reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szansa na ciąże

reklama
Cześć dziewczyny, potrzebuję trochę wsparcia.
Ostatnia miesiączka 19.08, monitoring 30.08- pęcherzyk 12 mm, monitoring 2.09 - pęknięty pęcherzyk, dzień wcześniej mocne kłucie jajników i prawdopodobnie owulacja.
Dziś 9 dpo- test popołudniowy negatywny. Czy są szanse na pozytywne zakończenie ?
Ja sądzę, że nie. U mnie jeden dzień po okresie był pozytywny, a poza tym miałam masę objawów ciąży jeszcze przed zrobieniem testu, więc byłam praktycznie pewna wyniku.

Co oznacza "starać sie w odpowiedni sposób"? 🤔
No wiesz, np. uprawiając tylko seks analny albo oralny nie zajdzie się w ciążę. Trzeba starać się w odpowiedni sposób. 🤣 W sumie wytrysk w środku pochwy też można uznać za staranie się w odpowiedni sposób. Albo uprawianie seksu także w dni płodne (a nie np tylko podczas miesiączki 🙃). I tak dalej... No wiele rzeczy trzeba spełnić, żeby starać się w odpowiedni sposób. 🙃🤣

Trzeba zrobić różne badania i starać się w odpowiedni sposób. Nie należy się poddawać :)
Mam porobione dużo badań, od kariotypu, trombofili, zespołu antyfosfolipidowego, tarczyca, homocysteina, dimery itp. Wszystko jest u mnie Ok. Jestem na aktywnym kwasie foliowym i acardzie. Dodatkowo od 20 dnia cyklu brałam duphaston, luteinę i zastrzyki Clexane i Prolutex.
Dwa ostatnie cykle stymulowane Clostibegyt.
I nadal nic.
Co mam więcej zrobić ???
Wcześniej bez tych wszystkich specyfików zachodziłam w ciąże ale dwa razy poroniłam.
A teraz 3 cykle i nic

Mam porobione dużo badań, od kariotypu, trombofili, zespołu antyfosfolipidowego, tarczyca, homocysteina, dimery itp. Wszystko jest u mnie Ok. Jestem na aktywnym kwasie foliowym i acardzie. Dodatkowo od 20 dnia cyklu brałam duphaston, luteinę i zastrzyki Clexane i Prolutex.
I nadal nic.
Co mam więcej zrobić ???
Wcześniej bez tych wszystkich specyfików zachodziłam w ciąże ale dwa razy poroniłam.
A teraz 3 cykle i nic
spokojnie, jestem w podobnej sytuacji, nie pozostaje nic więcej, jak czekać, i nie myśleć tyle o tym, widocznie jesteśmy gdzieś zablokowane w głowie, może niepotrzebnie tylko na tym się skupiamy... tulę ❤️

I nadal nic.
Co mam więcej zrobić ???
A teraz 3 cykle i nic
duphaston i luteina zawsze po stwierdzonej owulacji?

reklama
spokojnie, jestem w podobnej sytuacji, nie pozostaje nic więcej, jak czekać, i nie myśleć tyle o tym, widocznie jesteśmy gdzieś zablokowane w głowie, może niepotrzebnie tylko na tym się skupiamy... tulę ❤️
Ja nie mam siły już na wszystko czekać, na okres, na owulacje, na testowanie, liczyć dni, faszerować się proszkami i zastrzykami.
Wykańcza mnie to wszystko

Do góry