reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

w poprzedniej brałam jakieś tam żelazo ale guzik po nim pomagało, przed samym porodem się dopiero poprawiło. a i co dzień musiałam brać. spróbuje póki co tym jedzeniem, bo faktycznie, ostatnio to cienko było z tymi "żelaznymi" potrawkami. jak nie pomoże to spróbuje z tym chela ferem, skoro działa to czemu nie, jeszcze że raz na kilka dni, to coś dla mnie bo ja mam problem z codziennym pamiętaniem o tabletkach :)
a jaką Ty masz hemoglobinkę?

reklama
Moje wyniki:
hematokryt 34.0 przy normie 37-55 wiec poniżej, krwinki czerw. 3.6 (3.5 6.0), hemoglobina 11.8(12-18.0) krwinki biale 8.8 (4.0- 10)
Chyba najgorzej nie jest:) zobaczę co mi powie w piątek.
O wieczór, Mały zaczął szaleć :0)))

Dziewczyny super, że dzieciaczki zdrowe!
Co do tych wyników żelaza, to ja bym się tak nie martwiła, dopóki hemoglobina jest powyżej 10. Mi lekarze zawsze mówią, że w ciąży troszkę inaczej ustala się widełki, bo wiadomo, że dzieciątko wszystko nam podbiera. Życzę Wam, aby wyniki jak najszybciej się poprawiły:happy:

Oczywiście powodzenia dla wszystkich, które maja wizytę jutro!

Sporo sie nie odzywalam ale mam nadzieje ze jeszcze mnie pamiętacie ! Otóż to bedzie dziewczynka!!!:) Wazy już ok 0,5 kg! Polowkowe mam 2 października! Dokładnie czuje już ruchy dziecka i mocna kopanine:)- dlatego cały czas myślałam ze to chłopak jest a jednak Antosia:))) Pozdrawiam Was wszystkie! Często o Was myślałam i trzymalam kciuki!!!

Cześć dziewczyny ! wszystkim gratuluję zdrowych dzieciaczków :)

Ja dzisiaj byłam na badaniu ... musiałam wypić glukozę i była okrooopna aż mnie mdliło po niej :(

I potem pojechaliśmy z mężem na usg 4d no i nasza dzidzia jest na 100% chłopcem, nie ma żadnych wad genetycznych, serduszko ma całkowicie zdrowe, w brzuszku wszystko na miejscu mózg prawidłowy waży już kilogram ! więc bardzo bardzo się cieszymy :) A widok naszego dziecka .... cudowne uczucie ! ;)

To nasz Mikołaj :)

Załączniki

• 26TYYG 3 I 4D FILM ECHO SERCA_8.jpg
    26TYYG 3 I 4D FILM ECHO SERCA_8.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Do góry