reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

dotka85 super, że wszystko jest ok:-) już zaczęłam się zastanawiać dlaczego nie napisałaś po wizycie...

Kropka87 cieszę się, że u Was też w porządku;-) a co do żelaza to ja borykam się z jego niedoborem już parę lat i leki nigdy mi za bardzo nie pomagały, jedynie na chwilę a potem znów to samo. Ja podniosłam sobie żelazo zmianą diety. Zaczęłam jeść mięso prawie codziennie(wcześniej raz, dwa w tygodniu), najlepsza jest wołowina i wątróbka(ja wątróbki nie jem bo jej nie znoszę);-) Ale ogólnie dużo mięsa, jajka, owoce, warzywa np. brokuły-ja gotuję na parze, szpinak itd. Lekarz polecał mi jeszcze sardynki w oleju....wiem że śmiesznie to brzmi ale tak mówił:tak: Ja niestety też ich nie jadam ale może Ty akurat lubisz takie rzeczy;-) Aaa no i sok warzywny koniecznie, na wszelkie niedobory jest super- mi brakowało magnezu ostatnio i straszne kołatania serca miałam no i moja kuracja to właśnie ten sok i pomogło jak ręką odjął, a moja mama też leczyła nim anemię:tak:

reklama
11 lipiec

Hunianka godz. 8.00 - amniopunkcja

12 Lipiec

aninek godz. 13:30 - (prenatalne)
ooollcciiaaa godz. 17:20
cluue godz. 18:00

15 Lipiec

Domiśka godz.19:00

16 Lipca

arbuz godz.17.30 (USG)

17 Lipiec

Dorotqua godz.15:00
Alicja32 godz.10.00

18 Lipiec

Dotka godz.20:00

19 Lipiec

M@linka godz. 10.40

23 Lipiec

Elisse godz. 8:30
green flower 16:00

25 lipiec

lanjaa godz. 9:00

26 lipiec

baska201
godz.9.00

27 lipiec

milusia 83
godz.18:30

30 Lipiec

Marzenixx godz. 14:15

1 Sierpień

czarni godzina 13:40

2 Sierpień

madziamadzia godz.18:00
deszczyk godz.11:00

6 sierpień

martex2009 godz. 14.20
szylwias godz.17:00

14 Sierpień

Kropka 19:40

31 Sierpień

madziamadzia godz.15:15 - 2 prenatalne
martex2009 godz.09.20 ​usg

kropka, dotka bardzo się cieszę, cudownie jest czytać, że u styczniówek same dobre wieści!
malinka może to dobrze, że nie przepadasz za wątróbką, bo w ciąży jest niewskazana ze względu na bardzo duże zawartości witaminy A. Ja tylko przeczytałam słowo 'wątróbka' i już mi się jej zachciało, uwielbiam... ale może za rok ;-)

Kropko! Tak strasznie się cieszę, że wszystko u Was dobrze. Mam nadzieję, że my usłyszymy to samo już w najbliższy piątek - mamy wizytę na godz. 14:00. I pewnie następna za 4 tygodnie będzie więc może też będziemy znali płeć :)

Strasznie się stresuję przed tą piątkową wizytą i chciałabym, aby było już po wszystkim!!

I dotce85 również gratuluję i życzę powodzenia!

Nie wiem, czy to ze strachu, czy o co chodzi, ale od wczoraj boli mnie brzuch, tak jakbym miała dostać okres... Nic mnie nie ciągnie (więc to chyba nie są bóle świadczące o powiększaniu się macicy), ale mam też nadzieję, że nic złego nie wróżą...

Totka jeżeli skurcze bardzo CIę niepokoją weź nospę, napij się ciepłej herbatki, połóź się...
Ja w pierwszej ciąży wiecznie miałam bóle miesiączkowe, które przeszły później w skurcze BH, nasilały się podczas stresiku...więc wypocznij troszkę....

Totka Milusia ma rację. Ja jak się denerwuje czuje bardzo duży dyskomfort w brzuchu i tak jakby skurcze...2 razy mi się zdarzyło do tej pory jak się denerwowałam mocno. Jeśli do jutra nie przejdzie dzwoń do gina.

Ja również cieszę się że wszystkie wizyty wypadły ok.
Mam nadzieje, że do końca tylko dobre wieści tutaj będą.
Tego biednego dzidziusia i jego mamę o którym MAMAAGA4 pisała w tv dziś pokazywali:szok:. Aż się flaki wywracają jak człowiek na takie rzeczy patrzy, ale może jak to rozdmuchają to tym bardziej mu się nie upiecze.

reklama
Alicja32 dziękuję ! mam nadzieję że wszystko jest w porządku, już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć mojego okruszka ! :)

aminek, olcia trzymam kciuki za udane wizyty !

Do góry