reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Dziewczyny mam pytanie do Was:
moja malutka od kilku USG (3 chyba) ciągle patrzy w stronę kręgosłupa, czy to normalne? Nie możemy jej twarzyczki zobaczyć... ciągle lekarz mierzy główkę z tyłu, a na twarz nie może spojrzeć. Do tej pory się tym nie zamartwiałam, ale teraz tak sobie zaczęłam myśleć, że to może nie jest takie całkiem ok? No i wiadomo, ziarno zasiane...

Alice mój synuś zawsze jest jakoś nie tak, jak trzeba ułożony i są problemy z pomiarami. Nawet przez to nie mogliśmy zrobić sobie prywatnego usg 4d. Ostatnio główka była zmierzona, ale tylko tak mniej więcej, bo znowu leżał jakoś nie tak. Twarzyczki na usg prawie nigdy nie oglądam, ale nie martwię się. Ot, taki pech i tyle. Nie nakręcaj się. Widać akurat tak trafiacie:sorry:

Alice nie martw sie kazde dzieciatko inaczej sie uklada ;) Moja na kazdym USG zakrywa twarz reką a do tego nogi krzyzuje i zaciska i co poradzic jestem zawiedziona ale taka uroda wstydliwych dzieciaczkow juz zaniedlugo zobaczysz śliczna coreczke twarza w twarz;-)

Alice u mojego dzieciaczka tak jak u dziewczyn ostatnio trudno cokolwiek zobaczyc i zmierzyc,tak sie dzieci ukladaja.

Ja dziewczyny juz troszke bardziej spokojna. Bylam dzis znowu na day care i na skanie.Maly na szczescie ladnie rosnie, pomimo ze mi stwierdzili jednak cholestaze ciazowa.Ktg w normie. Swedzi troszke mniej, biore od kilku dni antyhistaminy, a dzis dostalam takze leki dodatkowe wit K i lek na watrobe ursofalk, bo wyniki rosna. Mam nadzieje ze to pomoze. Mam sie stawiac na day care co tydzien i takze co tydzien mam skan wiec jestem zadowolona.

Pozdrawiam Was serdecznie.

My dopiero godzinkę temu wróciliśmy z wizyty, bo przesunęła się na późniejszą godzinę. I tak: córeńka przystopowała nieco zwagą - dziś (36tc 4d) miała ok 2600g, miesiąc wcześniej 2340g (chyba, że się wtedy pomyliła). Wszystko z nią ok, serduszko ładnie bije, pępowiną owinięta nie jest. Szyjka skróciła się do 2cm i... mamy 1cm rozwarcia. Mam nadzieję, że do Nowego Roku dotrwamy :-D, a jak nie, to trudno ;-)
W przyszły piątek mam się zgłosić na KTG i ginka zrobi mi jeszcze jedno usg w szpitalu (poprosiłam ją o to).
Powiem Wam, że z rozwarciem jestem w szoku, bo z Hanusią nawet po terminie nie miałam rozwarcia - dopiero masaż szyjki pomógł przy drugim wywoływaniu porodu.

gosia081145 super, że KTG ok :tak:

Marzenixx gratuluję udanej wizyty :-D

anna/uk trzymam kciuki, żeby leki szybko zadziałały ;-)

Powodzenia na jutrzejszych wizytach :-D

Gratuluję wszystkim udanych wizyt!!
Madziamadzia jednak nie ma reguły w pierwszej ciąży miesiąc przed porodem miałam 1cm a ostatnie dwa tygodnie chodziłam z 4 cm... A teraz już prawie na finiszu a dziecko główkę ma wysoko a. Żeby coś tam cokolwiek działo sie względem porodu kompetnie nic i też byłam zdziwiona :-D

reklama
Do góry