reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

czarni to trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok,bo to juz w kazdej chwili malenstwo zechce wyjsc:-)

dorotqua-najwazniejsze ze z synkiem wszystko wporzadku,a kiedy zechce przyjsc na swiat to sie okaze,ja mam termin na 12 i mam nadzieje,ze dotrwamy:-) choc juz czasem mam dosc ...

reklama
Marta oj chciałabym żeby sie rozkręciło ale o swoim szczęsciu nie wspominam....
Dorotqua może nie zle liczone ale małeństwo po prostu szybko rośnie a przy cukrzycy to jest możliwe. Więc możesz sie nastawić że urodzisz szybciej ;)

hej dziewczyny

Moja wczorajsza wizyta nie zaskoczyła mnie wcale. Lekarz dał mi zwolnienie do końca miesiąca i kazał przyjsc na 1 ktg dopiero 16 stycznia. Nawet mnie nie zbadał ginekologicznie więc nie wiem czy szyjka skrócona, a termin z karty ciąży na 21 stycznia, a z usg na 15-16 stycznia. Hehe zastanawiam się czy wytrzymam do tego terminu. Udanych wizyt dziewczyny...

Gratulacje udanych wizyt ;)
czarni no to moze byc w kazdej chwili ;D

Ja jestem wkurzona bo wizyte przelozyli na jutro bo dzis moj gin nie przyszedl szalu mozna dostac ;0 Ale przynajmiej wynik z paciorkowca odebralam i go nie wyhodowalam hehe ;D

U mnie dziś po ktg wszystko dobrze. Marcelek pofikał troszkę zaraz po podłączeniu i poszedł spać dopiero po pół godzinie, więc w sumie po półtorej mnie odłączyli i pozwolili pójść do domu. Pani doktor mówi, że jest ok, ale jednak niepokoi ją troszkę ta ospałość Marcelka, więc jutro powtórka, a dziś do wieczora liczenie ruchów:happy2:

Czarni
wiem, że chcesz już mieć to za sobą, ale wiesz, jakbyś tak 8 rodziła, to byłoby mi raźniej:sorry2: Może jednak się coś ruszy wcześniej. Wytrwałości Ci życzę!:-)

Dorotqua
jeśli termin się zmienił ze względu na to co wskazuje usg, to ja bym się nie sugerowała. U mnie ciągle 2 tygodnie do przodu na usg, ale termin porodu wciąż ten sam. Po prostu synuś mi rośnie sporawy:-) Tak, czy siak na wszelki wypadek spakuj do końca torbę i nie daj się zaskoczyć:happy2:

Gosiu szkoda, że wizytka przełożona, ale grunt, że nie ma paciorkowca. To bardzo dobra wiadomość!:tak:

A33 to faktycznie dość okrojona wizyta:baffled: Trzymaj się !:-)

Powodzenia dziewczyny jutro na wszystkich wizytach!

Magda dobrze ze ktg w pozadku. U mnie tez mala tak jakby mniej sie rusza i dzisiaj liczylam ruchy po czym wyszlo mi ich dosc duzo ( ok 40 w godz) choc raz na jakis czasy tylko jakis pojedynczy kopniaczek byl a nie jakies mocne . Pewnie nasze dzieciaczki juz malo miejsca w brzuszkach maja;)

Hej dziewczyny:)
Ja właśnie wróciłam z wizyty. Mam paskudne wyniki badania moczu, więc jutro powtórka, bo lekarz niedowierza a nie chce niepotrzebnie dawać antybiotyku. Toteż z wynikami jutro do szpitala i dodatkowo zrobimy ktg.
Ogólnie to Oliwia się nie obróciła, jak to stwierdził lekarz "niegrzeczny dzidziuś";)
Jest skierowanie na cesarkę na 9.01, dzień wcześniej mam być w szpitalu, żeby zrobić wszystkie badania i odbyć wywiad z anestezjologiem.
Jestem taka szczęśliwa, że już wiem na czym stoję!! :)
Miłego wieczoru!!

reklama
Czarni- no to w kazdej chwili....:-)

Dorotqua- Nie moge z tego, mi tez zmienili termin, ale po USG w 12 tygodniu o poltora tyg. Ale pod koniec praktycznie i az o dwa?! CYrk:-DAle najwazniejsze, ze z Wami jest w porzadeczku:-D

Magda z Uk-Moze z Marcelka taki leniuszek sie zrobil:-D Mam nadzieje, ze jutro troszke bardziej pofika:-D

Alice88- Oby wyniki Ci sie poprawily na powtorce!Oj tez bym chciala wiedziec juz kiedy jak i gdzie:baffled:

Hunianka- Gratulacje dla Was!!!!! Oczywiscie, ze chcemy wiedziec- wszystko:-D Trzymajcie sie cieplutko!!!!!!!!!:-)

Do góry