reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Monika, Marta gratuluję Wam udanych wizyt! Najważniejsze, że maluszki zdrowe. Oby tak dalej!:happy2:

Oczywiście powodzenia na jutrzejszych wizytach! U mnie wciąż wtorek:-)

reklama
Dzień dobry.
Wczorajsza wizyta się udała, chociaż poszło ekspresowo. Mały się nie chciał pokazać więc zobaczyła raptem kawałek kręgosłupa i na szybkiego serduszko(niepotrzebie jadłam przed wizytą:-D) umówiliśmy się na połówkowe(2 październik). Ogólnie po pytaniu czy wygląda dobrze itd usłyszałam że zdrowo wygląda i nie ma się czym martwić. Także jakiś plus. Aaaaaa no i obiecał że w październiku dostanę kilka zdjęć z połówkowego więc wtedy będę mogła się małym pochwalić:-). Życzę udanych wizyt dzisiejszych.

ja miałam opisać wizytę z 13 wrzesnia i nie dałam rady, później wizytwa z 14-usg a zaraz po niej wyjazd więc nie miałam już jak.
ale jestem i nadrabiam.

13.09 wizyta-
moja krew się skiepściła, tak czułam że długo z tą dobrą hemoglobinką nie pociągnę. spadła do 10.40, pociągnęła RBC 3.57 i HTC 30.60. reszta w normie.
póki co mam próbować poprawić dietą, za miesiąc jak nadal będzie taka albo gorsza żelazo.

poza tym ok.

14.09 - usg
pani doktor przyłozyła głowicę i pierwsze co zobaczyliśmy to SIUSIOREK! o jakie było nasze zdziwienie że to chłopiec. a jaki podobny do brata! :tak:ale pomiary ok.
waży 380g, troszkę więcej niż jego brat w tym okresie ale może nie będzie dużo większy, chciała bym by nie był za duży, zawsze trochę lżej :)
mamy kilka fotek, później dodam :)

super, że dzieciaczki zdrowo rosną, ja miałam wczoraj to badanie z obciążeniem glukozy... do przeżycia...Nic przyjemnego bo 3 razy mnie kuli, w paluch potem 2 razy żyłka i ta słodka zawiesina. Ale przeżyłam :)) W piątek mam wizytę, ale już mi lekarka ogólna powiedziała , ze mam lekką anemię więc pewnie nadal dostanę żelazo.

Lanjaa nie martw się wagą, moje dziecię w 21 tygodniu też ważyło prawie pół kilo :). Nie ma się czym przejmować :).
Deszczyk gratuluję synka :))). Oby dieta na to żelazo pomogła!
Domiska skoro masz lekką anemią to może na razie wystarczy dieta?

reklama
Magda Ignaś to kawał chłopa już:) super, że wsio oki:)

Dorotqua fajnie, że wsio oki, a to kolejnej wizytki czas szybciutko zleci...

Lanjaa no duża dziewuszka:) gratulacje, dobrze, że wszystko gra:)

Deszczyk gratuluję chłopczyka:) no i kochana może zacznij brać chela fer, u mnie wieczna anemia, a naprawdę po nim jest rewelka i nie biorę codziennie tylko raz na kilka dni...

Domiśka jaka wartość Hemoglobiny u CIebie.....?

Do góry