reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Cześć dziewczyny.
Właśnie wróciłam z wizyty i jestem lekko podłamana:baffled:
Tzn. z maleństwem ok. serduszko bije jak trzeba. Siuśki ok, ciśnienie bardzo niskie (85/59) ale lepsze niskie niż wysokie no i w końcu wyniki prób wątrobowych są w normie. To by było na tyle dobrych wiadomości,bo....

Nie pisałam Wam wcześniej o tym, al jakoś nie widziałam potrzeby. Od stycznia tego roku mam zdiagnozowaną cukrzyce. Mam to w genach po mamie, dziadku itd. Do tej pory było ok. Brałam tabletki, cukry w normie, nawet ładnie schudłam. Lekarze mówili, że może nawet uda mi się dociągnąć na tabletkach do końca ciąży - bez insuliny. Dziś jednak powiedziałam im o tych bólach brzucha, które miewam ostatnio_O braku apetytu, o wiecznym uczuciu pełności i niesmaku. Długo debatowali i w końcu uznali, że od jutra insulina, bo może to od tabletek:eek: Jestem podłamana:-( Tak uważałam, tak się starałam, żeby cukry były w normie, a mimo to....ech... szkoda słów. Powiedzieli, że za 3 tygodnie do kontroli i jak nic się w kwestii bólów brzucha nie zmieni, to zrobią scan nerek, wątroby itd. bo może coś tam siedzi.

To by było na tyle. Niby dobrze, ale jednak nie za dobrze:baffled:

Magda w sumie niewiem co powiedziec bo ja nigdy nie mialam takiego problemu ale znam kilka dziewczyn ktore w czasie ciazy musialy wstrzykiwac sobie insuline i byc na specjalnej diecie. Dasz rade, jesli to ma przyniesc ulge zwiazana z bolem brzucha i dla dzidzi bedzie lepsze bo maluch czuje jak ty cierpisz.. takze nie bedzie zle.. zobaczysz,, wszystko bedzie ok. Wazne ze u dzidzi wszystko OK. Tulam!

Dzięki Emilia. Podumałam i wiem, że jakoś muszę to przetrwać. Najgorsze, że zawsze byłam okazem zdrowia, a tu się wszystko sypie. Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa. To bardzo ważne dla mnie:blink:

Cze dziewczynki
Alicja32 gratuluje dziewuszki, tez marzy mi sie nastepna dziewczynka
Kropka87 zdjecia super, nikt nie zaprzeczy ze to chlopak :tak: Gratuluje syna
Magda_z_uk ciesze sie ze wszystko wporzadku z dzidziusiem, wspolczuje cukrzycy i trzymam kciuki za ciebie i dzidzie

Magda z UK nic się nie martw i głowa do góry!! będzie dobrze bo musi być dobrze i tego się trzymamy..
Ja na początku ciąży (aż do tej pory jeszcze bo czekam na wyniki) miałam bardzo małe szanse na utrzymanie ciąży.. ciągle na tabletkach, lekach itp.. ale starałam się zawsze myśleć że wszystko się ułoży i małymi kroczkami jest coraz lepiej :) będę trzymała kciuki żeby wszystko się poukładało po twojej myśli ! a teraz uśmiech ;) !

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. W końcu się z tym pogodzę. Tylko że dziś, to taki szok...

Caroline spokojnej i zdrowej ciąży Ci życzę. Jasne, że musi być dobrze. Tylko wiesz, czasem ciężko coś przetrawić. Na pewno to rozumiesz. Trzymaj się;-)

reklama
Do góry