reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

MAgda z Uk, ale cholerka na jakiej podstawie oni stwierdzili od razu cukrzycę, przecież nie na zwykłym wywiadzie? Gdzie badania....? Nie załamuj się bidulko...

Tą cukrzycę stwierdzili u mnie już na początku roku. Zupełnie przypadkiem. Rutynowe badania krwi, bo właśnie wtedy zaczęliśmy staranie o kolejne maleństwo i chciałam wiedzieć co i jak. No i cukier wyszedł bardzo wysoki. Potem kolejne badanie i kolejne i diagnoza. Tyle, że ja brałam tylko tabletki do tej pory i było super. Nawet w ciąży. Tylko te bóle brzucha...Oni od razu stwierdzili,że od tabletek i kazali insulinę:baffled: Nie wiem, czy słusznie, bo ja obstawiam raczej coś innego. Nie wiem co. Ale na pewno nie żołądek. Wątroba już w porządku. Wyniki w normie. W sumie to mam nadzieję,że po tej insulinie nie będzie wcale lepiej i pozwolą mi ją jednak odstawić, bo cukry wcale nie były za wysokie, żeby mi od razu dać insulinę. Niby ta insulina nie jest jakaś strasznie zła, ale jednak trza się kłóć, a to mi troszkę dezorganizuje życie. Ech...jakoś będzie. Dzięki za słowa otuchy;-)

M@linka, Magda z uk na pewno dacie radę jeszcze te parę tygodni.

Jasne,że tak. Pamiętam jak mi wyznaczyli połówkowe 7 tygodni temu. Wtedy to była wieczność. Teraz to już pikuś;-);-)
co to dla nas dwa tygodnie-pikuś;-) właśnie się zapisałam na połówkowe na 4 września, więc to już niecałe trzy tygodnie;-)

Grunt to widzieć pozytywne strony. "Niecałe"....dobrze to ujęłaś:-)

Magda z uk głowa do góry. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok. Dasz radę :tak: Silna z Ciebie Kobitka :tak:;-)

Dzieki ogromne. Staram się nie opuszczać głowy w dół, ale sama wiesz, jak czasem jest trudno:sorry:

Martinek
jak tam wizyta? Odezwij się.

reklama
Hej dziewczyny byłam dziś u lekarza na badaniu.
Ogólnie młody odwrócił się tyłkiem i pozbawił mnie wszelkich wątpliwości co do swej płci:-D:-D. Zdaje się że w 99% chłopak.
Następna wizyta dopiero za miesiąć. Mam pytanko czy robiłyście morfologie i mocz prywatnie? Mogłaby któraś mniej więcej powiedzieć jaki to jest koszt??

Pozdrowionka

część mamusie:) Moja wczorajsza połówkowa wizyta była bardzo fajna, z dzidziolem wszystko w porzadku...zmierzone wszystko co sie da , 4 komory serduszka, noseczek, oczka, wszystkie paluszki itd:) Na dzień dzisiejszy Pani doktor widzi dziewczynkę:) Strasznie bym chciała żeby tak zostało już do końca:) Muszę troszkę mniej się ruszać , bo lekko mi się szyjka skróciła ale to narazie nie powód do zmartwień ...tylko musze mieć to na uwadze...Dziękuje wam za trzymanie kciuków:) Teraz czas na wybieranie imienia...bo mi coś z tymi babskimi imionami nie idzie:)

Witam!!! Ja po wczorajszej wizycie. Wszystko super. Wyniki mam rewelacja. Dzidek ułożył się na boczku i ciężko było stwierdzić płeć, lecz jak dał nogi do góry, to lekarz mi pokazał, gdzie wystają jąderka, więc wygląda na chłopczyka. Ale nie jest to na 100 %, jak by było, gdyby ujęcie było od pupy.
Troszkę się nastawiałam na dziewczynkę, ale to nic. Mój M się cieszy bardzo.

Dziewczyny, gratuluję Wam ogromnie poznania płci!!! No i oczywiście dobrze słyszeć, że wszystko dobrze z pociechami:happy:

martinek
uważaj na siebie i nie przesadzaj z aktywnością;-)

Wszystkim, które dziś mają wizyty życzę powodzenia. Tak patrzę, że przyszły i kolejny tydzień upłynie pod znakiem wizyt połówkowych. Może już czas abyśmy zaczęły aktualizować naszą tabelkę co do płci?

Trzymajcie się!

reklama
Do góry