Sylwia9006
Aktywna w BB
Tak, jak tylko nadchodziła miesiączka wszystko odstawiamduphaston i luteina zawsze po stwierdzonej owulacji?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, jak tylko nadchodziła miesiączka wszystko odstawiamduphaston i luteina zawsze po stwierdzonej owulacji?
na jakim etapie były Twoje poronienia i kiedy to było? Od jak dawna się staracie?Ja nie mam siły już na wszystko czekać, na okres, na owulacje, na testowanie, liczyć dni, faszerować się proszkami i zastrzykami.
Wykańcza mnie to wszystko
Staramy się od marca 2023. Pierwsza ciąże poroniłam w listopadzie 2023 w 8 tygodniu, drugą w kwietniu- 9 tydzień. Płód z drugiej ciąży został przebadany i wyszła trisomia 16.na jakim etapie były Twoje poronienia i kiedy to było? Od jak dawna się staracie?
Bo badaniu trombofili wyszły mi nieprawidłowe 3 mutacje. Wszystkie związane są z krzepliwością krwi i możliwymi zatorami- stąd zabezpieczenie acardem i Clexane. Prolutex to zastrzyk progesteronuPrzeczytałam Twoje poprzednie wątki. Bardzo współczuję Ci Twoich strat. Sama jestem po jednej stracie. Dlaczego jesteś na tylu lekach/zastrzykach, skoro nie udało się znaleźć możliwej przyczyny poronien i niepowodzeń?
Mam porobione dużo badań, od kariotypu, trombofili, zespołu antyfosfolipidowego, tarczyca, homocysteina, dimery itp. Wszystko jest u mnie Ok. Jestem na aktywnym kwasie foliowym i acardzie. Dodatkowo od 20 dnia cyklu brałam duphaston, luteinę i zastrzyki Clexane i Prolutex.
Dwa ostatnie cykle stymulowane Clostibegyt.
I nadal nic.
Co mam więcej zrobić ???
Wcześniej bez tych wszystkich specyfików zachodziłam w ciąże ale dwa razy poroniłam.
A teraz 3 cykle i nic
A ta homocysteina to jaka była?Rozumiem. Mi na szczęście udało się zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań. Też robiłam te wszystkie badanie i nawet więcej. Cynk też warto zbadać bo bardzo wpływa na jakoś oocytów i tak samo cynk u partnera, Folian, b12 i homocysteine u faceta. Dobrze jest jeść olej z wiesiołka ale tylko do pierwszej połowy cyklu. Mężczyźni powinni pić olej z czarnuszki. Dodatkowo warto zbadać też te spawy infekcyjne typu toksoplazmoza itd. A co do współżycia to mi lekarz kazał co drugi dzień. Źle jest za często.
Dodam, że moja sytuacja zdrowotna nie była kolorowa jak się okazało w toku porodu.
A ta homocysteina to jaka bylaRozumiem. Mi na szczęście udało się zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań. Też robiłam te wszystkie badanie i nawet więcej. Cynk też warto zbadać bo bardzo wpływa na jakoś oocytów i tak samo cynk u partnera, Folian, b12 i homocysteine u faceta. Dobrze jest jeść olej z wiesiołka ale tylko do pierwszej połowy cyklu. Mężczyźni powinni pić olej z czarnuszki. Dodatkowo warto zbadać też te spawy infekcyjne typu toksoplazmoza itd. A co do współżycia to mi lekarz kazał co drugi dzień. Źle jest za często.
Dodam, że moja sytuacja zdrowotna nie była kolorowa jak się okazało w toku porodu.
Bardziej chodziło o stosunki co drugi dzień itp
Mam porobione dużo badań, od kariotypu, trombofili, zespołu antyfosfolipidowego, tarczyca, homocysteina, dimery itp. Wszystko jest u mnie Ok. Jestem na aktywnym kwasie foliowym i acardzie. Dodatkowo od 20 dnia cyklu brałam duphaston, luteinę i zastrzyki Clexane i Prolutex.
Dwa ostatnie cykle stymulowane Clostibegyt.
I nadal nic.
Co mam więcej zrobić ???
Wcześniej bez tych wszystkich specyfików zachodziłam w ciąże ale dwa razy poroniłam.
A teraz 3 cykle i nic