reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Witam po wizycie, nie jestem z niej do końca zadowolona... Mojego lekarza znowu nie było, na zastępstwie ten co ostatnio, zbadał mnie szyjka ok, posłuchaliśmy serduszka 150 na minutę...wszystko super, tylko ja liczyłam na usg i że zobaczymy już kto tam siedzi...a tymczasem lekarz stwierdził że dzisiaj nie robimy usg bo nie ma potrzeby i zrobimy za 3 tygodnie:-( Jak zobaczył mój zawód to stwierdził, że na tym sprzęcie i tak niewiele zobaczymy.... Cieszę się, że maluszek buszuje i że słyszałam serduszko ale chciałam go zobaczyć i mój T poszedł ze mną, czekał pod gabinetem a tu lipa:crazy:
A poza tym to mnie wnerwił, bo z moim planujemy wyjechać na kilka dni odpocząć no i się zapytałam czy mogę i czy podróż nie zaszkodzi a on mi na to że na zwolnieniu się nie wyjeżdża i że jak się tak dobrze czuję to może wrócę do pracy...aż mi się ciśnienie podniosło....:wściekła/y:
Trudno, zaraz zapisuję się na połówkowe prywatnie tam gdzie ostatnio i muszę wytrzymać jeszcze te 3 tygodnie a na następnej wizycie mam nadzieję będzie już mój lekarz.

Magda trzymaj się będzie dobrze, współczuję ale wierzę że dasz radę!:tak:
Kropka gratulacje:-)

Ostatnia edycja:
reklama
oj M@linka to faktycznie troche chamowaty lekarz, nie przejmuj sie, jak sie dobrze czujesz to nie ma przeciwskazan do wyjazdu, w razie co nospe zabierz i tyle:tak: trzymam kciuki oby na nastepnej wizycie sie ujawnił bąbel :tak:

Rzeczywiście ten lekarz jakiś nienormalny.. mój mi wręcz kazał jechać gdzieś odpocząć zmienić klimat.. przecież jak ktoś jest na zwolnieniu to nie znaczy że musi plackiem w domu leżeć.. jak on może w ogóle porównywać urlop=odpoczynek z pracą=wysiłek, stresy itd.. nie rozumiem tych niektórych lekarzy..
A co do płci to na połówkowym na pewno się uda ;) Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

M@linka, ale cham Ci się trafił...:crazy: w ogóle się nie powinnaś przejmować. jak się dobrze czujesz, to pewnie że jedź.

Kropka, gratuluję chłopczyka! i wcale mi się nie wydaje żeby to 6kg to było tak jakoś strasznie dużo. a poza tym to nie znaczy, że dalej będziesz przybywać na wadze w takim samym tempie. ja bym na żadną dietę nie przechodziła, najwyżej z niezdrowego jedzenia zrezygnowała (jakieś tam chipsy, słodycze) i tyle.

Magda z uk, tylko się nie dołuj. wiadomo, że jak coś idzie nie po naszej myśli, to się człowiek wkurza i to normalne. najważniejsze, że z maluchem wszystko ok. trzymaj się!

Kropka - chłopczyki też są fajne:) super ze juz wiesz
Malinka - chyba bym mu w pysk dała...nieznosze takich gburów...naprawde nie powinno byc takich lekarzy bez serca, żenada

Ja dzisiaj na 15.40 mam wizyte...mam nadzieje ze wszystko ok i ze podejrzymy płeć....oj stresuje sie

M@linka dobrze, że to tylko zastępstwo. Następnym razem na pewno zobaczycie maluszka.

Kropka ja bym po prostu ograniczyła niezdrowe jedzenie. Gratuluję synusia :)

Magda z uk maleństwo jest zdrowe a to ważne. Dasz radę z zastrzykami. Też byłoby mi smutno.

No ja też uważam, że w ciąży na zwolnieniu nie ma obowiązku leżeć w domu, sami zalecają normalne życie jak się nic nie dzieje, spacery itd. więc nie przyszło mi nawet do głowy że mi wyjedzie z takim tekstem...miałam ochotę mu wygarnąć ale szkoda nerwów.

martinek nie stresuj się, trzymam kciuki;-)

reklama
Jeśli na zwolneniu jest zaznaczone, że można chodizć, a nie leżeć, to lekarz może naskakać ;-)
Ale jeśli chodiz o usg, to wiadomo, że chciałoby się jak najczęściej, ale przecież jak nie ma konieczności to można poczekać do połówkowego :)

Do góry