reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Ada ja tez Ci wyslalam wiadomosc co do watku;)

Milusia dziekuje juz sie tak nie stresuje i dzielnie czekam na kolejne usg;)
fikat miejmy nadzieje ze to tylko tak jednorazowo wyszlo.

Powodzenia dla wizytujacych

reklama
Cześć kobietki!
Gratulacje udanych wizyt u lekarza!
Ja byłam wczoraj na wizycie. Następną będę miała 27 grudnia i wtedy będę miała robiony posiew też w kierunku bakterii.
U nas jest wszystko ok. Mały waży 1800, to niewiele w porównaniu z co niektórymi z Waszych bobasków, jest jakby tydzień do tyłu, ale lekarz mówi , że to ok, mam się nie przejmować, więc się nie przejmuję. Szyjka 3,4 cm, więc też ok i morfologia też ok :-D
Januarka dobrze, że możesz rodzić naturalnie. Ja w poprzedniej ciąży miałam być grudniówką ( termin 8 grudzień) a zostałam listopadówką 27.11. :-D

05.12
Mila83 godz.13.00 usg
06.12
Muuuum_to_be godz. 9.00 wizyta u poloznej
M@linka godz. 10.45
ada1989godz. 10:45 położna
agaagaaga14 godz.16.00 wizyta+usg
07.12
EmiliaM
godz 14.00 wizyta u poloznej
10.12
biłkabdg godz. 10:20usg+badanie ginekologiczne
11.12
Dorotqua godz.18:15 ważenie i mierzenie maleństwa
12.12
Magda_z_uk godz. 9.00 wizyta+usg
czarni ​godz.13:40 wizyta ktg
elisse ​godz.16:30
januarka wizyta+usg
13.12
gosia081145 godz 12:30 wizyta kontrolna
Marzenixx godz. 14:15
14.12
Kropka87 19:15
17.12
-caroline- godz. 16:00 wizyta
18.12
Alicja32 godz.9.45 wizyta
19.12
gosia081145 USG 13:50

ja już po usg. na szczęście nie musiałam czekać, punktualnie o 11 mnie przyjęli.
z małą wszystko dobrze. odwrócona główką w dół i przekręcona na prawą stronę, co z resztą przypuszczałam, bo jak mi się czasami wypnie, to po prawej stronie brzucha normalnie mi stok narciarski wyrasta :-D
już 2500 waży, ginka powiedziała, że trochę więcej niż norma, ale jeszcze się może wszystko wyrównać. no i mi potwierdziła, że dziewczynka, bo wczoraj zadzwoniła do mnie mama i mówiła, że śniło jej się, że chłopca urodziłam i się zestresowałam :szok::-D

Udanych wizyt kochane! jutro widzę, że wypełnione po brzegi.

milusia no pomiar był w 31 tyg i 5 dniu.. :) wiem ze wielki juz w 18 tygodniu lekarze mi mówili ze wielki jakiś ten chłop jak na 18 tydzień- ( dawali mu wtedy z 22) podejrzewali ze mam cukrzyce ciążową i dlatego wielki ale okazało sie że po glukozie cukier mam niższy niż przed:) i wszystko w normie.. ja obstawiam ze bedzie miał ponad 4 kg. bo ja jak i mój janusz urodziliśmy sie z wagą ja 4.300 a on 4.500 wiec Teo tez bedzie coś koło 4,5 :) :D z reszta jak w tydzien przybieram kilo a jakoś widzę ze tylko brzuch mi rośnie wiec pewno wszystko wyjada:) a jeśli nie to mam nadzieje ze usg sie myli :) no i co wizyta mam nadzieje ze lekarz powie mi ze bede miec cc bo dzieco duże a on nic sie nie odzywa..;/ a panicznie sie boje ze bedzie za wielki zebym go urodziła i ze sie bede albo bardzo męczyć albo ze mi gdzies utknie ...:szok: jakos mam takie głupie myśli...

reklama
Do góry