reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Cluee nie ważne ze mały się spieszy to świetnny prezent pod choinkę , najważniejsze aby mały był zdrowy zostań z nami styczniówkami:-D ja też sie zastanawiam co bedzie 6 stycznia mam urodziny a termin na 15 stycznia ciekawe czy mała mi zrobi prezent?:-D

Pwodzenia na badaniach dziewczyny ja jutro mam wizytę u GP może doczekam sie tej glukozy w końcu:baffled:

Tez mam taka nadzieje ze dostrwam do styczniowek :d tak jak bylo tood samego poczatku :D no ale kto wie :D a moze zrobie wszystkim super prezent pod choinke :D hehe chciaz nie ukrywam ze wolalabym aby nas synek urodzil sie w styczniu :D

Milusia super, że wszystko ok, a torbiel na pewno zniknie :tak:
Skorupka śliczny maluszek :tak:

Filkat u mnie wyszła glukoza podobnie tzn. na czczo 90, a po 2h 167 :szok:. Po 1h nie miałam badane. Zresztą przez te wyniki ostatnie dni miałam dolinę i nie chciało mi się nawet pisać. Nie chciałam czekać do wizyty i moja szwagierka, która jest położną rozmawiała z kilkoma lekarzami powiedzieli, że wynik jest trochę zawyżony i pytali co jadłam przez ostatnie dni. A ja durna baba codziennie winogronko, puszka pepsi, do tego słodycze, tylko wieczorem przed badanie się trochę ograniczałam, no i mam. Prawdopodobnie takie wyniki wyszły przez tą dawkę węglowodanów. Wczoraj miałam robiony test dobowy glikemii i wszystkie pomiary wyszły idealne. Moja ginka kazała mi powtórzyć glukozę i zobaczymy wtedy. Także w tym tygodniu czeka mnie znów picie glukozy (na własne życzenie :angry:). Dodam tylko, że zawsze glukoza na czczo wychodziła mi ok. 65-70, a teraz 90. Zastanów się czy też nie wyszły Ci takie wyniki przez dużą dawkę węglowodanów.

Cluue super, że wszystko dobrze z maluszkiem :tak:

dotka85 zdrówka dla Ciebie :-)

Szylwias
super, że wszystko ok :tak:

Udanych wizyt i wyników ;-)

A mnie tez przeziebienie dopadlo :/
ja chyba kupie sobie syrop dla ciezarnych *spam*, pila go ktoras albo slyszala o nim?

ja też piłam,to bardzo delikatny syrop,czuc maliny,czosnek też mi pomógł butelka starczy na 3 dni.ja dodatkowo miałam gorączkę przez dwie noce i lekarz pozwolił mi wziąć jeszcze apap.

Szylwias fajnie, że u maluszka wszystko gra jak trzeba! Już się więcej tak nie martw, jak ostatnio:happy2:

Madziamadzia
powodzenia na kolejnym badaniu z glukozą. Oby to była tylko nadwyżka węglowodanów zjadanych przez Ciebie &&&&&&&&;-)

reklama
Szylwias ale mały spryciarz rośnie Ci w brzuszku ;). Wie kiedy się ruszać :p.

Ja dziś byłam robić wyniki. Najbardziej się glukozy badałam (bo cukrzycą jestem genetycznie "obciążona"), ale na szczęście wyszła super- na czczo 70, po godzinie 121, po dwóch 116 :))). Strasznie jestem zadowolona :D. Trochę w morfologii zamieszania, nigdy nie wiem na co bardziej patrzeć- czy na wartości podane procentowo czy w innych jednostkach. Dowiem się w poniedziałek u lekarza ;).

Do góry