reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

royanna, te symbole oznaczają położenie szyjki macicy. Dopóki było 2-0-0, było ok, ale te połówki znaczą, że zaczyna się przesuwać ku położeniu centralnemu i się rozwierać, czyli tak, jak przed porodem. Uważaj na siebie i stosuj się do zaleceń lekarza koniecznie, bo niedobrze to wygląda... Dziwne, że lekarz Ci nie wytłumaczył, o co cho z tymi cyferkami... dawaj znak co i jak:p

reklama
Ewon no trudno z tymi łóżeczkami. Teraz remont dopiero zaczynamy tak naprawde i zaczniemy szukac dopiero. Wogole myśle o ciemnym łóżku dla nas do sypialni i wtedy chcialabym łóżeczka z ciemnego drewna i komode ciemna zeby pasowalo.
Royanna z tą wagą to chyba normalnie przybierasz, zwłaszcza teraz. Ja od 5tyg około utyłam 5kg..średnio 1kg tygodniowo mi przybywa.Niby wszyscy mowia ze super wygladam, ze szczuplo..ale mi juz ciezko i czuje te 5kg i przeraza mnie jak na wage wchodze i widze kolejne kilogramy pomimo, ze wcale duzo nie jem.. Oszczedzaj sie i lez jak najwiecej.Podobno z nogami do gory najlpiej lezec bo wtedy krew dobrze przez lozysko przeplywa. Napewno bedzie dobrze, leki Ci pomoga. Ja teraz na usg dowiedzialam sie ze moja szyjka ma 49mm i lekarz mowila ze super.Ale w ciazy to chyba nigdy sie nie jest spokojnym..Dbaj o siebie;-)

royanna, te symbole oznaczają położenie szyjki macicy. Dopóki było 2-0-0, było ok, ale te połówki znaczą, że zaczyna się przesuwać ku położeniu centralnemu i się rozwierać, czyli tak, jak przed porodem. Uważaj na siebie i stosuj się do zaleceń lekarza koniecznie, bo niedobrze to wygląda... Dziwne, że lekarz Ci nie wytłumaczył, o co cho z tymi cyferkami... dawaj znak co i jak:p
Dzieki za wyjasnienia:tak:. Wlasnie popatrzylam w karte ciazy i wlasciwie od 13tc mialam napisane 2-05-0, a dzis w 31tc zmienilo sie wlasnie na 2-0,5-05. Moja gin w ogole malo mowi, a ja nie pytalam, bo zawsze mowila: idealnie, aby tak dalej. Do dzis.
(...)
Royanna z tą wagą to chyba normalnie przybierasz, zwłaszcza teraz. Ja od 5tyg około utyłam 5kg..średnio 1kg tygodniowo mi przybywa.Niby wszyscy mowia ze super wygladam, ze szczuplo..ale mi juz ciezko i czuje te 5kg i przeraza mnie jak na wage wchodze i widze kolejne kilogramy pomimo, ze wcale duzo nie jem.. Oszczedzaj sie i lez jak najwiecej.Podobno z nogami do gory najlpiej lezec bo wtedy krew dobrze przez lozysko przeplywa. Napewno bedzie dobrze, leki Ci pomoga. Ja teraz na usg dowiedzialam sie ze moja szyjka ma 49mm i lekarz mowila ze super.Ale w ciazy to chyba nigdy sie nie jest spokojnym..Dbaj o siebie;-)
Ty nosisz podwojny ciezar to i waga bedzie wieksza:tak:. Moim marzeniem bylo przez ciaze nabrac nie wiecej niz ok 10kg(tak mialam z Maciusiem), a 10kg to mam teraz, czyli pewnie bedzie z 16kg na +:-p

No a z tym lezeniem to chyba nie trzeba, bede ostrozniejsza, mniej pracowita i powinno byc dobrze. No a ze synek juz chodzi do przedszkola to w ciagu dnia poleniu****e troche z ta pupa do gory, a co:cool2:

Dzieki royanna :)
co do wagi ciążowej to tak sobie czytam i muszę przyznać , że chyba przesadziłam :-) hehe przytyłam 21 kg !!:zawstydzona/y: ale na szczęście do wagi z przed ciąży zostaje mi 4 kg i muszę to zrzucić :-) choć planuje jeszcze 9 , ale zobaczymy jak to będzie ;-)

royanna trzymam kciuki aby dzieciatko wytrzymalo jeszcze do 9mies:)

anulka bratowa ma jasne lozeczka jedno z szuflada drugie bez,jezeli bylabys jednak chetna to w sobote do niej jade to moge powiedz ze ma zrobic fotki:)

aniulla witaj :)))))))))))))))))))))))))))))

a ja juz 4dzien latalam za ciuchami na niedziele,bo mam chrzciny(bede chrzestna:) ) na szczescie wczoraj juz komplet kupilam(spodnie i bolerko brazowe-ala czekolada),dzis mi zostalo bluzka biala , torebka czekoladowa,stanik bialy i jeszcze cos na szyje i bede ubrana.jutro jade do bratowej bedzie mi robic wloski..wogole dzis jeszcze musze latac za prezentem,ale dopiero po 15 jak Maria odbierze Maciusia bo tak to nie mam jak wyjsc z 3.i musze to zrobic szybko boo pozniej brat przyjezdza i jedziemy po reszte ciuszkow.masakra z tym lataniem.

czesc ewon :-) je se z centrum jestem ;-)
współczuje ci tego latania , ale mnie również to czeka bo 27 września chrzcimy Boryska :-) już się boje tego całego zamieszania ...

reklama
aniulla no juz mi zostalo znalesc bluzke biala na krotki rekaw:/ kupilam sliczne kolczyki za 120zl .a ja tez jestem z centrum :D

Do góry