reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Magda_z_Uk no faktycznie duży ten Twój synek :) ale mówią, że kolejne dziecko rodzi się większe. Jesteś czystym dowodem na poprawność tego stwierdzenia. Moja kuzynka drugiego syna urodziła z wagą ponad 4 kg i powiem Ci, że prościej się było nim opiekować bo taki większy był a nie kruszynek. Ale cóż mi lekarka powiedziała, że skoro ja jestem drobna to mały też będzie drobny poza tym niby prościej urodzić mniejsze dziecko, a mnie czeka raczej poród naturalny :)) więc w tym przypadku jest to dla mnie pocieszające :-):-)
trzymam kciuki za dobre wyniki krwi!

januarka gratuluje udanej wizyty! Nie martw się lekarz wie co robić, antybiotyk na pewno szybko zadziała i po bakterii nie będzie ani śladu :)

Czarni może idź do innego lekarza ja planowo mam około 3 tygodnie do porodu a w środe (12.12) miałam już ostatnią wizytę na której miałam USG, sprawdziła mi też ilość wód, przepływy w pępowinie, w komorach serca u malucha. Powiedziała mi wprost, że 37 tydzień to już maluch donoszony, łożysko dojrzałe także teraz tylko czekać na rozwój wydarzeń i lecieć prosto do szpitala. Wydaje mi się, że Twoja lekarka troche zaniedbuje wszystko, bo przecież możesz urodzić przed terminem. Ja dla własnego spokoju poszłabym do innego lekarza :) kolka pewnie była z nerwów na lekarkę ;)

milusia83 z tymi terminami porodu to było u mnie różnie :) najpierw był 7 stycznia później 6, teraz stanęło na 2 stycznia ale ostatnio usłyszałam na wizycie, że ten czort jest już nisko i czuje faktycznie, że mu się na dół spełzło bo latam do toalety co chwila. Coś czuje, że przed świętami przyjdzie mi się rozpakować ;)

green flower gratuluje udanej wizyty! synek wstydzioch po prostu, jeszcze troche i się na niego napatrzysz :))

januarka ja po ostatniej wizycie też już łóżeczko synkowi ubrałam, torba spakowana stoi i czeka :) nie ma się czego bać.. co ma być to będzie. Najważniejsze pozytywne nastawienie ;)

gosia gratulacje udanej wizyty!

Marzenixx najważniejsze, że z maluszkiem wszystko w porządku a gadaniem się nie przejmuj! Mi babcia też ostatnio ciśnienie podniosła bo zobaczyła mnie po kilku miesiącach i mówi do mnie o jejku jaka Ty gruba! :angry::wściekła/y:

madziamadzia super, że wszystko ok! Oby tak dalej :)

martinek wszystkie będziemy trzymać kciuki za Ciebie i malutką! Głowa do góry wszystko będzie dobrze :)

powodzenia na kolejnych wizytach!

reklama
martinek urodzisz w dniu URODZIN MOJEJ TEŚCIÓWKI 16.12.
A mogłabyś poczekać 2 dzionki???
To twoja pociecha miałaby razem z Biłkąbdg urodzinki - 18.12 :-)

Śmieję się, ważne żeby wszystko było dobzie, a data mniej ważna.
Trzymam kciukasy i ściskam mocno i myślami będę z Tobą martinek.

Gratulacje udaNYCH WIZYT LASKI !

Martinek myślę, że choćbyś nawet nie chciała, to my tu będziemy przeżywać wszystkie Twoje cc. Do wizyt i tak dopisz, bo może któraś jeszcze nie wie:-p Bodajrze Cluee ma chyba w tym samym dniu. I uwierz,że ja też mam zawsze pietra, żeby skurczy nie dostać wcześniej, bo mi akurat absolutnie rodzić sn nie wolno. póki co zawsze się udawało, więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie. Zwłaszcza, że nie chcę biegiem jechać i na wariata się na stół kłaść:baffled: Będzie dobrze!:tak:

Natal super wiadomości! Dacie radę do końca na pewno:tak:

Madziamadzia no na pewno lepiej urodzić troszkę wcześniej, niż później, bo to czekanie wtedy musi być straszne. Życzę Ci zatem, abyś w odpowiednim czasie się rozeszła;-):-)

Patinka dziękuję za kciuki! A Tobie życzę maluszka takiego w sam raz:tak:

13.12
gosia081145 godz 12:30 wizyta kontrolna
Marzenixx godz. 14:15
Afja-Anetka godz. 14:00 wizyta + usg
madziamadzia godz. 17:40
januarka ktg
14.12
Natal84- 9:30 wizyta
Kropka87 1godz. 9:15
17.12
-caroline- godz. 16:00 wizyta
18.12
Alicja32 godz.9.45 wizyta
januarka ktg
19.12
Magda_z_uk godz. 9.30 wizyta
gosia081145 USG 13:50
dotka85 USG 19:00
asiorreek godz 16:45
januarka wizyta + usg
20.12
agaagaaga14 godz.16 Wizyta+USG
muuum_to_be godz 11:15- polozna
lanjaa godz.17.30 Wizyta+USG
21.12
EmiliaM godz 13.30 polozna
Flamandka godz. 15.00 badanie USG
27.12
arbuz godz. 19.15
gosia081145 wizyta+ktg
02.01.2013
Biłkabdg godz. 11.00 wizyta+USG
03.01.2013
Alicja32 godz.9.45 wizyta+USG
Czarni godz. 13.40 wizyta +ktg

elisse hmmm naprawdę kruszynka z córci ale najważniejsze że wszystko ok Szkoda że masz tak odległy termin wizyty

gosia gratuluję udanej wizyty

Marzenixx he he ja też już wyglądam jak bym miała rodzić Gratki z okazji udanej wizyty

anna/uk dobrze że jesteś już spokojniejsza Trzymam kciuki za dobre wyniki

madziamadzia gratuluję udanej wizyty Trzymam kciuki abyście wytrwały do stycznia

martinek powodzonka w niedzielę Będzie dobrze Trzymam kciuki

natal84 super że wizyta udana He he my mamy ten sam termin porodu 24 styczeń Ciekawe która pierwsza pójdzie na ostrzał

Martinek ale świetnie, będziemy miały dzieciaczki z tego samego dnia ! też pojutrze 16 grudnia mam cesarkę ! :) dziewczyny będę bardzo wdzięczna jak za mnie też kciuki trzymać będziecie :) ;***

ada1989 -nie dziekuje:) w niedziele (16.12) ok. 14 bede miała cc...więc trzymajcie kciuki...zastanawiałam się czy dopisać to do wizyt- tak żebym miała przynajmniej nadzieje że ktoś o mnie myśli:)

dam znać znać jak już będę po...teraz sie tylko modle żeby Helenka do niedzieli nie chciała sama na świat przyjść bo już się na cc nastawiłam

pozdrawiam was i trzymam kciuki za wszystkie mamy i dzieciaczki:)

Martinek ale świetnie, będziemy miały dzieciaczki z tego samego dnia ! też pojutrze 16 grudnia mam cesarkę ! :) dziewczyny będę bardzo wdzięczna jak za mnie też kciuki trzymać będziecie :) ;***

No to będę o was myśleć, gdy moja Julia będzie dmuchać świeczki z okazji 3 urodzin:-D

reklama
Do góry