reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
ja już po wizycie.. usg nie miałam ale lekarza troszkę zaniepokoiła moja opuchlizna i zmiany żylne na nogach :-( więc jutro dodatkowe badania krwi i moczu.. zobaczymy co wyjdzie..
No i lekarz pobrał wymaz na jakieś badanie ale zapomniałam jakie :zawstydzona/y:
Ciekawe jak pozostałe stycznióweczki :-) dziękuję za kciukasy :-)

-caroline- a cio się dzieje z nogami, z tymi żyłami dokładnie?
Mi też zaczęły puchnąc nogi. Ale czytałam, że to normalne w ciąży.
I że starać się nie nosić uciskających, wrzynających się skarpetek, czy rajstop. Unikać tego typu skarpeteczek.
A z maluszkiem wszystko dobrze mam nadzieję.

Caroline Te badania moczu dodatkowe i krwi to tylko po to żeby wykluczyć zatrucie ciążowe :) Bo niby opuchlizna, czyli zatrzymywanie wody w organizmie jest jednym z objawów, ale nie przejmuj się, bo jesteśmy już na takim etapie ciąży, że jest to niestety normalne :p A lekarz robi Ci te badania, żeby nie myśleć, że coś zbagatelizował :) Także się nie zamęczaj myśleniem, tylko ciesz, że dzidzia zdrowa;)

dziękuje wam dziewczynki ;-)
mam nadzieję że żadnego zatrucia ciążowego nie będę miała :dry: mam nadzieję że wyniki będą dobre!
a co do tych moich nóg to standardowo oprócz opuchlizny to pajączki i żylaki niestety :-( jednym słowem mam więcej leżeć i odpoczywać bo chyba za duże tempo sobie narzuciłam ostatnio przez te remonty :-( a ten wymaz to chyba na jakiegoś paciorkowca czy jakoś tak.. podobno przed porodem trzeba sprawdzić żeby w razie czego mozna było antybiotyk przed porodem podać czy jakoś tak :szok:

No to melduje się, choć miałam mieć wizytę dopiero za tydzień, ale z racji pobytu w szpitalu, przenieśli mi ją na dziś.

Wizyta była, ale nic ciekawego się nie dowiedziałam. Według nich, dziecko ok, ja się sypię, ale cóż mogą zrobić? Wielkie nic. No, ewentualnie jak chcę, to mogą mnie położyć do szpitala, żeby czuła się bezpiecznie pod opieką lekarzy. Wiadomo, że ta opcja odpada. Usg nie robili, ale zaprosili na wizytę za tydzień (bo miałam na wtedy umówione usg). Powiedziałam, że nic z tego, bo ja ledwo chodzę i jeśli nie pogorszy mi się, to przyjdę za 2 tygodnie i przeniosę to usg na ten dzień. Kurcze, ja nie mam siły tak łazić tam co tydzień, tylko po to, żeby usłyszeć, że według nich jest ok. Oni i tak mnie ginekologicznie na tych wizytach nie badają, więc jak się coś będzie działo, to muszę iść na odział tak, jak w piętek, żeby mnie ktoś zbadał.Jedyne co, to badają mocz na obecność białka, słuchamy serduszka i to wsio. Tyle u nas.

Caroline ciesz się, że lekarz się przejął i robi dodatkowe badania. Lepiej wiedzieć, ze coś jest nie tak, niż potem....sama wiesz:sorry: Trzymam kciuki bardzo mocno, żeby ta opuchlizna była tylko ciążową opuchlizną i niczym innym:tak: Wymaz rzecz bardzo dobra, bo jakby co, to dadzą Ci antybiotyk i maluszek będzie bezpieczny. Zatem....uważam, że wizyta bardzo udana, bo zajęli się Tobą jak trzeba:happy2:

reklama
28.11
ada1989 godz. 9.10 sprawdzenie łożyska
caroline godz. 14:45 wizyta/usg
januarka wizyta usg
29.11
Afja-Anetka godz. 14:00 wizyta kontrolna
gosia081145 godz 12-14 wizyta kontrolna
30.11
natal- 8.00 wizyta
januarka por.diabetologiczna
01.12