reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
dotka85 - ale słodziznę nosisz pod sercem!

Ja idę jutro na usg genetyczne (14:00 - trzymajcie kciuki) i też zamieszczę słit-focie po wizycie ;-)

właśnie wróciłam od lekarza:) z dzidzią wszystko w porządku serduszko ładnie puka, wszystko w normie ale niestety nie dało się określić płci, bo moje dziecko ma chyba adhd ... wierciło się strasznie machało rączkami i nóżkami i nie dało się podejrzeć, lekarz powiedział że jakby był główką do góry to by mógł podejrzeć go od dołu dopochwowo ale ustawił się główką w dół ;) no trudno ... może 2 sierpnia się dowiem :)

Lekarz narzekał że mało mi na wadze przybywa, bo ciągle ważę tyle samo i powiedział że jak nie przytyję do 2 sierpnia to mnie wyśle do szpitala na kroplówkę ... ale na szczęście to był żart ;D no ale obiecałam że przytyję :)

Dodaje zdjęcie oczywiście rozmazane bo nie dało się dzidzi uchwycić ;D
201207121921110108.jpg

Dzieki dziewczyny, tez sie nie moge napatrzec na te zdjecia ;)
Cluee hehe maly lobuziak tam szaleje i jaki juz duzy 10cm prawie ;)

Clue czy mi się wydaje czy Twoja dzidzia już się odwróciła główką w dół ?? czy takie zdjęcie po prostu ?

Więc tak wcześniej nie miałam jak zajrzeć bo kuzynka mnie odwiedziła:) ale już się melduje:)

Dzidzia ma 6,5 cm ,
Jest zdrowa NT 1,4 mm
Puls- nie wiem jaki ale serduszko biło równo i to najważniejsze
a tu proszę zdjęcia :)
a no i wg usg jestem w 12 tygodniu i 6 dniu ciąży więc trochę dzidzia starsza niż na suwaczku:p ale to pewnie się będzie zmieniało bo ostatnio była młodsza:p
Lekarz mógł spokojnie pomiary zrobić bo na początku spał /a ale jak już zrobił to trochę tą głowicą szybciej pojeździł i się wybudziło maleństwo i zaczęło harce:p śmiejemy się bo dzidziol spał z rączką w górze a mój małż codziennie tak śpi:p będzie czysty tatuś :D hahaha

20120712_213833.jpg20120712_213945.jpg20120712_213953.jpg

Ostatnia edycja:
Dotka85, Ooollcciiaaa, Clue śliczne dzidziunie rosną :tak:

Clue nasz maluch na ostatniej wizycie też tak wojował :tak:, ale wcześniej jadłam zapiekankę z pikantnym keczupem, a z tego co pamiętam to dzidzunie są bardziej ruchliwe po ostrych potrawach :-D:-D

Totka trzymam kciuki za usg :tak:

Dziewczyny wielkie dzieki, ze trzymalyscie kciuki!!! :-) U nas wszystko super! Dzidzia strasznie sie ruszala, skakala, wierzgala nozkami i machala raczkami, az pani doktor powtarzala, ze jest "very naughty" hehe, tak ze trwalo to okolo 40 minut. Ale udalo nam sie zobaczyc wszystko, bijace serduszko, mozg, zoladek, inne narzady, kregoslup, wszystkie paluszki, nosek jest, przeziernosc ok. Maluszek ma 5 cm. Zrobili mi tez badanie krwi. Ja nie moglam przestac sie smiac jak widzialam jakie fikolki wyprawia :laugh2: Zdjecia niestety wybrali nie najlepsze, no ale trudno:
P1070007a.jpgP1070012a.jpg

Jestem bardzo szczesliwa!!! :-)
Jedyny problem, ze jak narazie lozysko usytuowane jest na dole i jesli sie nie przesunie to mnie czeka cesarka.

reklama
Trzymam && za kolejne wizyty
Olcia, Aninek super relacje i fotki ;) gratuluje
a co do lozyska to lekarz mi pow ze macica jeszcze mala jest i lozysko jest nisko, ale wraz z rozrastaniem moze sie przesunac ku gorze

Ostatnia edycja:
Do góry