reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

aniulla moge w poniedziałek lub we wtorek :D jak ci pasuje
jestem załamana wózek dziś mi sie zepsuł"amortyzator" sie zepsuł i to ten co dostałam:( zostałam bez wózka:( nie weim jak sobie dam rade:( a to już drugi wózek:( a nie mam kasy aby kupic,normalnie jakies fatum nade mną wisi:((

reklama
Witam wszystkie Mamy:)
Jestem na początku 19 tygodnia ciąży...planowany termin porodu 6 kwiecień:) o tym, że zostane Mama:) dowiedziałam się bardzo późno bo dopiero w 13 tyg ciąży...wogole tego nie podejrzewałam bo wszystko było w normie( miesiaczka nie zanikła do września a ja nie miałam rzadnych typowych objawów ciąży). Na pierwszyn badaniu dowiedziałam sie ze wszystko jest w pożadku i Maluszek rozwija sie prawidłowo. Mimo tego chciałabym zrobic badania prenatalne. Może któraś z Was robiła takie badania albo wie gdzie je zrobić, bo niestety mój lekarz prowadzący mnie nie pokierował bo wg niego nie sa mi potrzebna bo nie mam 35 lat( mam 26 ale to nie ma znaczenia). Mimo tego chcialabym zrobic takie badanie sama dla siebie ..no i dla Maluszka:) Mam nadzieję, że mi pomożecie:) Pozdrawiam:)

lena witaj i gratuluje:)
wiem ,ze te badania robi sie w szpitalu w zdrojach-zapytaj sie lekarza czy moze dac ci skierowanie:)

Witam wszystkie Mamy:)
Jestem na początku 19 tygodnia ciąży...planowany termin porodu 6 kwiecień:) o tym, że zostane Mama:) dowiedziałam się bardzo późno bo dopiero w 13 tyg ciąży...wogole tego nie podejrzewałam bo wszystko było w normie( miesiaczka nie zanikła do września a ja nie miałam rzadnych typowych objawów ciąży). Na pierwszyn badaniu dowiedziałam sie ze wszystko jest w pożadku i Maluszek rozwija sie prawidłowo. Mimo tego chciałabym zrobic badania prenatalne. Może któraś z Was robiła takie badania albo wie gdzie je zrobić, bo niestety mój lekarz prowadzący mnie nie pokierował bo wg niego nie sa mi potrzebna bo nie mam 35 lat( mam 26 ale to nie ma znaczenia). Mimo tego chcialabym zrobic takie badanie sama dla siebie ..no i dla Maluszka:) Mam nadzieję, że mi pomożecie:) Pozdrawiam:)
Wydaje mi sie, ze na Uni Lubelskiej tez robia. Musialabys zadzwonic.

royannko witam spowrotem:)) jak bedziesz miała wiecej czasu to napisz jaki Alanek jest:)))
Jak narazieAlanek jest przeciwienstwem brata:tak:
Ma czarne woski(Macio mial blond, lichutkie i wygladal jak lysy)
Jest silny(Macio mial hipotomie miesniowa-slabe napiecie miesni)
Duzo je:-)(Macio nie potrafil ssac jak trzeba i nie przybieral na wadze)
Duzo spi:-)(Macio spal po 45 minut max, a Alanek spi po 2-3 nawet w porywach do 4 godzin)
I ma jakies krostki , wysypke na skorze:-((Macio tylko sie luszczyl, ale byl bezproblemowy)

Mam cicha nadzieje, ze nie bedzie mial kolek:szok:-Macio nie mial:tak:
A to jego fotki:

Wtrące się i ja:) jeśli chodzi o temat szpitala w którym rodziłam
Jestem mamą czerwcowego Mikołajka:)
Urodziłam Go w szpitalu w Zdrojach i generalnie polecam tam rodzić.
Poród jak poród - bolało i prawdopodobnie wszędzie bolałoby tak samo:)
Siostry położne- różne, ale generalnie ok (na patologii najlepsze na świecie!!).
Podkłady higieniczne dla mam i pieluszki dla dzieciaczków zapewnia szpital.
To co dla mnie było najważniejsze to że mimo długiej żółtaczki - non stop byłam ze swoim dzieckiem. Zostałam wypisana do domu razem z Nim. Do momentu wyjścia inkubator z lampami miałam w swojej sali, czyli mimo naświetlań byliśmy cały czas razem.
Dla porównania miesiąc wcześniej rodziła moja przyjaciółka - na Pomorzanach i tam w podobnej sytuacji, została wypisana do domu, a synek został. Oczywiście nie chciała zostawiać jego samego, więc przyniosła sobie łóżko polowe i tak przy nim czuwała. O ile pamiętam, chyba też coś płaciła.
Oczywiście życzę, aby wszystkie porody były bez komplikacji, ale pewnych rzeczy nie można przewidzieć.
No i podobno w szpitalu w Zdrojach są "najlepsze" (niż w innych naszych szpitalach) inkubatory dla noworodków.

Witaj l.e.n.a :-)
Badanie prenatalne robią w szpitalu na Pomorzanach a dokładniej w Zakłądzie Genetyki na terenie szpitala (tel.0-91 -466- 532), jak ja robiłam w zeszłym roku to kosztowały 280 zł ,też robiłam je odpłatnie ze względu na wiek i myślę że warto je zrobić bo już do końca ciąży nie musisz zastanawiać się czy dzidziulek aby na pewno jest zdrowy :-) minie osobiście bardzo uspokoiły ;-) i od razu lekarz , który mi je wykonywał zapytał mnie czy znam płeć i czy chce znać :-) jak powiedziałam ,że chce to mi oznajmił że będzie chłopczyk :tak::tak::tak::tak::tak: dodatkowo jeszcze zrobił mi pare zdjęć 3d małego bo akurat się ładnie ułożył :-D:-D:-D

witam

l.e.n.a wlasnie badania robi sie na pomorzanach
w sumie w twoim wieku nie sa one konieczne i czy to sa te inwazyjne ????
czy tylko wykonywane miedzy 10-14 tyg ciazy prz pomocy usg i sprawdza sie przezierności karkowa????
a termin masz w dzien urodzin mojego synka

royanna
synek sliczny

skayowa na unii tez mozna byc z dzieckim ja lezalam z malym po porodzie 3 tyg i za nic nie placilam

reklama
jak zwykle do tyłu ze wszystkim :/
Royanna gratulacje raz jeszcze.przystojniaka masz małego,super,ze grzeczny :D
nam tez się rodzina powiększyła :D o małą Iwankę rasy york:D
ewon współczuję:/ spacerówka Ci się rozklekotała? ja tez mam spacerówkę z zawieszeniem a,e jakoś przetrwała trudy pieszych wycieczek,teraz tylko uzywamy jej dla ściemy jak nam sie nosić zakupów nie chce.Natala już za"stara" na podróże wózkiem :-D
niestety pech nas prześladuje:-( ukradli nam auto spod domu:wściekła/y:
witam mamusie z którymi się jeszcze nie witałam :-)

Do góry