reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Hej, Chciałam opisać wczorajszą wizytę. Wczoraj miałam USG połówkowe. Mały wygląda zdrowo, pępowina w porządku wody przejrzyste i jest ich w sam raz. Niestety mały przekręcił się pleckami w stronę ściany brzucha i nie dał się za bardzo podglądać(zawsze tak robi na USG.
Jest poza tym całkiem spory 835 gram i 25 tydzień ciąży. Lekarz z mężem wypatrzyli po raz już 3 siusiaka. Ja przyznam się bez bicia że nie widziałam nic siusiakowego. No ale skoro widzieli to tak musi być jednak chłopiec;-).
Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach :tak:

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny :-D Na powtórkę glukozy idę w sobotę. Mam od teścia pożyczony glukometr i sprawdzę do tego czasu czy cukier wychodzi dobrze przede wszystkim na czczo i po jedzeniu, a jem normalnie, tylko ograniczyłam węglowodany, a przede wszystkim zero pepsi i winogrona.

Monika2222
super, że glukoza ok :tak:

Dorotqua super, że wszystko ok :tak:

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :-D

03.10
caroline godz.7:30(kardiolog płodowy)
04.10
agaagaaga14
afja-anetka godz.16:00
elisse
godz 8:30
M@linka godz. 10.40
08.10
monika2222 godz. 16.00
madziamadzia godz. 17.20
09.10
Alicja32 godz.9.30
arbuz
godz.16.00
13.10
Magda_z_ukgodz. 10.30 (USG 4D)
15.10
Czarni godz. 11:00
16.10
Biłkabdg godz: 9:20 ( ginekolog + USG )
17.10
caroline godz. 15:15 (wizyta)
18.10

Dorotqua godz. 15:00
23.10
EmiliaM godz. 13:00
M@linka godz. 15.00
24.10
Magda_z_uk godz. 9.40 (USG + wizyta)

Ostatnia edycja:
gratuluje udanych wizyt, dobrze że wszystkie maluszki zdrowo rosną.

madziamadzia ja tez odstawiłam wszelkie słodkości będę jeść normalnie i badać ten cukier od jutra zobaczymy co wyjdzie, w poniedziałek mam wizytę to zobaczymy co dalej. Trochę poddenerwowana przez ta glukozę jestem ale w sumie w razie czego 3 miesięczna dieta to nic strasznego. Leżące koleżanki i tak maja bardziej przechlapane

jestem już po wizycie...niestety muszę leżeć do końca ciąży...mogę wstawać do toalety...spojenie bardzo się nie rozeszło, ale lekarka powiedziała, że jak zaczęło i do tego tak boli, a przy badaniu to już w ogóle...to nie będzie lepiej a gorzej...i prawdopodobnie będę miała cesarkę przez to...
a druga wiadomość...okazało się dzisiaj na usg,że jednak będziemy mieli CÓRECZKĘ!!! :) dwa razy było widać siusiaka, a tu nagle jego brak:) podobno na początku dziewczynka może mieć dużo progesteronu przez co puchną bardzo wargi sromowe i może to wyglądać jak siusiak :)
zaczynamy myśleć nad imieniem:)

reklama
Dziewczyny, jak już pisałam na głównym wątku u mnie kiesko. Spojenie rozchodzi się w strasznie szybkim tempie, potwierdzone na dzisiejszym usg:-( Co mogłam, to robiłam, żeby sobie nie zaszkodzić, a i tak to wielkie G dało. Jestem przerażona i zrezygnowana. Pozostaje mi się już chyba tylko modlić.

Monika
masz fantastyczne wyniki glukozy. Gratuluję!

Marta zwaliłaś mnie z nóg tym, że chłopczyk stał się dziewczynką:szok: Ja miałam usg połówkowe w 20 tc i mówili, że chłopiec i tak się cieszyłam, a teraz.....echhhh.....pewnie lipa:baffled: Za 10 dni mam 4d i do tego czasu chyba umrę z niepewności. Możesz napisać, kiedy Wam mówili, że chłopiec?
Wam oczywiście z całego serca gratuluję! Uważaj na siebie. Rozumiem Cie doskonale i łączę się w bólu:sorry:

Dorotqua super, że wszystko dobrze! Oby tak dalej:happy:

Do góry