reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

bardzo się ciesze że wszystkie wizyty udane!!!!!!!:) trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę kropki:) i innych które być może nie dopisały że mają wizyte :):)

reklama
Dziewczyny gratuluję wam serdecznie udanych wizyt i podziwiam zdjęcia Waszych maluchów, są piękne!! U mnie na USG prenatalnym pan dr zasugerował,że jedno może być dziewczynką a drugi pan dr,że mogą być różnej płci-byłaby to dla mnie najlepsza opcja z możliwych:)

Kropka- powodzenia dzisiaj,czekamy na wieści

Kochane edytuję listę bo mi się data wizytki zmieniła:)

9 lipiec

Dotka godz. 19:50

10 lipiec

Kropka godz. 16:45

11 lipiec

Hunianka godz. 8.00 - amniopunkcja

12 Lipiec

aninek godz. 13:30 - (prenatalne)
ooollcciiaaa godz. 17:20
cluue godz. 18:00

15 Lipiec

Domiśka godz.19:00

16 Lipca

arbuz godz.17.30 (USG)

17 Lipiec

Dorotqua godz.15:00
Alicja32 godz.10.00

19 Lipiec

M@linka godz. 10.40

23 Lipiec

Elisse godz. 8:30
green flower 16:00

25 lipiec

lanjaa godz. 9:00

26 lipiec

baska201
godz.9.00

27 lipiec

milusia 83
godz.18:30

30 Lipiec

Marzenixx godz. 14:15

1 Sierpień

czarni godzina 13:40

2 Sierpień

madziamadzia godz.18:00
deszczyk godz.11:00

6 sierpień

martex2009 godz. 14.20
szylwias godz.17:00

31 Sierpień

madziamadzia godz.15:15 - 2 prenatalne
martex2009 godz.09.20 ​usg

No to ja już po :) Dzidzia zdrowa, te wszystkie pomiary idealne, maluch mierzy równe 6 cm :D Podskakiwał cały czas, ale na brzuchu sobie wymachiwał rękami i nogami, więc buzi dobrze nie widziałam i tego co ma między nogami też. Nie ma fałdu karkowego, przezierność ok, wszytskie kończyny, kręgosłup zamknięty, nosek, oczka :) Następna wizyta 14 sierpnia o 19 40 i wtedy to już będziemy wiedzieć kto tam siedzi. No a co do badań, to wszystko ok oprócz hemoglobiny za niskiej - ostatnio naprawde gorzej się czuje. Mówił o żelazie, ale jak mam mdłosci jeszcze to powiedział też, że przy żelazie będzie gorzej i żeby poczekać na to jak ustaną. Jednak ja chce żeby mi wzrosła! co mam robić???? Śpie dużo, męcze się kurcze co polecacie? Przeczekam jeszcze z tydzień i kupie to żelazo, ale co mam jeść w takiej sytuacji??? Acha zdjęcie mam w 3d i normalne, ale dzidziol na brzuchu głowa przytulona to mojej macicy i dupa blada, a za wiele się nie zmieniło, więc nie wklejam.

Ostatnia edycja:

9 lipiec

Dotka godz. 19:50

10 lipiec

Kropka godz. 16:45

11 lipiec

Hunianka godz. 8.00 - amniopunkcja

12 Lipiec

aninek godz. 13:30 - (prenatalne)
ooollcciiaaa godz. 17:20
cluue godz. 18:00

15 Lipiec

Domiśka godz.19:00

16 Lipca

arbuz godz.17.30 (USG)

17 Lipiec

Dorotqua godz.15:00
Alicja32 godz.10.00

19 Lipiec

M@linka godz. 10.40

23 Lipiec

Elisse godz. 8:30
green flower 16:00

25 lipiec

lanjaa godz. 9:00

26 lipiec

baska201
godz.9.00

27 lipiec

milusia 83
godz.18:30

30 Lipiec

Marzenixx godz. 14:15

1 Sierpień

czarni godzina 13:40

2 Sierpień

madziamadzia godz.18:00
deszczyk godz.11:00

6 sierpień

martex2009 godz. 14.20
szylwias godz.17:00

14 Sierpień

Kropka 19:40

31 Sierpień

madziamadzia godz.15:15 - 2 prenatalne
martex2009 godz.09.20 ​usg

witajcie!
kropka87-super,ze po wizycie wszystko ok:-) a co do zelaza:
Głównym i najlepszym źródłem żelaza w żywności, są produkty zwierzęce. Wchłania się z nich około 25% żelaza. Są to: chude mięso mięso wołowe, indyk, drób, tłuste ryby, wątroba zwierząt i żółtko jaja.
Z produktów roślinnych wchłania się o wiele mniej tego pierwiastka, bo niepełne 5%. Roślinnym źródłem żelaza są rośliny strączkowe, zielone, świeże warzywa (brokuły, papryka, szpinak, natka), owoce (suszone figi), nasiona (sezam) i płatki śniadaniowe.
Można jednak zwiększyć stopień wchłaniania żelaza, łącząc produkty zawierające ten pierwiastek z żywnością bogatą w witaminę C: owoce cytrusowe, świeże warzywa, soki owocowe; fruktozę (wszystkie owoce); białko (mięso zwierząt i ryb).
Pamiętajmy, że nadmiar błonnika, wapnia, cynku i manganu w diecie może przyczynić się do zaburzeń wchłania żelaza w organizmie.
powodzenia na dzisiejszych wizytach:-)

Hej dziewczyny gratuluję udanych wizyt :)

Ja tez juz po wizycie ;) wszystko ok, maluszek ma 68mm, jest starszy niz OM o 4 dni wiec u niego juz 14 tydzien leci ;) widzialam raczki, paluszki, fikal koziolki, wizyta trwala 50min! bo sie odwrocic nie chcial dobrze zeby karczek zbadac. Serduszko 160 bilo, no i najwazniejsze rodzice i brat powiadomieni oraz kolezanki w pracy tez ;) dopiero wczoraj sie dowiedzieli wiec swietowalismy :D ja pilam Picollo :D

zdj dodam jutro bo teraz z pracy pisze, a wczesniej nie mialam dostepu do netu wiec dlatgo po wizycie sie nie odezwalam od razu

reklama
No dziewczynki rewelacja, na takie wieści czekałam................cudnie przeogromne gratulacje i cieszę się z Wami:)

Do góry