reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

O Magda z uk jak pisalam widze,ze ty rowniez wrzucilas informacje o swojej wizycie, czytam i co widze,zenasze maluchy waza dokladnie tyle samo :) Tyle ze u mnie to 37 tydzien no dokladnie dzisiaj na ug wyszlo 36 i 6 dzien czyli sie troszke przesunelo bo tak zawsze zgodnie bylo co wtorek kolejny tydz do teraz ;)

reklama
no to i ja powróciłam a wiec ktg dobre waga 15.7 na plusie chodz moja gin mnie tak wkurzała bo twierdzi że 20 qwa liczyc nie umie...
co do dzidzi siedzi głową w dół ale według niej jest jeszcze wysoko szyjka zamknieta nic nie wskazuje na poród w tym roku twierdzi że łożysko juz mam dojrzałe i to mnie troche martwi standardowo nie zrobiła żadnych pomiarów co mnie jeszcze gorzej wkurzyło bo nawet nie wiem ile waży jakiego malenstwa mam sie spodziewać... na początku przyszłego tygodnia jade zrobić morfologie i mocz żeby miec aktualne wyniki i potem do niej po odbiór i sprawdzenie
jak wyszłam dostałam straszliwej kolki od godziny 14 do prawie 18 mnie trzymała chodzic dosłownie nie mogłam nie wiem co to było.... ale bolało strasznie
i co najlepsze wizyte dała mi z dniem porodu wyznaczonej przez nią czyli 3 styczeń.... ogólnie mam mieszane uczucia
cieszę sie z waszych udanych wizyt :)

Magda zapomnialam napisac ze nie wesolo u Cb z tym spojeniem juz prawie 2 cm masz;0 Wiem ze sie powtarzam ale odpoczywaj ille sie da! A ja i tak bede przy 4 kilo obstawiac ;)
Januarka dobrze ze z malym wszystko ok miejmy nadzieje ze po lekarz szybko Ci przejdzie;)
czarni to pozno masz wizyte za 3 tyg jak dobrze licze;) Nie stresuj sie dobrze ze pozatym wszystko oki ;)

Magda_z_uk super, że z Marcelkiem wszystko ok, a Ty się oszczędzaj, żeby spojenie więcej się nie rozchodziło ;-)

januarka
gratuluję udanej wizyty. Oby antybiotyk szybko zadziałał. Dasz radę :tak:

Czarni dobrze, że kolka minęła, a co do lekarki - brak słów :dry:

Powodzenia na jutrzejszych wizytach :-)

Magda Ja chciałam 8 rodzić, więc Ci zazdroszczę ;P Z tym spojeniem trochę lipa, no ale już niewiele zostało ;) To moja to kruszynka chyba będzie ;) Ale poza tym fajnie, że wszystko w miarę ok ;) Dzięki temu, że potwierdziłaś, że jest różnica między zejściem do dróg rodnych a odwróceniem się to stwierdziłam, że jednak chyba nie jestem aż tak głupia i podniosło mi to humor :D

Januarka A to wredna bakteria ;) No to może na święta prezent dostaniesz;P

Czarni Czasami lekarze zachowują się tak jakbyśmy żyli dalej w średniowieczu, szczególnie kobiety gin :/ nie mam dobrych wspomnień po babkach :/ Ale w sumie, może jednak będziesz styczniówką a nie grudniówką ;P

PAtinka gratuluję udanej wizytki, no to może grudniaczek się szykuje, ja mam termin na 1go stycznia i ja otwieram oficjalnie styczeń, a jestem dziś w 37 tc:) Patrząc na Twój suwaczek powinnaś rodzić pod koniec grudnia....

JaneDoe długość szyjki nie ma aż tak ogromnego znaczenia, lekarz ocenia wlaśnie jej twardość i czy jest zamknięta....

Aliaolio niektóre babki startują z ciążą z długością 2,5 cm:D więc spokojnie kochana, szyjka ma prawo się tak skrócić...Skurcze BH czuje tak od 24 tc, obecnie są to napierdzielacze bo inaczej tego się nazwać nie da...:), ale nie trwają minutki, raczej 30,40 sek max....więc może sprawdź to u lekarza....

Magdauk piękna waga Marcelka no i jeszcze troszeńkę urośnie chłopaczek:) jak dasz radę to leż kochana i cierpliwie czekaj na 8go:) Mam tylko nadzieję, że Twoje biedne spojenie da radę.....trzymaj się :)

Januarko no to super, że i z Twoim dzidziulkiem wszystko gra, a antybiotyk to normalna sprawa, ja w pierwszej ciązy też bralam co chwilę globulki...

Czarni ja pierdzielę, lekarze ze średniowiecza grrrrrrrrr, czy ona nie zdaje sobie sprawy jakie to ważne dla czlowieka wiedzieć jaka waga, jakie pomiary, choćby na sekundkę zobaczyć malego człowieczka....echhh

Januarko gratuluję udanej wizyty! Dobrze, że z maluszkiem wszystko ok. A Ty słońce się nie martw. Nie wiele Ci zostało. Już za chwilkę zapomnisz o tych wszystkich dolegliwościach;-)

Emilia w karcie ciąży mam zanotowane po pobycie w szpitalu, że ten wypadek mógł mieć wpływ na moje obecne samopoczucie, także już sama nie wiem. Ciężko to sprawdzić, skoro po wypadku rtg zrobić nie mogli.Zobaczymy jak urodzę. Wówczas powrócę na powypadkową fizjo i znowu mi zrobią komisję, bo sprawa o odszkodowanie trwa.

Indziorka moja lekarz twierdzi, że 08.01 to szczęśliwy dzień, bo dzień urodzin jej mamy i Elvisa:elvis::-) Kto wie, może akurat się wyrobisz na ósmego?;-)

Czarni późno masz kolejne spotkanie. 3 tygodnie to sporo. Babka zachowała się bardzo nie profesjonalnie:eek: Wiadomo, że jak dziecko zdrowe, to człowiek się cieszy, ale żeby aż tak zdawkowo potraktować....no nie fajnie. Dobrze chociaż, że córeczka ma się dobrze. A ta kolka, to straszne! Tyle czasu:confused: Sama jestem ciekawa, co się stało. Może na tle nerwowym? Trzymaj się!

Powodzenia dla wszystkich wizytujących jutro!

Dorotqua no to ładny klocuszek, ja też mam termin na 20:) szkoda że lekarz tak cie zbył:((
domiska na pewno wszystko jest w normie, dobrze że zamówiłaś wizyte, jak masz sie denerwować to lepiej w ten sposób:)
bilka ja w sumie nie wiem kiedy się dokładnie odwrócił bo miałam mało usg i w dużych odstepach czasu, ale na bank juz był odwrócony w 32 tyg:)nie martw sie na zapas, jeszcze jest troche czasu:) a nawet jeśli to uwierz mi że cc to nic złego, wiesz jak ja się dowiedziałam że mój synek nie przekręcił się i musiałam mieć cc to też byłam załamana, bo koniecznie chciałam rodzic naturalnie a po wszystkim to sie cieszyłam że tak sie stało, tak więc główa do góry:)
martinek a ty juz za 3 dni będziesz tulic dzidzie, dobrze mi sie zdaje?? powodzenia dla was!!!:-)
Patiinka duży chłopczyk ci rośnie, super:-)fajnie że wizytka udana:))
Janedoe ja myśle że to indywidualnie zależy, jedne chodzą z 1cm długo inne z dłuższą szyjką krócej, jedno jest pewne, musisz być przygotowana:tak:
aliaolio super że wizyta udana:))) ja miałam jak do tej pory dwa razy takie bóle
Magda tak jak pisałam, fajnie że termin juz masz:)) uważaj ze spojeniem choć tak jak piszesz że na maksa sie oszczędzasz to może być po tym wypadku, tak jak Emilia pisała. Oby się uspokoiło:)Kawał chłopa z Marcelka, jeszcze ma dużo czasu na podrośnięcie:) a co do rodzenia pośladkowego to ja słyszałam że pierworódkom się nie zaleca, tylko w wypadku gdy juz kobieta rodziła wcześniej naturalnie
januarka bardziej bym sie zdała na to co lekarz mówił, skoro tak zalecil to tak ma być:) obyś szybko wyleczyła infekcje. Widze że i tobie duży maluszek się szykuje, zaciskaj więc nóżki do tego 1(no chyba że chcesz wczesniej rodzić;-))
Czarni o to fajnie że dotrwasz do stycznia:)) współczuje akcji po wizycie:(( oby juz sie nie powtarzały:( ja mam wizytke na dzień przed tobą, późno ale nie mieli wcześniej pasujących dla mnie terminów z godzinami:/

powodzenia jutro na wizytach!!!:-)

reklama
Dzieki dziewczyny za wsparcie :) Chcialabym do 1 stycznia wytrzymac chociaz watpie ;) Ale najwazniejsze aby maluch byl zdrowy :)Abysmy tylko zdazyli antybiotyk caly wykorzystac aby infekcja przeszla, choc przed rozwiazaniem zapewne nie zdolamy tego sprawdzic raz jeszcze i zbadac tak maluch dostanie jakis po urodzeniu tez pewnie.
Magda z uk super ze macie juz date :)
Czarni dziwie sie,ze lekarka dala ci tak pozny termin, ja mam kolejny za tydzien i dopiero potem najprawdopodobniej na 2 stycznia dostane jesli do tej pory nie urodze ,ale tylko dlatego bo przez swieta mojego lekarza niema,bo tak juz w tych tygodniach co tydzien kaze przychodzic do tego za kazdym razem usg pomiary i badanie, kurcze przeciez ty juz prawie na dniach jestes wiec powinna zlecic czestsze badanie :/

Ja sie zbieram na Ktg dzisiaj mam tylko nadzieje,ze dojade bo nie znam miejsca gdzie je robia dokladnie a musze sama jechac bo do poludnia nie mam z kim nastepne juz na popoludniu sie umowilam we wt, aby maz mogl pojechac ze mna posluchac:) A ja przyznam,ze wczoraj stwierdzilam ze to moja ostatnia jazda za kierownica, nie daje juz rady :/

Ostatnia edycja:
Do góry