reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

hej, ja w trakcie badania glukozy po obciążeniu - roztwór glukozy... jakoś przeżyłam, choć taki sobie;-)

na czczo glukoza 77mg/dl (pomiar z glukometru)

wieczorkiem będę mieć wyniki z morfologii i hormony tsh i ft4
obawiam się, że hemoglobina mi spadła bardzo, ostatnio miałam 11,3 g/dl - ostatnio mam lekkie objawy jak z dzieciństwa gdy miałam anemię ...

Skorupka84 dzidzia na zdjęciu śliczny :-) A, że ruchliwy to bardzo dobrze, też tak miałam, że lekarz chwile czekał, aż dzidzia się uspokoi - ale to chyba od tego przyciskania głowicy od usg dzieci się tak niepokoją.

Ostatnia edycja:
reklama
milusia- super ze wszystko dobrze!!!
skorupka- gratulacje sliczny profilek malego!!!
Afia- gratulacje!! fajnie ze ty ju po glukozie, ja dopiero 10,10 ide.
marzenix- gratulacje!!!!:tak:

Afia-Anetka co do wyników hemoglobiny ja też miała ostatnio podobnie i mój gin powiedział że jak spadnie do około 10 to wtedy trzeba się martwić bo powyzej 11 to dlatego że jestesmy w ciaży:eek:czy to prawda to nie wiem. Jak na razie sie nie martwię.

Sorki ze tak rzadko piszę ale jakoś tak miło się was czyta codziennie to już nie obowiazek ale wielka przyjemność . W srodę idę na wizytę muszę przedłużyć zwolnienie. Tęsknie za pracą czy to normalne? Brzuszek rośnie i nikt teraz mnie nie przyjmnie:-Dale cóż kobiecie w ciąży się nie dogodzi.:-DDzisiaj strasznie zimno za oknem wiec nigdzie sie nie wybieram. W sobotę pomagałam siostrze w imprezie imieninowej szwagra a potem przyszli goście i było bardzo wesoło zasiedziałam sie do 1 w nocy.

Zastanawiam sie przy będzie potrzebny wyparzacz do butelek może któraś z mam podpowie czy warto to kupić?? Znalazłam taką ofertę z 3 butelkami Tommy Tipe tylko tyle że używka. Nie jestem w stanie przewidzieć czy bede miała wystarczającą ilosć pokarmu i czy dam radę do 6 miesiąca karmić po przykładzie moich siostr raczej wątpię.:crazy:Prosze pomóżcie w decyzji co robic? To moja pierwsza dzidzia i brak mi doświadczenia.

skorupka84 ale masz dużego chłopaczka w brzuszku:-)Gratuluję z powodu nowego mieszkanka!!!! Ja też pamietam jak sie przeprowadzałam do swojego to bardzo przyjemne jak ciągle się coś kupuje do niego. Po umeblowaniu jak usiadziecie z herbatką w ręku zobaczysz jak przyjemnie Wam sie zrobi.

Magda z uk Masz prześwietną rodzinke :tak:Dzięki nim łatwiej będzie znieść te 3 miesiące. Dobrze że mama przyjeżdza.

Milusia moja kuzynka też miała torbiel w ciaży a potem sie wchłonoł po urodzeniu. Nie martw się będzie dobrze.:happy:

Wszystkim dziewczynom gratuluje udanych wizyt u lekarza , a chorowitym mamusiom życze powrotu do zdrówka!!!

Moja dzidzia jakoś nie należy do bardzo ruchliwych kopie ale nie jest to non stop. Dzisiaj tylko na chwilkę z rana Marysia o sobie znać a tak wieczorkiem jak się położę. Najbardziej doskwiera mi kręgosłup uff ale tak już będzie do rozwiązania. Wczorajszy dłuższy spacer był sporym obciazeniem bo mam 8 kg na plusie:-)ale trzeba cwiczyć by nie wyjść z kondycji zupełnie.
Życzę Wszystkim mamom miłego poniedziałku.

Marzenixx super, ze wszystko dobrze u Ciebie i Maluszka! Oby tak dalej!
Skorupka gratulacje!!! No to rzeczywiscie duzy juz Twoj synus! Sliczne zdjecie, nawet widac ze juz spory. To moze juz spedzicie Boze Narodzenie razem, ale by bylo fajnie :-)
Afja-Anetka zycze dobrych wynikow.

Ja już po wizycie. Bałam się co powie lekarz na moje złe wyniki ale na szczęscie powiedział że nie jest tak źle przepisał mi leki i powiedział że mam się nie martwić :) Nawet szyjka mi się już nie skraca !! :) termin przesunął się na 24 grudnia, więc Mikuś będzie prezentem pod choinkę :)

życzę wam zdrowia dziewczyny ! :)

Skorupka to już duży chłopak jest wg obliczeń. To dobrze, że pełen energii jest.

filkat może dieta pomoże na cukier. Boję się tego badania a też za jakiś czas mnie czeka.

Cluue zanosi się na prezent pod choinkę :) dobrze, że wszystko w porządku :)

reklama
26.09
magda z uk godz. 9:15
caroline godz. 15:45
27.09
ada1989 godz. 10:30
martex2009 godz. 10:30
marzenixx godz. 14:00
columbina godz. 18:00
28.09
milusia godz. 15:30
01.10