reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

Ja tez odebrałam dzisiaj GBS. Jakoś czułam, że coś tam siedzi ale się okazało, że wynik brzmiał streptococcus agalactiae "nie wyhodowano". To się cieszę, bo ostatnio ciągle mam jakieś grzybki i na okrągło je leczę, nawet teraz i jakoś byłam przekonana, że pewnie to się tez tam zalęgło. Uffffff

Ewuśka będzie ok. Moja dzidzia wazyła 2500g a po 3 tyg juz 3kg wiec Twoja też szybko urosnie :)) Może na pocieszenie przypomnij sobie bobasa ze Strzelec Opolskich :)

Ostatnia edycja:
reklama
Suseł ja już od czwartku biorę antybiotyk na paciorkowca :( strasznie się boję i każda dawka mnie przeraża ale mam nadzieję że lekarz wie co robi

Ja po wizycie. Dziecko nadal 2 tyg do przodu (wg dzisiejszego USG 37+4 dni). Ale to mozliwe, bo ja nigdy nie mialam miesiaczki regularnie. W kazdym razie Pani dr powiedziala ze juz mozna rodzic, dziecko donoszone. Brzuszek opadl, rozwarcie na 1 cm, glowka wstawiona do kanalu rodnego :-) W poniedzialek mam byc rano w szpitalu, tam KTG i zobaczymy co dalej. W kazdym razie torbe juz spakowalam :-D

Hej dziewczyny.. pare dni temu otrzymałam wyniki i różniły się one od poprzednich podwyższoną ilością krwinek białych. (30-50) co to oznacza?
Coś czytałam o stanie przedrzucawkowym, mam śladowe ilości białka w moczu i opuchnięte nogi, kostki, ręce.. nie wiem czy to wiązać. Wizytę mam za tydzień i też wyniki GBS:)

Jakie mieliście badanie moczu ostatnio.. niepokoi mnie ta ilość krwinek białych, lekarz przepisał mi tylko żelazo..

mysiu- czyżbyś była następna ;-)

trzymam kciuki :)

Dobrawa- myslę ,że to zależy czy wynik jest w granicach normy - bo w sumie nie wiem czy masz podwyzszone z 30 na 50 czy jak?

Mysiu to jednak do Rydygiera się zdecydowałaś? Powiedz mi na samo KTG, czy na przyjecie na oddział? Ty w końcu masz mieć CC, bo już nie pamiętam? Bo jeśli nie, to dziwię się, ze lekarka tak wcześnie kazała ci się zgłosić do szpitala.

Hej dziewczyny.. pare dni temu otrzymałam wyniki i różniły się one od poprzednich podwyższoną ilością krwinek białych. (30-50) co to oznacza?
Coś czytałam o stanie przedrzucawkowym, mam śladowe ilości białka w moczu i opuchnięte nogi, kostki, ręce.. nie wiem czy to wiązać. Wizytę mam za tydzień i też wyniki GBS:)

Jakie mieliście badanie moczu ostatnio.. niepokoi mnie ta ilość krwinek białych, lekarz przepisał mi tylko żelazo..

To może świadczyć o jakiejś niewielkiej infekcji. Ja miałam ostatnio podwyższone leukocyty i bardzo dużo białka w moczu. Do tego mam dosyć wysokie ciśnienie i troszkę opuchnięte nogi. Okazało się, ze to jakaś infekcja i po 10 dniach brania Uroseptu wszystko wróciło do normy. Tak więc się nie przejmuj-myślę, że twój lekarz wie, co robi :-)

Ja po dzisiejszej wizycie trochę się podłamałam moja wagą. Już prawie 16 kg do przodu, czyli tyle ile na zakończenie pierwszej ciąży. A tu jeszcze ze 3 tygodnie... Dodatkowo szyjka nie skrócona i brak rozwarcia-nie to żeby mi się spieszyło, ale od dwóch dni czuję się naprawdę źle i myślałam, ze to może zbliżający się poród. Jak tak ma być jeszcze przez 3 tygodnie, to ja juz dziękuję....

mysiu- czyżbyś była następna ;-)

trzymam kciuki :)

Dobrawa- myslę ,że to zależy czy wynik jest w granicach normy - bo w sumie nie wiem czy masz podwyzszone z 30 na 50 czy jak?
z 2 vikiigus ;) ale zobaczymy co będzie dalej.
Marysia daj znać gdzie zamierzasz rodzić:) u mnie to będzie Żeromski. Jakoś 2 sale porodowe w Ujastku to za mało na 300 porodów miesięcznie.....:/ co prawda wraz z patologicznymi.
Ja za tydzień idę na pierwsze KTG:)

reklama
Dobrawa tez uwazam że to jakaś infekcja.
O Żeromskim słyszałam same pozytywne opinie, choć na tyle sal porodowych co oni mają czasem bywa tłum. No ale podobno nasze dzieci są z nizu...
A słyszałam dzisiaj, że w Ujastku też wprowadzili zakaz odwiedzin. Ale to się rozprzestrzenia...

Do góry