reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Marta Ale bąbel ;-)
ja też po wizycie mojego szkraba widziałam tylko nie mam zdjęcia :-( jedyne jakie bede miała to chyba z prywatnych wizyt..
Wszystko w porządku maluszek ma 84.4mm paluszek w buzi był wiec super :)

9 lipiec

Dotka godz. 19:50
szylwias godz.17:00

10 lipiec

Kropka godz. 16:45

11 lipiec

Hunianka godz. 8.00 - amniopunkcja

12 Lipiec

aninek godz. 13:30 - (prenatalne)
ooollcciiaaa godz. 17:20
cluue godz. 18:00

15 Lipiec

Domiśka godz.19:00

16 Lipca

arbuz godz.17.30 (USG)

17 Lipiec

Dorotqua godz.15:00
Alicja32 godz.10.00

19 Lipiec

M@linka godz. 10.40

23 Lipiec

Elisse godz. 8:30
green flower 16:00

25 lipiec

lanjaa godz. 9:00

26 lipiec

baska201
godz.9.00

30 Lipiec

Marzenixx godz. 14:15

31 Lipiec

Milusia83 godz.16:00

1 Sierpień

czarni godzina 13:40

2 Sierpień

madziamadzia godz.18:00
deszczyk godz.11:00

6 sierpień

martex2009 godz. 14.20

31 Sierpień

madziamadzia godz.15:15 - 2 prenatalne
martex2009 godz.09.20 ​usg

no i wpisuje kolejną wizytę :)

Moja wizyta przypada na 17 lipiec - czekają mnie badania prenatalne tzw. przyzierność karkowa dzidziusia, itd. denerwuje się niesamowicie .... a wy macie już za sobą te badanie ?

tak, ja miałam wczoraj :) też się denerwowałam tuż przed badaniem. ale wyszło wszystko dobrze:) nie denerwuj się, bo Dzidziuś to czuje. Głowa do góry! trzeba być dobrej myśli, to na pewno będzie wszystko dobrze! :)

Witajcie Forumowiczki!
yes2.gif

Najpierw przeglądałam pod-forum "staramy się", bo miałam obsesję, że skoro w dzisiejszych czasach o ciążę nie tak łatwo, to i nam to trochę zajmie, a tu - proszę - mamy termin na 22 stycznia 2013 r. Czuję się dobrze, nie wymiotowałam, troszkę mnie mdliło, a teraz cierpię na bóle głowy. Jestem w połowie 12 tc. i w najbliższy piątek idziemy na usg genetyczne. Ja marzę o dziewczynce, a mój ślubny o chłopczyku. Ciekawe.... Strasznie chciałabym wiedzieć, co się urodzi!

Przed ciążą byłam otyła więc obawiam się, że mój ciążowy brzuszek będzie się ukrywał w zwałkach tłuszczyku... Ciekawe...

Dodam jeszcze, że lubię Was czytać i od dłuższego czasu to robię, ale dopiero teraz przeczytałam wszystkie posty i postanowiłam do Was dołączyć ;)
rofl.gif

Pozdrawiam Was :))

2 usg.jpg
Powyżej dwa zdjęcia z usg - najstarszego (pierwszego) i najnowszego. Fajny ten Bobofrutek, nieprawdaż? ;)

Totka fajny, fajny...witam i gratuluje szybkiego i udanego poczecia. U mnie tak samo slubny chce chlopczyka chociaz ciagle powtarza ze obojetne byle zdrowe, ja jednak wolala bym dziwczynke, mam juz jedna (3 lata) i mysle ze sie lepiej dogadaja w przyszlosci. No ale co los da to bedzie byle ZDROWE
Pozdrawiam

Witam
i ja po dzisiejszej wizycie, wszystko dobrze serduszko bije i rusza się maluszek :-) lekarz chciał sprawdzić czy będzie widać czy to chłopiec czy dziewczynka ( powiedział żebym mu nie mówiła co widział lekarz na genetycznych dla porównania) więc dowiem się co on myśli za miesiąc na kolejnej choć przyzwyczaiłam się już, że będzie mały Krystianek :-p:-) następna wizyta 06.08 :-) a i nie mam zdjęcia więc nie dodam :(
Ciesze się, że reszta wizyt udana :)

9 lipiec

Dotka godz. 19:50

10 lipiec

Kropka godz. 16:45

11 lipiec

Hunianka godz. 8.00 - amniopunkcja

12 Lipiec

aninek godz. 13:30 - (prenatalne)
ooollcciiaaa godz. 17:20
cluue godz. 18:00

15 Lipiec

Domiśka godz.19:00

16 Lipca

arbuz godz.17.30 (USG)

17 Lipiec

Dorotqua godz.15:00
Alicja32 godz.10.00

19 Lipiec

M@linka godz. 10.40

23 Lipiec

Elisse godz. 8:30
green flower 16:00

25 lipiec

lanjaa godz. 9:00

26 lipiec

baska201
godz.9.00

30 Lipiec

Marzenixx godz. 14:15

31 Lipiec

Milusia83 godz.16:00

1 Sierpień

czarni godzina 13:40

2 Sierpień

madziamadzia godz.18:00
deszczyk godz.11:00

6 sierpień

martex2009 godz. 14.20
szylwias godz.17:00

31 Sierpień

madziamadzia godz.15:15 - 2 prenatalne
martex2009 godz.09.20 ​usg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
To ja jeszcze dodam, że byliśmy na usg w ubiegły czwartek, ale Malec miał wtedy 4,48 cm, a genetyczne usg robi się dopiero od 4,5 cm więc pani dr zaprosiła nas na najbliższy piątek. I wiecie, jak to jest - wierzy się, że wszystko będzie dobrze, jednak jakiś stres zawsze jest...

Pozdrawiam wszystkie mamuśki!

Do góry