reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
biłka - moja mała obróciła się w 35 tc, pozatym już nie róbmy z tego cc takiej tragedii...nie straszcie innych które tak rodzą:)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny ja już po wizycie.. mały waży 2900, serduszko ładnie bije równiutko, przepływy w pępowinie też super. Tylko okazało się, że ma wodniaczki jąder i zaczynam się martwić, lekarka powiedziała, że nie mam czym się przejmować, bo one się wchłaniają.. ale sama nie wiem.

dodatkowo mały jest już nisko i raczej będzie dzieckiem grudniowym. jutro ide zrobić badanie na tego paciorkowca i czekam na rozwój wydarzeń to już dzisiaj ostatnia wizyta moja była u Pani doktor.

a i co najważniejsze włączyła mi podgląd 4d a tam zobaczyłam piękny uśmiech mojego synusia :)

Patinka gratulacje, że synuś się do mamusi uśmiechnął na badaniu :-)
aż pewnie serduszko zaczęło Tobie mocniej bić. Ważne, że rozwija się prawidłowo...to kolejny grudniowy chłopiec będzie :tak:

Ja chciałabym zwrócić się do bardziej doświadczonych koleżanek: Podczas wizyty ok. 32 tygodnia lekarz powiedział, że moja szyjka ma tylko 1 cm, ale jest twarda i nie ma rozwarcia. Nie zrobiło to na nim specjalnego wrażenia, żadnych zaleceń nie dostałam, ale zastanawiam się, czy nie oznacza to, że mogę wcześniej urodzić? Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

filkat Gratuluję udanej wizyty -duży ten twój dzieciaczek

Alice88 właśnie najważniejsze jest myśleć pozytywnie i najważniejsze że z dzidzią wszystko ok Trzymam kciuki aby się obróciło

Dorotqua oj ci lekarze Widzę że dla niektórych lekarzy liczy się tylko kasa

domiska1 współczuje ci Ja też bym się bardzo wkurzyła Ja widzę swoją lalę co 3 tyg i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej Ale głowa do góry najważniejsze że z dzidzią wszystko ok no i że wyniki bardzo dobre Dobrze że umówiłaś się na usg gdzie indziej Przynajmniej będziesz spokojna że wszystko ok no i że zobaczysz dzieciątko

Patiinka gratuluję udanej wizyty Trzymam kciuki za wchłonięcie się wodniaczków

gratuluję udanych wizyt!

patinka wodniaczki się wchłaniają:) rzadko bywa inaczej, ale nawet jeśli nie, to do ok 3.r.ż można z tym zaczekać :) w ogóle się tym nie martw! (pracowałam w przychodni specjalistycznej dziecięcej i co chwila rodzice przychodzili z maluchami na kontrolę z wodniaczkami:) ) trzymam kciuki za poród w takim razie;)

reklama
Gratuluję udanych wizyt wszystkim mamuśkom! :)
My byliśmy na wizycie u profesora 2 dni temu. Dzidziuś waży już 2500 i ma się świetnie... :cool2: Mieliśmy też pierwsze usg w 3D i powiem wam, że to niesamowite przeżycie! Serce dosłownie stanęło mi na moment! Nadal nie chcemy znać płci, ale ujrzenie tej maleńkiej słodkiej buzi sprawia, że wszystko staje się coraz bardziej realne i przyznam szczerze, że już drugi dzień siedzę i cieszę się do zdjęcia dziecka jak czubek!:-D
Co prawda szyjka skróciła mi się od 17 tc z 45mm do 30mm, ale ponoć paniki nie ma :-p O dziwo lekarz stwierdził, że termin porodu to rzecz względna i mimo, że obliczono na 16 stycznia, to mogę zacząć rodzić juz 1-go. Jeśli akcja porodowa zacznie się wcześniej to mają mi dawać coś na powstrzymanie skurczy... 2-giego mam zgłosić się do Bielańskiego na ktg a później do Dębski Clinic na posiew, aby sprawdzić czy maluszek nie będzie musiał mieć podawanego antybiotyku w czasie porodu.

Kończe już żeby nie zanudzać :-p Buziaki kochane i oby do nowego roku bez przygód! ;-)

PS. Czujecie już skurcze Braxtona-Hicksa? To moja pierwsza ciąża ale wydaje mi się, że to chyba to.... Taki ból jak na miesiączkę ale intensywniejszy i tak cały brzuch napina, potrafi trwać ok minuty i tak sie zdarza raz do dwoch razy dziennie....

Ostatnia edycja:
Do góry