reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Asia trzymam kciuki oby to nic powaznego:-)

ja rowniez po wizycie,ostatniej:-) serduszko bije jak nalezy ,glowka w dol,maluszek gotowy do wyjscia:happy:
jezeli do 12 nic sie nie bedzie dzialo to mam sie zglosic nastepnego dnia na IP na ktg.zwolnienie dostalam tylko do dnia planowanego porodu,a jezeli nie urodze a w szpitalu nie beda mnie trzymac to mam sie zglosic do gina po zaswiadczenie i juz na macierzynski.dziwne,bo moge stracic kilka dni...a co do swedzenia skory to powiedzial,ze jest nacisk na watrobe i moze mi sie zolc zbierac i dlatego moge odczuwac swiad,ale po porodzie to przejdzie.no i wizyta 6 tyg.po porodzie:-)

pozostalym wizytujacym zycze powodzenia:happy:

Alicja32 lekarz nie ma prawa zmusić Cię do tego, abyś szła na macierzyński przed porodem. Wiem, ze wiele lekarzy tak praktykuje, ale Ty masz prawo się z tym nie zgodzić i żądać L4, bo źle się czujesz i nie nadajesz się do pracy.

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,10887962,Urlop_macierzynski_juz_przed_porodem__takie_sa_przepisy.html

Na Twoim miejscu poprosiłabym grzecznie o L4, a jeżeli nie wystawi, to iść do lekarza ogólnego, lub innego gin. Dlaczego masz być stratna i krócej być na macierzyńskim.
No ale może do tego czasu urodzisz i sprawa się rozwiąże sama :)

Alicja- pierwsze słyszę że macierzyńskie jeszcze przed porodem.. przecież poród może nastąpić 2 tygodnie przed terminem i dwa po.. nie wyrażaj zgody na takie coś.. zawsze to kilka dni więcej z maluchem..

Witajcie!!!
Gratulacje Alicja i inne wizytujace'!!! A ten lekarz to chyba z dobrego konia w nocy spadł!!! Tak jak mówią dziewczyny nie zgadzają sie!!

Ja już po KTG - wszystko ok, co do skurczy to tak ma być a jak by sie coś działo to do szpitala , w autobusie mnie złapalo myślałam ze sie porycze.. Jakoś tez zauważyłam ze ostatnio zawroty głowy mam , tez tak macie? Pamietam ze moja mama pod koniec ciazy tez tak miała , normalnie w luzku leżała i samolot miała..
Nie mam jakiegoś fajnego samopoczucia , a głowa mnie znowu boli.. Ale taka pogoda ciemno i pada.

natal84- no to jesteś na darmowym rauszu:-D ja też jestem słaba ale w głowie się mi nie kręci za to miewam straszne bóle głowy że pomaga mi tylko poduszka na głowie i totalna cisza..
Świetnie że wszystko u Ciebie ok..

Alicja32 ja miałam taką sytuację przy pierwszym dziecku. Nie wiedziałam, że lekarz nie miał prawa tak postąpić. Było to dawno, ale jednak. Na szczęście straciłam wtedy tylko dwa dni.

reklama
Do góry