reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

royanna, niepotrzebnie masz wyrzuty sumienia. Ja dzieci jeszcze nie mam własnych (i pewnie mnie się zmieni, jak juz urodzę i będę na tym etapie), ale uważam, że przedszkole to dobra instytucja dla dzieci. W sumie to jeszcze zależy od przedszkola, ale zakładam, że Twojemu synkowi nie dzieje się tam krzywda... Zawsze trudno jest się rozstać, ale lepiej przejść przez to teraz, gdy jest na tyle elastyczny, że się bardzo łatwo przystosuje, niż za trzy lata, kiedy będzie trudniej i w szkole, i w domu! Ja w zeszłym roku prowadzałam siostrzenicę do przedszkola w pierwszych dniach jej przygody. Serce mnie się krajało, ale wiedziałam, że tak trzeba. Dziś Maja nie wyobraża sobie dnia bez przedszkola, a w weekendy ciągle opowiada, co będzie robiła w przedszkolu, jak już tam wróci! Głowa do góry - i Maciejek to polubi! :)

reklama
royanna, niepotrzebnie masz wyrzuty sumienia. Ja dzieci jeszcze nie mam własnych (i pewnie mnie się zmieni, jak juz urodzę i będę na tym etapie), ale uważam, że przedszkole to dobra instytucja dla dzieci. W sumie to jeszcze zależy od przedszkola, ale zakładam, że Twojemu synkowi nie dzieje się tam krzywda... Zawsze trudno jest się rozstać, ale lepiej przejść przez to teraz, gdy jest na tyle elastyczny, że się bardzo łatwo przystosuje, niż za trzy lata, kiedy będzie trudniej i w szkole, i w domu! Ja w zeszłym roku prowadzałam siostrzenicę do przedszkola w pierwszych dniach jej przygody. Serce mnie się krajało, ale wiedziałam, że tak trzeba. Dziś Maja nie wyobraża sobie dnia bez przedszkola, a w weekendy ciągle opowiada, co będzie robiła w przedszkolu, jak już tam wróci! Głowa do góry - i Maciejek to polubi! :)
Wiem, ze masz racje. Staram sie byc twarda, ale przez te hormony nie daje momentami rady. Odebralam Macia i bylo dobrze. Panie stwierdzily, ze plakal krotko, ciagle o mnie pyta(caly dzien)ale to za jakis czas minie. Macio wygladal na zadowolonego. Ale zapowiedzialam juz mojemu M, ze od jutra on sam prowadza Maciejka do przedszkola, bo ja jestem za miekka i mam lzy w oczach jak widze, ze on placze, a to utrudnia sprawe.

....poroniłam....
Tak mi przykro...:-:)-:)-(
Tulam Cie mocno...

....poroniłam....
Serdecznie współczuję:-:)-:)-(
Chciałam się z Wami podzielić wieściami z usg, ale tak mi sie smutno zrobilo z powodu quen..ale opisze troszke.
Jestem strasznie zszokowana!!! Byłam psychicznie nastawiona, że chłopcy będą a tam pani dr 2 cipeczki wypatrzyla..ale i tak z M nie mozemy uwierzyc i myslimy ze moze jeszcze cos sie zmienic..bo pomylki czesto sie zdarzaja.. na 3D za jakies 5-6tyg bedzie widac lepiej moze i wyskocza jakies jajca..Ale najwazniejsze, że malutkie zdrowiutkie i rozwijaja sie łeb w łeb. Jedna 320g druga 310g..maja ok 16cm dlugosci od czubka glowki do pupki, rozmiar buta 2cm:tak: tetno ok. 140 obie.Prawie zadnych roznic:biggrin2: I szyjka elegancka,długa. Jestesmy w szoku ale szczesliwi. No i jak na dziewczynki to rozrabiaja strasznie, nie chcialy dac pani dr sie poogladac dokladnie jedna drugiej na glowke wchodzila i sie popychaja, kopia:tak::-D

Ostatnia edycja:
Serdecznie współczuję:-:)-:)-(
Chciałam się z Wami podzielić wieściami z usg, ale tak mi sie smutno zrobilo z powodu quen..ale opisze troszke.
Jestem strasznie zszokowana!!! Byłam psychicznie nastawiona, że chłopcy będą a tam pani dr 2 cipeczki wypatrzyla..ale i tak z M nie mozemy uwierzyc i myslimy ze moze jeszcze cos sie zmienic..bo pomylki czesto sie zdarzaja.. na 3D za jakies 5-6tyg bedzie widac lepiej moze i wyskocza jakies jajca..Ale najwazniejsze, że malutkie zdrowiutkie i rozwijaja sie łeb w łeb. Jedna 320g druga 310g..maja ok 16cm dlugosci od czubka glowki do pupki, rozmiar buta 2cm:tak: tetno ok. 140 obie.Prawie zadnych roznic:biggrin2: I szyjka elegancka,długa. Jestesmy w szoku ale szczesliwi. No i jak na dziewczynki to rozrabiaja strasznie, nie chcialy dac pani dr sie poogladac dokladnie jedna drugiej na glowke wchodzila i sie popychaja, kopia:tak::-D
Dobrze, ze napislas:tak: bo tu sie smutno zrobilo:-(
Ciesze sie, ze Twoje malenstwa sie dobrze rozwijaja:-)

hej

guen bardzo mi przykro:-:)-:)-( ,przytulam cie mocno..

anulka no to gratuluje dziewuszek:) mialam wstawic te lozeczka,ale kurcze julek robil formata jak bylam w szpitalu i dupa skasowal,a bratowa sie nie odzywa to niech spada..

reklama
A ja bylam dzis na wizycie u gin i ...nie jest dobrze.
Przez 3tyg nabralam 2,5kg, cisnienie ok ale
maluszek pcha sie na swiat. Dostalam leki aby go hamowac.
Jak spytalam dr o te skurcze co mam co jakis czas od tygodnia-myslalam ze przepowiadajace- to dostalam opierdziel, ze nie przyszlam w zeszylym tyg na wizyte. Ale ja nie lubie panikowac:baffled:. Tym bardziej, ze 3 tyg temu jak sie przewrocilam i jej powiedzialam to nawet mnie nie zbadala. Teraz od razu kazala mi wejsc na fotel i po badaniu oznajmila, ze szyjka sie skrocila choc zawsze byla bardzo krociotka(nigdy mi nie mowila o tym, teraz tez nie wiem ile ma. W karcie ciazy mam zapisane jakies symbole: 2-0,5-05 ale nie wiem o co chodzi)ale tym nie nalezy sie martwic, natomiast nalezy sie matwic, ze jest ona bardzo mieciutka, rozpulchlona i wyglada jakby sie chciala otwierac:-(. Przepisala leki (Mam brac fenoterol 4x 1/4tabletki i Isoptin 2x1tabletce)ktorych nie bylo w 2 aptekach i kupilam dopiero w aptece w Sterze(Real)(ale nie wpiasala mi w karte ciazy, tylko u siebie), dala dalej zwolnienie chodzace, nic nie mowila o lezeniu, odpoczywaniu, nie dzwiganiu-a chyba musze teraz uwazac, co?
To chyba tyle...Jestem troche zestresowana. Nie dalej jak wczoraj mowilam mojemu M, ze mam wrazenie, ze maluszek chce wczesniej do nas...A wszystko przez stres z przedszkolem i moje nagle zainteresowanie robieniem porzadkow w domu :/
A w dodatku po tych lekach podobno babeczki zle sie czuja...

Do góry