reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

w poprzedniej brałam jakieś tam żelazo ale guzik po nim pomagało, przed samym porodem się dopiero poprawiło. a i co dzień musiałam brać. spróbuje póki co tym jedzeniem, bo faktycznie, ostatnio to cienko było z tymi "żelaznymi" potrawkami. jak nie pomoże to spróbuje z tym chela ferem, skoro działa to czemu nie, jeszcze że raz na kilka dni, to coś dla mnie bo ja mam problem z codziennym pamiętaniem o tabletkach :)
a jaką Ty masz hemoglobinkę?

reklama
Moje wyniki:
hematokryt 34.0 przy normie 37-55 wiec poniżej, krwinki czerw. 3.6 (3.5 6.0), hemoglobina 11.8(12-18.0) krwinki biale 8.8 (4.0- 10)
Chyba najgorzej nie jest:) zobaczę co mi powie w piątek.
O wieczór, Mały zaczął szaleć :0)))

Dziewczyny super, że dzieciaczki zdrowe!
Co do tych wyników żelaza, to ja bym się tak nie martwiła, dopóki hemoglobina jest powyżej 10. Mi lekarze zawsze mówią, że w ciąży troszkę inaczej ustala się widełki, bo wiadomo, że dzieciątko wszystko nam podbiera. Życzę Wam, aby wyniki jak najszybciej się poprawiły:happy:

Oczywiście powodzenia dla wszystkich, które maja wizytę jutro!

Sporo sie nie odzywalam ale mam nadzieje ze jeszcze mnie pamiętacie ! Otóż to bedzie dziewczynka!!!:) Wazy już ok 0,5 kg! Polowkowe mam 2 października! Dokładnie czuje już ruchy dziecka i mocna kopanine:)- dlatego cały czas myślałam ze to chłopak jest a jednak Antosia:))) Pozdrawiam Was wszystkie! Często o Was myślałam i trzymalam kciuki!!!

Cześć dziewczyny ! wszystkim gratuluję zdrowych dzieciaczków :)

Ja dzisiaj byłam na badaniu ... musiałam wypić glukozę i była okrooopna aż mnie mdliło po niej :(

I potem pojechaliśmy z mężem na usg 4d no i nasza dzidzia jest na 100% chłopcem, nie ma żadnych wad genetycznych, serduszko ma całkowicie zdrowe, w brzuszku wszystko na miejscu mózg prawidłowy waży już kilogram ! więc bardzo bardzo się cieszymy :) A widok naszego dziecka .... cudowne uczucie ! ;)

To nasz Mikołaj :)

Załączniki

• 26TYYG 3 I 4D FILM ECHO SERCA_8.jpg
    26TYYG 3 I 4D FILM ECHO SERCA_8.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 50
reklama
Do góry