reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

royanna, te symbole oznaczają położenie szyjki macicy. Dopóki było 2-0-0, było ok, ale te połówki znaczą, że zaczyna się przesuwać ku położeniu centralnemu i się rozwierać, czyli tak, jak przed porodem. Uważaj na siebie i stosuj się do zaleceń lekarza koniecznie, bo niedobrze to wygląda... Dziwne, że lekarz Ci nie wytłumaczył, o co cho z tymi cyferkami... dawaj znak co i jak:p

reklama
Ewon no trudno z tymi łóżeczkami. Teraz remont dopiero zaczynamy tak naprawde i zaczniemy szukac dopiero. Wogole myśle o ciemnym łóżku dla nas do sypialni i wtedy chcialabym łóżeczka z ciemnego drewna i komode ciemna zeby pasowalo.
Royanna z tą wagą to chyba normalnie przybierasz, zwłaszcza teraz. Ja od 5tyg około utyłam 5kg..średnio 1kg tygodniowo mi przybywa.Niby wszyscy mowia ze super wygladam, ze szczuplo..ale mi juz ciezko i czuje te 5kg i przeraza mnie jak na wage wchodze i widze kolejne kilogramy pomimo, ze wcale duzo nie jem.. Oszczedzaj sie i lez jak najwiecej.Podobno z nogami do gory najlpiej lezec bo wtedy krew dobrze przez lozysko przeplywa. Napewno bedzie dobrze, leki Ci pomoga. Ja teraz na usg dowiedzialam sie ze moja szyjka ma 49mm i lekarz mowila ze super.Ale w ciazy to chyba nigdy sie nie jest spokojnym..Dbaj o siebie;-)

royanna, te symbole oznaczają położenie szyjki macicy. Dopóki było 2-0-0, było ok, ale te połówki znaczą, że zaczyna się przesuwać ku położeniu centralnemu i się rozwierać, czyli tak, jak przed porodem. Uważaj na siebie i stosuj się do zaleceń lekarza koniecznie, bo niedobrze to wygląda... Dziwne, że lekarz Ci nie wytłumaczył, o co cho z tymi cyferkami... dawaj znak co i jak:p
Dzieki za wyjasnienia:tak:. Wlasnie popatrzylam w karte ciazy i wlasciwie od 13tc mialam napisane 2-05-0, a dzis w 31tc zmienilo sie wlasnie na 2-0,5-05. Moja gin w ogole malo mowi, a ja nie pytalam, bo zawsze mowila: idealnie, aby tak dalej. Do dzis.
(...)
Royanna z tą wagą to chyba normalnie przybierasz, zwłaszcza teraz. Ja od 5tyg około utyłam 5kg..średnio 1kg tygodniowo mi przybywa.Niby wszyscy mowia ze super wygladam, ze szczuplo..ale mi juz ciezko i czuje te 5kg i przeraza mnie jak na wage wchodze i widze kolejne kilogramy pomimo, ze wcale duzo nie jem.. Oszczedzaj sie i lez jak najwiecej.Podobno z nogami do gory najlpiej lezec bo wtedy krew dobrze przez lozysko przeplywa. Napewno bedzie dobrze, leki Ci pomoga. Ja teraz na usg dowiedzialam sie ze moja szyjka ma 49mm i lekarz mowila ze super.Ale w ciazy to chyba nigdy sie nie jest spokojnym..Dbaj o siebie;-)
Ty nosisz podwojny ciezar to i waga bedzie wieksza:tak:. Moim marzeniem bylo przez ciaze nabrac nie wiecej niz ok 10kg(tak mialam z Maciusiem), a 10kg to mam teraz, czyli pewnie bedzie z 16kg na +:-p

No a z tym lezeniem to chyba nie trzeba, bede ostrozniejsza, mniej pracowita i powinno byc dobrze. No a ze synek juz chodzi do przedszkola to w ciagu dnia poleniu****e troche z ta pupa do gory, a co:cool2:

Dzieki royanna :)
co do wagi ciążowej to tak sobie czytam i muszę przyznać , że chyba przesadziłam :-) hehe przytyłam 21 kg !!:zawstydzona/y: ale na szczęście do wagi z przed ciąży zostaje mi 4 kg i muszę to zrzucić :-) choć planuje jeszcze 9 , ale zobaczymy jak to będzie ;-)

royanna trzymam kciuki aby dzieciatko wytrzymalo jeszcze do 9mies:)

anulka bratowa ma jasne lozeczka jedno z szuflada drugie bez,jezeli bylabys jednak chetna to w sobote do niej jade to moge powiedz ze ma zrobic fotki:)

aniulla witaj :)))))))))))))))))))))))))))))

a ja juz 4dzien latalam za ciuchami na niedziele,bo mam chrzciny(bede chrzestna:) ) na szczescie wczoraj juz komplet kupilam(spodnie i bolerko brazowe-ala czekolada),dzis mi zostalo bluzka biala , torebka czekoladowa,stanik bialy i jeszcze cos na szyje i bede ubrana.jutro jade do bratowej bedzie mi robic wloski..wogole dzis jeszcze musze latac za prezentem,ale dopiero po 15 jak Maria odbierze Maciusia bo tak to nie mam jak wyjsc z 3.i musze to zrobic szybko boo pozniej brat przyjezdza i jedziemy po reszte ciuszkow.masakra z tym lataniem.

czesc ewon :-) je se z centrum jestem ;-)
współczuje ci tego latania , ale mnie również to czeka bo 27 września chrzcimy Boryska :-) już się boje tego całego zamieszania ...

reklama
aniulla no juz mi zostalo znalesc bluzke biala na krotki rekaw:/ kupilam sliczne kolczyki za 120zl .a ja tez jestem z centrum :D

Do góry