reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
No dobra dobra no więc tak: mały waży 3700 g lekarz nie mógł go praktycznie zbadać bo cały czas uciekał jak rybka:tak: ja mam rozwarcie na 1 cm (czyli nic się nie zmieniło) ale główka jeszcze za wysoko więc jeśli do 2.02 nic się nie wydarzy to 4.02 mam sie stawić rano w szpitalu na wywołanie:cool2: lekarz nazwał go "MAŁYM TERRORYSTĄ" i że takiego uparciuszka nie widział:shocked2:
no i mam masować cyce bo to przyśpiesza poród i podobno mniej boli przy porodzie także 2 razy po pół godziny małż ma zajęcie:-p

Taaaaa uparciuch to on jest :p Ale widze ze sporych rozmiarow :D No i swietnie ze lekarz kazal Ci przyjsc juz 4 - u nas kaza sie zjawic w szpitalu tydzien po terminie :( ad piersi to ja tez czytalam, ale maz nie chce :/ a mnie samej jakos tak dziwnie...

Taaaaa uparciuch to on jest :p Ale widze ze sporych rozmiarow :D No i swietnie ze lekarz kazal Ci przyjsc juz 4 - u nas kaza sie zjawic w szpitalu tydzien po terminie :( ad piersi to ja tez czytalam, ale maz nie chce :/ a mnie samej jakos tak dziwnie...

Mój lekarz stwierdził że "Mały terrorysta" już dość wymęczył mamusię;D

Rutkosiu, fajne zalecie dostałaś :)))
Ligotka, mnie samej też jakoś dziwnie by było! :)))

ja w ogóle na razie nic nie robię żeby przyspieszyć poród, jeszcze chyba nie jestem gotowa ;)

Masowanie piersi tak jak seksik wzmaga wydzielanie hormonu oxytocyny, a przy okazji jest przyjemne, więc rutkosia szybko zaprzęgnij męża do roboty :-)
No spory ten już Roszek!

Claudia, widocznie każdy inaczej znosi intubację, bo ja się nasłuchałam i naczytałam okropnych historii. Sznych w postaciama już nie wiem, mam co do tego znieczulenia już całkowity mętlik w głowie. Ostatnio gdzieś czytałam, że do znieczulenia podpajeczynówkowego stosują teraz tak cienkie igły, że nie ma efektów ubocznych w postaci bóli głowy i mozna wcześniej wstać, ale nadal nie rozumiem, tego, ze jedna lekarka nie pozwala pić inna zaleca, jedna sciąga po 8-12 godz, a druga po 24 :-(
.

Ja dzis dzwonilam do szpitala gdzie bede miala cc by sie popytac co i jak bo bede w innym szpitalu niz za pierwszym razem. A wiec dla planowanych cc stosuja znieczulenie rdzeniowe (mam nadzieje ze dobrze to przetlumaczylam) i z tego co pielegniarka mi powiedziala to o 730 rano mam zaplanowana cc i juz po popoludniu wstane. Powiedziala ze zniecuzlenie bedzie trzymac kolo 3/4 godzin. Porozmawiaj z szpitalem gdzie bedziesz miala cc moze bedzie taka opcja

No dobra dobra no więc tak: mały waży 3700 g lekarz nie mógł go praktycznie zbadać bo cały czas uciekał jak rybka:tak: ja mam rozwarcie na 1 cm (czyli nic się nie zmieniło) ale główka jeszcze za wysoko więc jeśli do 2.02 nic się nie wydarzy to 4.02 mam sie stawić rano w szpitalu na wywołanie:cool2: lekarz nazwał go "MAŁYM TERRORYSTĄ" i że takiego uparciuszka nie widział:shocked2:
no i mam masować cyce bo to przyśpiesza poród i podobno mniej boli przy porodzie także 2 razy po pół godziny małż ma zajęcie:-p

Rutkosia, spory ten Twój Synek :-), no i ma charakterek :tak:, ale może jak wyjdzie to przestanie tak gnębić mamę i będzie tylko spał i jadł :-). No takie zalecenia od lekarza,że zazdroszczę ;-) i pewnie mąż bardzo się cieszy,że w taki sposób może pomóc...przyjemnie z pożytecznym :-D

reklama
Do góry