reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
witam dziewczyny)mam do was pytanie........ile ważą juz wasze dzieciaczki?ja bylam wczoraj u gina i wyszlo ze moj synus wazy 2,200kg........i mi wydaje sie sporo))))))))))))))choc lekarz mowi ze moze juz nie rosnac az tak bardzo do porodu............ale jak jednak bedzie nabieral masy do do 4kg moze dojsc spokojnie a nawet wiecej..............)))))))))))

Delfin_ona, super ze dzidzia zdrowa i sie wszystko wyjasnilo
margoz, Vikiigus ciesze sie ze macie dobre wiadomosci :-)

Ja nie wiem ile moj maly wazy, w 26tyg i 5 dniu wazyl prawie poltora kg. Teraz sporo urosl bo mi polozna powiedziala. Choc wagi nie znam

Jako że dopiero w poniedziałek było spotkanie z lekarzem w SR a tematem były właśnie szczepienia mogę wypowiedzieć się w tym temacie.

Ja na pewno zaszczepię swoje dziecko.
Lekarz mówił konkretnie, podając przykłady nie tylko z Polski ale i z przeróżnych krajów które np. zrezygnowały z danych szczepień bo stwierdzili że występowanie danej choroby jest praktycznie zerowe - a jak się potem okazywało po kilku latach drastycznie wzrastało i nie było wesoło.

Nie uważam że 18 szczepień do 6 roku życia dziecka to coś wspaniałego - w skojarzonych wychodzi ich 9 do 6 lat - ale uważam je za konieczne i tyle.
Mnie lekarz przekonał co do zasadności szczepienia.

Nie neguję i negować nikogo nie będę jeśli nie chce szczepić. Istnieje w końcu coś takiego jak "efekt stadny" "efekt gromadny", gdzie np. wśród 50 dzieci będzie 48 zaszczepionych a 2 nie i ta dwójka nie zachoruje tak samo jak ta 48 - gdyż nie będzie miała od kogo się zarazić.

pozdrawiam i życzę wszystkim zdrowych i radosnych dzieciaczków

kochane moje cioteczki ,dziś to bym każdą z Was wycałowała i wyściskała:-D:-D:-D DZIĘKUJE WAM ŻE MOGĘ NA WAS LICZYĆ:-)

a co do wagi to nasza niunia okazała się tydzień młodsza lub porostu waży mnie bo 1,5kg.lekarz tłumaczył mi że to akurat nie jest problem bo są różne dzieci i jak dzidziuś mieści się w okolicach normy a dziecko rozwija się prawidłowo to nie ma czym się martwić .

reklama
No widzisz delfinku, strach ma wielkie oczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a co do wagi dziecka, kurcze coś nie tak ... czy wasze suwaczki nie oszukują?
ja wpisałam takie dane jak ostatnia miesiączka i w/g obliczeń lekarza dzis np mam 30, 2 thc, a suwak pokazuje mi 31. I waga mojego synusia to 1450, wiec nie wiem tak naprawdę czy dobra czy nie kurcze ...

Ostatnia edycja:
Do góry