reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

reklama
mona a nie mówiłam że przystojny doktorek :-D
ja na bukowym pracuję:-)

co do przekładania w spacerówke to moja kluska w takim wieku właśnie się przesiadła, dostawała pod plecki warstwę więcej w postaci kocyka i było ok.

jeżu jestem taka głodna, siedzę w pracy i chyba zaraz zamknę gabinet i pogalopuję do spożywczego.....
dziś kicha nie mam nikogo na zabieg...

kochane mamusie gabinet w którym pracuję do końca roku ma promocje na zabiegi -10, -20, -30% na zabiegi na ciało lub buzię, serdecznie zapraszam.
mamy też zabiegi dla panów. idealny i nietuzinkowy prezent na Mikołajki

zainteresowanym podam na priv namiarki

A ja w piątek też bede na Bukowym u kolezanki ktora urodziła w piątek w tamtym tygodniu:) oj strasznie szybko wypuszczają do domu. Juz w niedzielę wyszły po naturalnym porodzie.
Matyldo mi sie poki co marzy fryzjer, ale przez moją krzykaczkę marzenie pozostaje nie zrealizowane narazie...

No a co do spacerówki co proponujecie w takim razie- przodem do mamy czy przodem do jazdy?:-) jesli jutro bedzie pogoda ok to ide na spacer z małą:-)

Butterfly mi się wydawało, że jak młody będzie przodem do jazdy i nie będzie mnie widział to dopiero będzie płakał, że mnie nie widzi, ale okazało się, że było wręcz przeciwnie- dopiero jak jechał przodem do kierunku jazdy i wszystko widział to siedział w miarę spokojnie. Musisz sprawdzić jak Zuzia woli.

batteflay woz ja w spacerowce przodem do ciebie,jest jeszcze mała. kup spiwor i wsio. moj kuba odrazu przestal sie wydzierac jak zaczal jezdzic w spcerowej wersji.a po zimie moze juz jezdzic przodem do jazdy:)

Butterfly musisz spradzic jak mala lubi. Nasza bardzo lubi przodem do jazdy(lubi wszystko obserwowac) ale ostatnio w sklepie wystraszyla sie jak zobaczyla tyle ludzi, do tego glosna dosyc muzyka. No i odwrocilam ja i juz byl spokój. Mowisz, ze szybko wypuszczaja ze szpitala? Tutaj w UK jeszcze w ten sam dzien mnie wypisali:-), ale dobrze sie zlozylo bo bardzo chcialam do domu.

Didi No to nieźle, ale kurcze... jak dla mnie to nawet zero obserwacji malucha jest, zero pomocy typu- jak przystawić dziecko do piersi. Ja rozumiem ze wiele Matek chcialo miec przy sobie dziecko po porodzie, ale ze prosiły o brak pomocy i informacji to nie słyszałam... Hm. Ja rodziłam w Zdrojach w Szczecinie i osobiście jestem bardzo niezadowolona. Na dodatek ten nowy personel jest do kitu. Jest jeden dobry lekarz- dr Kuzniak no i ze starej ekipy dr Rąpała:-) ach to byly czasy gdy byl tam mój doktor. . . Krzysztof Ira. Zupełnie inna organizacja no i przede wszystkim bylo zainteresowanie pacjentka i jej zdrowiem. Fizycznym jak i psychicznym...

Jak bede kiedys jeszcze miala dziecko to chyba pojadę do Polic rodzic. Jakos wiele opinii mnie przekonało:-)

Mialam zle doswiadczenia z poprzedniego porodu ( na unii lubelskiej w 2005r). Tzn. sam poród byl ok i wogóle pielegniary bardzo milutkie, pomocne, tylko potem te 3 doby- masakra. Omalo brakowalo a bym w depresje wpadla. Wszedzie placz dzieci, placz innych matek( pewnie przez hormony), i te siostry, które nawet na chwile sie nie usmiechna. Takze po drugim porodzie(2010r w UK) jak tylko byla mozliwosc szybszego wypisania sie, to skorzystalam. A opieka bardzo dobra.
A ja slyszalam dobre opinie o zdrojach. Wydaje mi sie, ze to zalezy na jaka zmiane sie trafi.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja rodziłam na Unii i jestem bardzo zadowolona zarówno jeśli chodzi o poród jak i opiekę po (może poza jednym neonatologiem). Za to w Zdrojach bardzo mi się nie podobało. Ale to właśnie chodzi o to, że zależy na kogo się trafi. Poza tym teraz Ci wszyscy lekarze tak się wymieszali, że już ciężko powiedzieć gdzie jest ok, a gdzie nie.

Butterfly Ty mieszkasz w bloku czy w wieżowcu?

Do góry