolezanka juz na IP pojechala bo myslala ze sie zaczelo, a jak dojechala to wszystko przeszlo :/

Delfin slyszalam wlasnie ze na niektorych przytulanki dzialaja wywolaniem skurczy, ale nie sa one na tyle silne zeby zostaly tylko pomecza i przechodzi :( moja kolezanka juz na IP pojechala bo myslala ze sie zaczelo, a jak dojechala to wszystko przeszlo :/

czyli zostaje nam czekać i mieć nadzieje że dzidzia sama zechce wyjść :-(
ja myśle że jak by dzidzia widziała całą wyprawkę dla niej to by szybciutko chciała wyjść :-p

oj moja tez swidruje w dól, ale jakoś nie może sie zdecydować. A czuje ją już nawet jak przyłoże rękę na górze wzgórka.
Bliźniaki figi mają już miesiąc a my jeszcze w dwupakach :))

a właśnie dziewczyny miałam się Was pytać, zapomniałam się dopytać lekarza, czy te tabletki które bierzemy w czasie ciąży(ja biore feminatal) mamy brać również po porodzie? bo właśnie mi się kończy opakowanie i niewiem czy jest sens kupować następnego(60zł) jak moge urodzić za pare dni?

powiedzcie mi czy jak się idzie na KTG do szpitala to każą się przebierać w piżamę czy mogą być normalne ciuchy bo nie wiem jak to badanie wygląda jutro idę pierwszy raz :D

reklama
a właśnie dziewczyny miałam się Was pytać, zapomniałam się dopytać lekarza, czy te tabletki które bierzemy w czasie ciąży(ja biore feminatal) mamy brać również po porodzie? bo właśnie mi się kończy opakowanie i niewiem czy jest sens kupować następnego(60zł) jak moge urodzić za pare dni?

zobacz w ulotce czy są również przeznaczone dla kobiet karmiących. w koncu to witaminy.
Ja biorę omega med kwasy DHA i one sa tez dla matek karmiących wiec pewnie bede brała do konca opakowania. Chociaz zostało mi kilkanascie tabletek wiec moze predzej sie skoncza niz urodze:))

Do góry