reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

bardzo się ciesze że wszystkie wizyty udane!!!!!!!:) trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę kropki:) i innych które być może nie dopisały że mają wizyte :):)

reklama
Dziewczyny gratuluję wam serdecznie udanych wizyt i podziwiam zdjęcia Waszych maluchów, są piękne!! U mnie na USG prenatalnym pan dr zasugerował,że jedno może być dziewczynką a drugi pan dr,że mogą być różnej płci-byłaby to dla mnie najlepsza opcja z możliwych:)

Kropka- powodzenia dzisiaj,czekamy na wieści

Kochane edytuję listę bo mi się data wizytki zmieniła:)

9 lipiec

Dotka godz. 19:50

10 lipiec

Kropka godz. 16:45

11 lipiec

Hunianka godz. 8.00 - amniopunkcja

12 Lipiec

aninek godz. 13:30 - (prenatalne)
ooollcciiaaa godz. 17:20
cluue godz. 18:00

15 Lipiec

Domiśka godz.19:00

16 Lipca

arbuz godz.17.30 (USG)

17 Lipiec

Dorotqua godz.15:00
Alicja32 godz.10.00

19 Lipiec

M@linka godz. 10.40

23 Lipiec

Elisse godz. 8:30
green flower 16:00

25 lipiec

lanjaa godz. 9:00

26 lipiec

baska201
godz.9.00

27 lipiec

milusia 83
godz.18:30

30 Lipiec

Marzenixx godz. 14:15

1 Sierpień

czarni godzina 13:40

2 Sierpień

madziamadzia godz.18:00
deszczyk godz.11:00

6 sierpień

martex2009 godz. 14.20
szylwias godz.17:00

31 Sierpień

madziamadzia godz.15:15 - 2 prenatalne
martex2009 godz.09.20 ​usg

No to ja już po :) Dzidzia zdrowa, te wszystkie pomiary idealne, maluch mierzy równe 6 cm :D Podskakiwał cały czas, ale na brzuchu sobie wymachiwał rękami i nogami, więc buzi dobrze nie widziałam i tego co ma między nogami też. Nie ma fałdu karkowego, przezierność ok, wszytskie kończyny, kręgosłup zamknięty, nosek, oczka :) Następna wizyta 14 sierpnia o 19 40 i wtedy to już będziemy wiedzieć kto tam siedzi. No a co do badań, to wszystko ok oprócz hemoglobiny za niskiej - ostatnio naprawde gorzej się czuje. Mówił o żelazie, ale jak mam mdłosci jeszcze to powiedział też, że przy żelazie będzie gorzej i żeby poczekać na to jak ustaną. Jednak ja chce żeby mi wzrosła! co mam robić???? Śpie dużo, męcze się kurcze co polecacie? Przeczekam jeszcze z tydzień i kupie to żelazo, ale co mam jeść w takiej sytuacji??? Acha zdjęcie mam w 3d i normalne, ale dzidziol na brzuchu głowa przytulona to mojej macicy i dupa blada, a za wiele się nie zmieniło, więc nie wklejam.

Ostatnia edycja:

9 lipiec

Dotka godz. 19:50

10 lipiec

Kropka godz. 16:45

11 lipiec

Hunianka godz. 8.00 - amniopunkcja

12 Lipiec

aninek godz. 13:30 - (prenatalne)
ooollcciiaaa godz. 17:20
cluue godz. 18:00

15 Lipiec

Domiśka godz.19:00

16 Lipca

arbuz godz.17.30 (USG)

17 Lipiec

Dorotqua godz.15:00
Alicja32 godz.10.00

19 Lipiec

M@linka godz. 10.40

23 Lipiec

Elisse godz. 8:30
green flower 16:00

25 lipiec

lanjaa godz. 9:00

26 lipiec

baska201
godz.9.00

27 lipiec

milusia 83
godz.18:30

30 Lipiec

Marzenixx godz. 14:15

1 Sierpień

czarni godzina 13:40

2 Sierpień

madziamadzia godz.18:00
deszczyk godz.11:00

6 sierpień

martex2009 godz. 14.20
szylwias godz.17:00

14 Sierpień

Kropka 19:40

31 Sierpień

madziamadzia godz.15:15 - 2 prenatalne
martex2009 godz.09.20 ​usg

witajcie!
kropka87-super,ze po wizycie wszystko ok:-) a co do zelaza:
Głównym i najlepszym źródłem żelaza w żywności, są produkty zwierzęce. Wchłania się z nich około 25% żelaza. Są to: chude mięso mięso wołowe, indyk, drób, tłuste ryby, wątroba zwierząt i żółtko jaja.
Z produktów roślinnych wchłania się o wiele mniej tego pierwiastka, bo niepełne 5%. Roślinnym źródłem żelaza są rośliny strączkowe, zielone, świeże warzywa (brokuły, papryka, szpinak, natka), owoce (suszone figi), nasiona (sezam) i płatki śniadaniowe.
Można jednak zwiększyć stopień wchłaniania żelaza, łącząc produkty zawierające ten pierwiastek z żywnością bogatą w witaminę C: owoce cytrusowe, świeże warzywa, soki owocowe; fruktozę (wszystkie owoce); białko (mięso zwierząt i ryb).
Pamiętajmy, że nadmiar błonnika, wapnia, cynku i manganu w diecie może przyczynić się do zaburzeń wchłania żelaza w organizmie.
powodzenia na dzisiejszych wizytach:-)

Hej dziewczyny gratuluję udanych wizyt :)

Ja tez juz po wizycie ;) wszystko ok, maluszek ma 68mm, jest starszy niz OM o 4 dni wiec u niego juz 14 tydzien leci ;) widzialam raczki, paluszki, fikal koziolki, wizyta trwala 50min! bo sie odwrocic nie chcial dobrze zeby karczek zbadac. Serduszko 160 bilo, no i najwazniejsze rodzice i brat powiadomieni oraz kolezanki w pracy tez ;) dopiero wczoraj sie dowiedzieli wiec swietowalismy :D ja pilam Picollo :D

zdj dodam jutro bo teraz z pracy pisze, a wczesniej nie mialam dostepu do netu wiec dlatgo po wizycie sie nie odezwalam od razu

reklama
No dziewczynki rewelacja, na takie wieści czekałam................cudnie przeogromne gratulacje i cieszę się z Wami:)

Do góry