reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

januarka ty już jesteś w 37 tc także teraz ma prawo już wszystko się dziać dzidziuś już donoszony Trzymam jednak kciuki aby wszystko poszło po waszej myśli

green flower Powodzonka aby synek wytrzymał do stycznia Dobrze że wyniki ogólnie dobre A paciorka zdążysz podleczyć U mnie posiew jeszcze przede mną

aliaolio gratuluję udanej wizyty Zgadzam się z Tobą USG3D jest to coś rewelacyjnego Można dokładnie podglądnąć maluszka ,przyjrzeć się mu i zobaczyć do kogo jest podobny Na prawdę to usg robi ogromne wrażenie Co do płci ja bym nie wytrzymała nie wiedząc kogo noszę pod sercem

Magda_z_uk jeszcze raz gratuluję wywalczenia daty cc Hmmm fajnie tak móc wybrać sobie datę narodzin swojego dziecka

Powodzenia na dzisiejszych wizytach

reklama
domiska1 dobrze, że umówiłaś się na usg gdzie indziej. Będziesz spokojniejsza w święta.

biłkabdg maleństwo ma jeszcze czas na obrócenie. Może w święta się obróci ;-) Moja mała od 20 tygodnia na każdym usg jest główką w dół. Pewnie się jej tak podoba.

Patinka nie ma co się stresować na zapas. Duży chłopczyk już :)

alioalio będziecie mieć niespodziankę przy porodzie :) taki widok dziecka w 3d to niezapomniane przeżycie.

Magda z uk trzymam kciuki, by spojenie wytrzymało do stycznia. Jeszcze miesiąc do wytrzymania. Duży chłopak z niego już.

januarka ja bym posłuchała lekarza jak często dawkować. Jeszcze tylko parę tygodni zostało, dasz radę. Wyśpij się teraz, bo po porodzie już tak łatwo nie będzie ze snem i odpoczynkiem ;-) może jeszcze wytrzymasz 2 tygodnie.

Czarni może jednak wytrwasz do stycznia. Dziwnie z tą kolejną wizytą. Mi wyznaczono jeszcze później. Dobrze, że kolka już przeszła.

green flower gratuluję udanej wizyty :) dobrze, że cukrzyc się poprawiła.

U mnie na wizycie wszystko w porządku. Nasza mała kruszynka waży 1975 gram i standardowo jest ułożona główką w dół. Nic nie wskazuje na poród w tym roku. Trochę jestem wkurzona na termin kolejnej wizyty. Mam mieć dopiero 9 stycznia. W grudniu nie przyjmują już nikogo, ponieważ skończyły im się limity z nfz. Mam unikać słodyczy i odpoczywać w związku z rwą kulszową.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

Ada szczerze przyznam, że nie wiem jak to jest z tym pośladkowym porodem u pierworódek, ale znajoma np. uparła się na poród sn przy tym ułożeniu i dała radę.To jej pierwsze dziecko. Być może jednak masz rację. Pewnie dużo zależy od lekarza, jaki ma do tego stosunek. To trochę tak, jak z wadą wzroku. Niektórzy lekarze przy dużej wadzie kierują na cc, ale inni nie, bo sama wada wskazaniem nie jest. Kto za nimi dojdzie:eek:

Januarko u Ciebie już 38tc leci więc ja bym już była gotowa ze wszystkim na Twoim miejscu. Wiem, że ciężko sobie to uzmysłowić. Spokojnie oczekuj i nic się nie martw. Będzie dobrze:tak: Super, że ktg w porządku!

Mum tu be to Ty też masz mieć cc?

Natal ja i brykanie? Dobry żart:-D Kochana ja ledwo do kibelka chodzę,a o brykaniu to mogę zapomnieć:confused2: :happy:

Green nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno jak się ma cukrzycę, to dłużej sprawdzają maluszka po porodzie. Nie mam pojęcia jak to będzie u mnie, bo oni tutaj wszystko robią na opak. Ważne, że Twój maluszek ma się dobrze i wcale nie jest mały. Myślę, że urodzi się mniej więcej taki, jak moja Nela czyli ok 3500g;-)

Indziorka odpoczywaj i zaciskaj nogi do Nowego Roku. Później już się może dziać;-)

Elisse Twoja kruszynka ma jeszcze 6 tygodni, więc spokojnie podrośnie do odpowiedniej wagi. Obstawiam 3000-3200g:-) Najważniejsze, że macie się dobrze. Oby tak dalej:tak:

Agaagaaga powiem Ci tak, jak już wiedziałam, że ma być cc, to bez sensu, żeby mieli zwlekać nie wiadomo ile. Miałam wybór, albo przed Nowym Rokiem, albo 7-8 stycznia. Wybrałam 8, bo 7 to poniedziałek, a ja nie lubię poniedziałków:-p

Ostatnia edycja:
green flower Gratulacje udanej wizyty i juz zaniedlugi skonczy sie rygor z dietka;)
januarka juz leci 38 t.c. wiec z gorki ;)
elisse ciesze sie ze wizyta udana malutka juz 2 kilo wazy termin rzeczywiscie troche odlegly ja mam co 2 tyg wizyte.

A wiec melduje sie po wizycie KTG odczyt prawidlowy mala najpierw byla spokojnie dopiero pozniej oddala kilka kopniakow ;D Serduszko pieknie bije az polozna byla zadowolona ze tak rownomiernie glosno;) U lekarza mnie zbadal stwierdzil ze jak narazie wszystko jest ok wymaz na paciorkowca zrobi za 2 tyg teraz dal mi na morfologie vdrl i hbs antygen
i usg w srode takze jestem zadowolona ;)

13.12
gosia081145 godz 12:30 wizyta kontrolna
Marzenixx godz. 14:15
Afja-Anetka godz. 14:00 wizyta + usg
madziamadzia godz. 17:40
januarka ktg
14.12
Natal84- 9:30 wizyta
Kropka87 1godz. 9:15
17.12
-caroline- godz. 16:00 wizyta
18.12
Alicja32 godz.9.45 wizyta
januarka ktg
19.12
gosia081145 USG 13:50
dotka85 USG 19:00
asiorreek godz 16:45
januarka wizyta + usg
20.12
agaagaaga14 godz.16 Wizyta+USG
muuum_to_be godz 11:15- polozna
lanjaa godz.17.30 Wizyta+USG
21.12
EmiliaM godz 13.30 polozna
Flamandka godz. 15.00 badanie USG
27.12
arbuz godz. 19.15
gosia081145 wizyta+ktg
02.01.2013
Biłkabdg godz. 11.00 wizyta+USG
03.01.2013
Alicja32 godz.9.45 wizyta+USG
Czarni godz. 13.40 wizyta +ktg

Milusia może i łatwiej jest urodzić mniejszą dzidzię ale wolałabym poczekać do stycznia, do tego pierwszą córkę urodziłam z wagą 3900 i można by powiedzieć że synek ma szlak już przetarty:-D może źle nie bedzie tym razem :-) grunt to pozytywne nastawienie:tak:
Gratuluje udanych wizyt!!

Ja tez sie melduje po wizycie... , gin jak mnie zobaczył to mówi że myślał że rozwiązanie juz niedługo :/ wszyscy myślą że zaraz rodze :/ boshe jak ja wyglądać musze :/... w każdym razie z malutkim wzystko ok, wazy juz 2700 :) głowką w dole , ponoc sie obnizyla troche , szyjka skrócona, ale póki co powiedział że do świąt powinnam wytrwac :)

magda jak fajnie ze znasz termin CC ;) bedzie dobrze :)

i gratuluje dla reszty dziewczyn udanych wizyt i tych mniej udnaych tez hehe;-)

buziole...

reklama
Do góry