reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Witam
Ja miałam wczoraj wizytę i udało się zrobić już usg prenatalne :biggrin2:. Trwało ok 20 minut bo maluch początkowo się mało wiercił więc udało się wszystko co trzeba zmierzyć. Pani doktor powiedziała, ze wyniki dosłownie książkowe wychodzą więc wszystko jest w najlepszym porządku :happy2: następna wizyta za 4 tygodnie. Kurcze to już piękny mały człowiek jest :). Maleńka stopka rozczuliła mnie najbardziej.
A co do badań (zawsze tłumaczy mi wszystko zanim zacznie badanie)to powiedziała mi, że jeśli na tym usg prenatalnym wszystko jest dobrze to daje to 85% pewności, że maluch będzie zdrowy i oczywiście jeśli chcę możemy zrobić te badania które robi się obowiązkowo po 35 rż ( tam jest uzasadnione bo ryzyko znacząco większe) a one pewność zwiększą do ok 92% choć wszystkich chorób nie wykrywają. Pozostaje jeszcze kwestia co z taką wiedzą zrobić bo mogą choroby zdiagnozować ale ich nie wyleczą:-(, prawo w takich wypadkach pozwala na aborcję ale ja nawet nie chcę myśleć o tym ze miałabym coś takiego rozważać.:szok: Powiedziała mi też że 97% ciąż kończy się urodzeniem zdrowych dzieci:biggrin2:. Ja wiec pozostanę tylko przy tym usg prenatalnym no bo przecież nie jestem w grupie ryzyka

reklama
Titi to opisz co tam na wizycie, jak maluszek, masz fotke?
Green flower super wiesci, popieram dezycjee jesli usg wyszlo ok to poprzestanna tym. Napisz jak maluszek, jakie wymiary, czy pokazywal co ma miedzy nogami? no i fotke jakas konieczie :)

titilaya i green flower gratuluje udanych wizyt!! czekamy na foteczki :)) nie ma to jak byc spokojniejszą po wizycie :tak:
kurcze juz niedlugo w drugi trymestr wejdziemy i co najgorsze za nami :-)

Kochane, zdjęcia wrzucę jak uda mi się uruchomić skaner. Maleństwo ma 3,26cm, jest zdrową, silną fasolką. Mam problem po pobieraniu krwi, chyba jestem uczulona na środek dezynfekujący, bo na obu zgięciach rąk po wewnętrznej stronie mam wysypkę, a pobierali mi z obu rąk. Lekarz zalecił pić wapno, ale pół tabletki dziennie. Zobaczymy jak szybko zejdzie... Te superdokładne usg będę miała w połowie sierpnia, wtedy opiszę wszystko dokładnie co i jak ;-)

Titi a na genetyczne idziesz? serduszko tez teraz slyszalas? ruszalo sie czy spalo? to czekam na fotke z niecierpliwoscia, moze komorka zrob ;)

Hej dziewczyny:) Mój maluszek ma się dobrze, jest trochę większy niż termin z ostatniej miesiączki (ma 3 cm czyli 10 tygodni), machał rączkami:-)serduszko słyszałam:tak:luteiny już brać nie muszę, więc wszystko na dobrej drodze:-DFotkę postaram sie później wkleić.

Chciałam zrobić telefonem, ale nie mam jak później przesłać, bo mam starszego laptopa, który nie wykrywa komórek, ale coś wykombinuję. Najbardziej się przez to wkurza tatuś, że nie może zobaczyć. Maleństwo się ruszało, ale powoli, bo o 8 rano to było i pewnie jeszcze się nie obudziło, serduszko też słyszałam, nie ma piękniejszego uczucia :-) na genetyczne idę za 6 tygodni po powrocie do Polski przez mój wyjazd, a w 2 tygodniu lipca i w sierpniu 3d+genetyczne we Francji, bo mój TŻ wciągnął mnie na swoje ubezpieczenie i wszystkie badania itd. będę miała za darmo, a sprzęt ponoć lepszy niż u nas mają więc ciekawi mnie jak to będzie.
lanja świetnie, że u Ciebie też wszystko ok. Czekam na fotkę, żeby porównać nasze fasolki ;-)

reklama
to super ;) no ja wlasnie tez czekam na Wasze forki bo moja ostatnia wizyta byla w podobnym czasie co u Was i tez chcialam zobaczyc ;)

Do góry