reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Monika, Marta gratuluję Wam udanych wizyt! Najważniejsze, że maluszki zdrowe. Oby tak dalej!:happy2:

Oczywiście powodzenia na jutrzejszych wizytach! U mnie wciąż wtorek:-)

reklama
Dzień dobry.
Wczorajsza wizyta się udała, chociaż poszło ekspresowo. Mały się nie chciał pokazać więc zobaczyła raptem kawałek kręgosłupa i na szybkiego serduszko(niepotrzebie jadłam przed wizytą:-D) umówiliśmy się na połówkowe(2 październik). Ogólnie po pytaniu czy wygląda dobrze itd usłyszałam że zdrowo wygląda i nie ma się czym martwić. Także jakiś plus. Aaaaaa no i obiecał że w październiku dostanę kilka zdjęć z połówkowego więc wtedy będę mogła się małym pochwalić:-). Życzę udanych wizyt dzisiejszych.

ja miałam opisać wizytę z 13 wrzesnia i nie dałam rady, później wizytwa z 14-usg a zaraz po niej wyjazd więc nie miałam już jak.
ale jestem i nadrabiam.

13.09 wizyta-
moja krew się skiepściła, tak czułam że długo z tą dobrą hemoglobinką nie pociągnę. spadła do 10.40, pociągnęła RBC 3.57 i HTC 30.60. reszta w normie.
póki co mam próbować poprawić dietą, za miesiąc jak nadal będzie taka albo gorsza żelazo.

poza tym ok.

14.09 - usg
pani doktor przyłozyła głowicę i pierwsze co zobaczyliśmy to SIUSIOREK! o jakie było nasze zdziwienie że to chłopiec. a jaki podobny do brata! :tak:ale pomiary ok.
waży 380g, troszkę więcej niż jego brat w tym okresie ale może nie będzie dużo większy, chciała bym by nie był za duży, zawsze trochę lżej :)
mamy kilka fotek, później dodam :)

super, że dzieciaczki zdrowo rosną, ja miałam wczoraj to badanie z obciążeniem glukozy... do przeżycia...Nic przyjemnego bo 3 razy mnie kuli, w paluch potem 2 razy żyłka i ta słodka zawiesina. Ale przeżyłam :)) W piątek mam wizytę, ale już mi lekarka ogólna powiedziała , ze mam lekką anemię więc pewnie nadal dostanę żelazo.

Lanjaa nie martw się wagą, moje dziecię w 21 tygodniu też ważyło prawie pół kilo :). Nie ma się czym przejmować :).
Deszczyk gratuluję synka :))). Oby dieta na to żelazo pomogła!
Domiska skoro masz lekką anemią to może na razie wystarczy dieta?

reklama
Magda Ignaś to kawał chłopa już:) super, że wsio oki:)

Dorotqua fajnie, że wsio oki, a to kolejnej wizytki czas szybciutko zleci...

Lanjaa no duża dziewuszka:) gratulacje, dobrze, że wszystko gra:)

Deszczyk gratuluję chłopczyka:) no i kochana może zacznij brać chela fer, u mnie wieczna anemia, a naprawdę po nim jest rewelka i nie biorę codziennie tylko raz na kilka dni...

Domiśka jaka wartość Hemoglobiny u CIebie.....?

Do góry