reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

flamandka śliczny chłopczyk:)))
Kropka mnie też sie wydaje że za wcześnie mówić o cc, mój Konrad tez nie obrócił się główką w dół, to jakoś w 34 tyg miałam usg by jeszcze się upewnić że na pewno jest główką w górze, po tym usg jak sie okazało że nadal siedzi dupką w dół umówili mnie jakoś na 36-37 tydz na przekręcanie, osobiście nie polecam, boli jak cholera i bałam się żeby małemu nic się nie stało, zresztą w Polsce się chyba tego nie praktykuje, tak więc lekarz spytał mnie czy chce cc i powiedziałam że tak, a jak chodzi o termin to akurat miałam do wyboru by mieć cc równo w terminie lub 6 dni wcześniej, wybrałam wcześniejsza date i tak Konrad był z nami w 39t i 1d:) także nie martw się, ja myśle że dzidzia jeszcze ma chwile by się przekręcić, od lekarza dostałam zalecenia by klękać na podłodze z pupą w górze i głową przy ziemi, tak chwile w tej pozycji pobyć, mnie to akurat nie pomogło ale może tobie coś to da:)))tak więc trzymam mocno kciuki by synek nie był taki uparty i się obrócił:-)

Powodzenia na dzisiejszych wizytkach :-)

reklama
dziekuje dziewczyny a tak sie martwilam ze jest mały , mam nadzieje ze sie obróci, bo jak na razie ulozony w poprzek jest bardzo aktywny kocham GO
Pozdrawiam

A ja dziewczyny bylam dzis na badaniu krwii, wiem powtarzam sie ale dostalam wezwanie na nie, bo napisali mi ze cos bylo nie tak w poprzednim i caly weekend myslalam, martwilam sie co to do licha moze byc, bo za nic nie rozumiem tego medycznego jezyka- do tego jeszcze po angielsku. I dzis podczas pobierania krwii pytam sie tej pielegniary co bylo zle z poprzednimi, a ona "niewiem" musisz sie zapytac poloznej w recepcji.. no to ja do recepcji pytam sie ktora to polozna i czy moga mi powiedziec co bylo zle.. a dwie pindy ktore tam siedzialy tylko wzrokiem jak na idiotke ze one nie wiedza i musze isc do pokoju numer 8 to moze tam mi powiedza... no to ja juz lekko poddenerowana kaczym krokiem do tego pokoju i w koncu spotkalam polozna.. na szczescie ta byla mila .. ale kazala mi jeszcze poczekac to zaraz sie dwoei o co chodzilo... wrocilam do poczekalni i tak czekam 10 minut 15 minut... wkurzona... i co?! Kiedy wrocila ta polozna okazalo sie ze..?! ZGUBILI MOJA WCZESNIEJSZA PROBKE KRWII!!!!!! Co za matoly, myslalam ze wyjde z siebie i stane obok.... ja jestem juz prawie w 34 tyg a oni dopiero 1 probke krwii ode mnie wzieli... ostatnio brali jak bylam w 12.... szkoda slow. Mam tylko nadzieje ze wyniki beda dobre i ze tym razem tego nie zgubia.Wrrrrrrrrrr.........

Muuum to be no to nieźle ja też bym się wkurzyła:wściekła/y:chociaż z jednej strony już się przyzwyczaiłam że oni tutaj albo z niczym sie nie spieszą, albo coś gubią, szkoda tylko że tak późno się dowiedziałaś..... wyniki na pewno wyjdą dobre:) w końcu tyle czekania i stresu jakoś musi się wynagrodzić:)

Dzisiejsza wizyta zaliczona. Mój synek waży 1900. Obrócony jest już w dół, ale to tak jak się domyślałam, bo ostatnio miał czkawkę i czułam ją od dołu. Więc się tylko potwierdziło. Będzie duży, lekarz szacuje, że do porodu powinien mieć ponad 3800.

Kropka, mój lekarz powiedział, że on zaczyna się martwić, jak dziecko nie obróci się do 33 tyg. Więc jeszcze trochę czasu masz.

Muuum, idzie wyjść z siebie, jak Was tam traktują na wyspach!!! Jaka jest Polska, każdy wie, ale przynajmniej takich akcji nie robią.

reklama
Maonka no to super, że wizytka udana no i chłop duży:D:D:D mój pierwszy synuś w 30 tc ważył 1900 i urodził się w terminie - 4090:D więc kochana szykuj się na klocuszka:D

Do góry